Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2000. gada 5. decembra noteikumus Nr. 428 "Noteikumi par Eiropas Savienības noteikto sankciju režīmu pret Dienvidslāvijas Federatīvo Republiku".

Ministru kabineta noteikumi Nr. 173

Rīgā 1999.gada 11.maijā (prot. Nr. 25, 23.§)

Noteikumi par Eiropas Savienības noteikto sankciju režīmu pret Dienvidslāvijas Federatīvo Republiku

Izdoti saskaņā ar likuma "Par Latvijas Republikas
starptautiskajiem līgumiem
" 12.pantu

 

1. Šie noteikumi saskaņā ar 1995.gada 12.jūnijā Luksemburgā parakstītā Eiropas līguma 4.pantu Latvijas Republikā nosaka Eiropas Savienības Padomes kopējā nostājā pausto sankciju režīmu pret Dienvidslāvijas Federatīvo Republiku.

2. Aizliegt Dienvidslāvijas Federatīvās Republikas prezidentam un viņa ģimenes locekļiem, Dienvidslāvijas Federatīvās Republikas valdības un Serbijas valdības ministriem un augstākajām amatpersonām, kā arī citām personām, kuras iekļautas ar Eiropas Savienības Padomes lēmumu apstiprinātajā sarakstā, ieceļot Latvijas Republikā, kā arī ceļot tranzītā cauri Latvijas Republikas teritorijai.

3. Neizsniegt šo noteikumu 2.punktā minētajām personām vīzas ieceļošanai Latvijas Republikā vai Latvijas Republikas teritorijas šķērsošanai tranzītā un anulēt līdz šim izsniegtās vīzas.

4. Iesaldēt aktīvus, kas pieder Dienvidslāvijas Federatīvās Republikas valdībai vai Serbijas valdībai vai atrodas to kontrolē, un aktīvus, kas pieder Dienvidslāvijas Federatīvās Republikas fiziskajām personām, kuras saistītas ar Dienvidslāvijas Federatīvās Republikas prezidentu, vai juridiskajām personām, kuru darbību kontrolē Dienvidslāvijas Federatīvās Republikas valdība vai Serbijas valdība vai kuras darbojas to vārdā.

5. Aizliegt Latvijas Republikas fiziskajām un juridiskajām personām, kā arī citu valstu fiziskajām un juridiskajām personām, kuras legāli atrodas vai kuru pārstāvniecības ir reģistrētas Latvijas Republikā, finansēt eksportu uz Dienvidslāvijas Federatīvo Republiku, ja tas paredzēts Dienvidslāvijas Federatīvās Republikas valdībai vai Serbijas valdībai, vai juridiskajām personām, kuras pieder minētajām valdībām vai kuru darbību kontrolē šīs valdības, vai jebkurai personai, kura darbojas to vārdā.

6. Aizliegt Latvijas Republikas fiziskajām un juridiskajām personām, kā arī citu valstu fiziskajām un juridiskajām personām, kuras legāli atrodas vai kuru pārstāvniecības ir reģistrētas Latvijas Republikā, piegādāt Dienvidslāvijas Federatīvajai Republikai tādas preces, tehniku un aprīkojumu, kā arī sniegt tehnisko palīdzību, kas paredzēta tādu bombardēšanā bojāto objektu atjaunošanai, kas sekmētu Dienvidslāvijas Federatīvās Republikas valdības iekšējo represiju politiku.

7. Aizliegt pacelties, nolaisties vai arī šķērsot valsts gaisa telpu lidmašīnām, kas ir pacēlušās no Dienvidslāvijas Federatīvās Republikas teritorijas vai dodas uz Dienvidslāvijas Federatīvo Republiku.

8. Aizliegt Latvijas Republikas fiziskajām un juridiskajām personām, kā arī citu valstu fiziskajām un juridiskajām personām, kuras legāli atrodas vai kuru pārstāvniecības ir reģistrētas Latvijas Republikā, naftas un naftas produktu tirdzniecību ar Dienvidslāvijas Federatīvo Republiku vai naftas un naftas produktu piegādi šai valstij.

9. Šo noteikumu 8.punktā minētie ierobežojumi netiek attiecināti uz tirdzniecību ar naftu un naftas produktiem vai to piegādi humanitāriem mērķiem, it īpaši tādu personu vajadzībām, kuras piespiedu kārtā pārvietotas savas valsts teritorijas ietvaros, kā arī to personu vajadzībām, kuras atgriežas dzīvesvietā.

10. Ārlietu ministrijai, Ekonomikas ministrijai, Finansu ministrijai, Iekšlietu ministrijai un Satiksmes ministrijai veikt šo noteikumu izpildei nepieciešamos pasākumus.

11. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 1999.gada 27.aprīļa noteikumus Nr.156 "Noteikumi par Eiropas Savienības noteikto sankciju režīmu pret Dienvidslāvijas Federatīvo Republiku" (Latvijas Vēstnesis, 1999, 133./135.nr.).  

Ministru prezidents V.Krištopans  

Ārlietu ministra vietā -
Ministru prezidenta biedrs Eiropas Savienības lietās G.Krasts

15.05.1999