Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Valmieras pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.106

Valmierā 2011.gada 26.maijā

Par grozījumiem Valmieras pilsētas pašvaldības 31.05.2007. saistošajos noteikumos Nr.38 "Par pašvaldības nodevu vizuālās komunikācijas objektu izvietošanai publiskās vietās Valmieras pilsētā"

Apstiprināti ar Valmieras pilsētas pašvaldības domes 26.05.2011.
sēdes lēmumu Nr.150 (prot. Nr.6, 12.§)

Izdoti saskaņā ar Latvijas Republikas 19.05.1994.
likuma "Par pašvaldībām" 14.panta pirmās daļas 3.punktu
un Latvijas Republikas 02.02.1995.
likuma "Par nodokļiem un nodevām" 12.panta pirmās daļas 7.punktu

Izdarīt Valmieras pilsētas pašvaldības 31.05.2007. saistošajos noteikumos Nr.38 "Par pašvaldības nodevu vizuālās komunikācijas objektu izvietošanai publiskās vietās Valmieras pilsētā" (turpmāk tekstā - Saistošie noteikumi") šādus grozījumus:

1. Papildināt Saistošos noteikumus ar 5.3.1punktu šādā redakcijā:

"5.3.1 Reklāmai, kas izvietota abās pusēs uz reklāmas nesēja pie ielas apgaismes staba, tiek noteikta mēneša nodeva 15,00 LVL apmērā."

Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs I.Boķis

Valmierā 2011.gada 31.maijā

 

 

Valmieras pilsētas pašvaldības saistošo noteikumu Nr.106
"Par grozījumiem Valmieras pilsētas pašvaldības 31.05.2007. saistošajos noteikumos Nr.38
"Par pašvaldības nodevu vizuālās komunikācijas objektu izvietošanai publiskās vietās Valmieras pilsētā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Spēkā esošie Valmieras pilsētas pašvaldības 31.05.2007. saistošie noteikumi Nr.38 "Par pašvaldības nodevu vizuālās komunikācijas objektu izvietošanai publiskās vietās Valmieras pilsētā" nosaka ar nodevu apliekamos objektus, nodevas apmērus, nodevas maksātājus, nodevas samaksas termiņus, personas, kuras atbrīvojamas no nodevas, nodevas iekasēšanas kārtību un kontroli. Saistošie noteikumi paredz, ka ar pašvaldības nodevu tiek aplikti vizuālās komunikācijas objekti, kas izvietoti publiskajās vietās Valmieras pilsētā un neatrodas ciešā saistībā ar uzņēmējdarbības vietu.

Tā kā grozījumi Valmieras pilsētas pašvaldības 31.05.2007 saistošajos noteikumos Nr.37 "Par vizuālās komunikācijas objektu izvietošanu Valmieras pilsētā" paredz pieļaut izvietot reklāmu uz reklāmas nesējiem pie ielu apgaismes stabiem un tā kā iela ir publiskā telpa, tad šiem objektiem piemērojama nodeva.

Saistošajos noteikumos Nr.38 nav atsevišķi noteikts nodevas apmērs reklāmām, kas izvietotas uz reklāmas nesējiem pie ielu apgaismes stabiem.

2. Īss projekta satura izklāsts Latvijas Republikas 19.05.1994. likuma "Par pašvaldībām" 14.panta pirmās daļas 3.punkts nosaka, ka vietējai pašvaldībai ir tiesības ieviest vietējās nodevas un noteikt to apmērus, Latvijas Republikas 02.02.1995. likuma "Par nodokļiem un nodevām" 12.panta pirmās daļas 7.punkts nosaka, ka vietējās pašvaldības domei ir tiesības uzlikt pašvaldības nodevas par reklāmas, afišu un sludinājumu izvietošanu publiskās vietās.

Saistošo noteikumu grozījumu mērķis - noteikt nodevas apmēru reklāmām, kas izvietotas (eksponētas) uz reklāmas nesējiem pie apgaismes stabiem.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Saistošie noteikumi un to grozījumi attiecas uz visām juridiskām un fiziskām personām, kuras uzstāda vai kurām pieder vizuālās komunikācijas objekti publiskās vietās Valmieras pilsētā, tai skaitā reklāmas uz reklāmas nesējiem pie apgaismes stabiem.

Saistošo noteikumu grozījumi paredz viena apmēra nodevu visām reklāmām, kas izvietotas uz reklāmas nesējiem pie apgaismes stabiem.

4. Informācija par administratīvajām procedūrām Juridiskām un fiziskām personām, kuras vēlas publiskās vietās Valmieras pilsētā izvietot vizuālās komunikācijas objektus, kam piemērojama eksponēšanas nodeva, ir jāvēršas Valmieras pilsētas Būvvaldē.

Nodevas samaksas termiņi, personas, kuras atbrīvojamas no nodevas, nodevas iekasēšanas kārtība un kontrole noteikta Valmieras pilsētas pašvaldības 31.05.2007. saistošajos noteikumos Nr.38 "Par pašvaldības nodevu vizuālās komunikācijas objektu izvietošanai publiskās vietās Valmieras pilsētā".

5. Informācija par konsultācijām Saistošo noteikumu grozījumu izstrādes procesā notikusi diskusija ar reklāmas devējiem, Valmieras pilsētas pašvaldības speciālistiem, Valmieras pilsētas domes deputātiem.
20.07.2011