Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Labklājības ministrija

Rīkojums Nr.189 Rīgā 2001. gada 6. jūlijā

Par operatīvu rīcību infekcijas slimību uzliesmojumu gadījumos

Izdots saskaņā ar Ministru kabineta 2000.gada 11.aprīļa

noteikumu Nr.138 "Labklājības ministrijas nolikums" 3.5.apakšpunktu

Lai nodrošinātu operatīvu un koordinētu rīcību infekcijas slimību uzliesmojumu gadījumos starp Labklājības ministrijas pakļautības iestādēm un Iekšlietu ministrijas sistēmas iestādēm, noteikt šādu savstarpējās informācijas apmaiņas, sadarbības un specializētās neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanas kārtību:

1. Nacionālais vides veselības centrs ne retāk kā reizi mēnesī nosūta Iekšlietu ministrijas Sanitārās uzraudzības un vides veselības dienestam informatīvo materiālu par infekcijas slimību izplatību valstī.

2. Nacionālais vides veselības centrs un teritoriālie vides veselības centri sniedz konsultācijas epidemioloģiskās drošības jautājumos Iekšlietu ministrijas Sanitārās uzraudzības un vides veselības dienestam pēc tā pieprasījuma.

3. Teritoriālais vides veselības centrs pēc Iekšlietu ministrijas Sanitārās uzraudzības un vides veselības dienesta pieprasījuma piedalās infekcijas slimības saslimšanas gadījuma (uzliesmojuma) epidemioloģiskajā izmeklēšanā un pretepidēmijas pasākumu organizēšanā.

4. Teritoriālais vides veselības centrs, saņemot steidzamo ziņojumu par infekcijas slimības saslimšanas gadījumiem Iekšlietu ministrijas sistēmas iestādēs, kurās nav ārstniecības personas, ziņo par to Iekšlietu ministrijas Sanitārās uzraudzības un vides veselības dienestam darba laikā (no plkst.8.30 līdz 17.00) pa tālr.: 7208654; 7208460; ārpus darba laika (pēc plkst.17.00) pa tālr.: 9243263; 6563798.

5. Katastrofu medicīnas centrs sniedz infektologa konsultāciju Iekšlietu ministrijas sistēmas iestādēm neatliekamu medicīnisku indikāciju gadījumos.

Labklājības ministrs A.Požarnovs

06.07.2001