Tiesību akts: zaudējis spēku
Attēlotā redakcija: 10.12.2014. - 31.12.2015. / Vēsturiskā
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmums Nr.1/5

Rīgā 2011.gada 16.jūnijā (prot. Nr.20, 19.p.)
Noteikumi par numerācijas lietošanas tiesībām
Izdoti saskaņā ar Elektronisko sakaru likuma 47.panta pirmo un trešo daļu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Šie noteikumi nosaka kārtību un termiņu, kādā elektronisko sakaru komersants (turpmāk – komersants) iesniedz Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (turpmāk – Regulators) pieprasījumu numerācijas lietošanas tiesību piešķiršanai, pagarināšanai vai anulēšanai un kādā Regulators piešķir, pagarina, anulē vai tālāknodod numerācijas lietošanas tiesības.

2. Komersants, lai saņemtu, pagarinātu vai anulētu numerācijas lietošanas tiesības, Regulatorā iesniedz precīzi un pilnībā aizpildītu rakstveida pieprasījuma oriģinālu par numerācijas lietošanas tiesību piešķiršanu (1.pielikums), numerācijas lietošanas tiesību darbības termiņa pagarināšanu (2.pielikums) vai numerācijas lietošanas tiesību anulēšanu (3.pielikums).

3. Komersanta iesniegtā pieprasījuma saņemšanas diena ir diena, kad Regulatorā ir reģistrēts komersanta pieprasījums, kas iesniegts atbilstoši šo noteikumu 2.punktā noteiktajām prasībām un satur visu šo noteikumu 1., 2. vai 3.pielikumā noteikto informāciju.

4. Regulatoram ir tiesības pieprasīt komersantam precizēt šo noteikumu 2.punktā noteiktajā pieprasījumā iekļauto informāciju, lai objektīvi varētu izlemt jautājumu par numerācijas lietošanas tiesību piešķiršanu, pagarināšanu vai anulēšanu.

5. Regulators var rīkot konkursu vai izsoli numerācijas lietošanas tiesību piešķiršanai pēc pieprasījuma par numerācijas lietošanas tiesību piešķiršanu saņemšanas vai pēc savas iniciatīvas, nesaņemot iepriekš minēto pieprasījumu, saskaņā ar Regulatora izstrādātu un apstiprinātu nolikumu.

6. Konkursa vai izsoles rezultātā iegūtās numerācijas lietošanas tiesības Regulators piešķir konkursa vai izsoles uzvarētājam saskaņā ar normatīvajiem aktiem.

II. Numerācijas lietošanas tiesību piešķiršana

7. Regulators piešķir numerācijas lietošanas tiesības saskaņā ar nacionālo numerācijas plānu brīvo numuru robežās.

8. Numerācijas lietošanas tiesības izmanto tikai saskaņā ar nacionālajā numerācijas plānā noteikto numerācijas izmantošanas mērķi.

9. Regulators piešķir komersantam numerācijas lietošanas tiesības uz nacionālo publisko fiksēto telefonu tīklu numuriem blokos pa 100 (simts) numuriem katrā nacionālajā numerācijas zonā.

9.1 Regulators piešķir numerācijas lietošanas tiesības uz publisko mobilo telefonu tīklu numuriem komersantam, kurš tos lietos publiskajā mobilajā telefonu tīklā, izmantojot Latvijas Republikas radiofrekvenču spektru (turpmāk – mobilais tīkls). Ja komersantam nav sava mobilā tīkla, komersants pieprasījumam par numerācijas lietošanas tiesību piešķiršanu pievieno tā komersanta piekrišanu, kura mobilajā tīklā lietos publisko mobilo telefonu tīklu numurus.

(SPRK padomes 04.12.2014. lēmuma Nr. 1/16 redakcijā)

10. Regulators pēc komersanta pieprasījuma piešķir komersantam numerācijas lietošanas tiesības uz publisko mobilo telefonu tīklu numuriem blokos pa 10 000 (desmit tūkstoši) numuriem.

(SPRK padomes 04.12.2014. lēmuma Nr. 1/16 redakcijā)

10.1 Regulators pēc savas iniciatīvas šo noteikumu 10.2 punktā un 24.2.apakšpunktā noteiktajā gadījumā var piešķirt komersantam numerācijas lietošanas tiesības uz publisko mobilo telefonu tīklu numuriem blokos pa 1 000 (viens tūkstotis) numuriem.

(SPRK padomes 04.12.2014. lēmuma Nr. 1/16 redakcijā)

10.2 Komersants, kuram ir piešķirtas numerācijas lietošanas tiesības uz publisko mobilo telefonu tīklu numuru nepilnu šo noteikumu 10.punktā noteikto bloku un kuram ir nepieciešamas jaunas numerācijas lietošanas tiesības uz publisko mobilo telefonu tīklu numuriem, pieprasa numerācijas lietošanas tiesības, ja tās nav piešķirtas citam komersantam, uz atlikušajiem publisko mobilo telefonu tīklu numuriem blokā. Komersants pieprasījumā par numerācijas lietošanas tiesībām norāda, kādos termiņos un kā tiks izmantotas pieprasītās numerācijas lietošanas tiesības.

(SPRK padomes 04.12.2014. lēmuma Nr. 1/16 redakcijā)

11.Regulators piešķir komersantam numerācijas lietošanas tiesības uz neģeogrāfiskajiem pakalpojuma numuriem:

11.1. bezmaksas izsaukuma pakalpojuma numuru;

11.2. dalītās samaksas pakalpojuma numuru;

11.3. papildu samaksas pakalpojuma numuru;

11.4. citu veidu pakalpojumu numuru.

(SPRK padomes 04.12.2014. lēmuma Nr. 1/16 redakcijā)

12. Regulators piešķir komersantam numerācijas lietošanas tiesības uz īso kodu:

12.1. ne vairāk kā vienu īso kodu operatora izvēles pakalpojumu sniegšanai katram komersantam;

12.2. uzziņu dienesta pakalpojuma sniegšanai;

12.3. publisko telefonu tīklu operatoru pakalpojumu sniegšanai;

12.4. publisko telefonu tīklu operatoru pakalpojumu sniegšanai (16XX) (turpmāk – pakalpojumu kods).

13. Regulators piešķir komersantam numerācijas lietošanas tiesības uz identifikācijas kodu:

13.1. starptautisko signalizācijas punktu kodu;

13.2. nacionālo signalizācijas punktu kodu;

13.3. ne vairāk kā vienu mobilā telefonu tīkla kodu katram komersantam;

13.4. ne vairāk kā vienu datu pārraides tīkla identifikācijas kodu katram komersantam.

14. Regulators var piešķirt numerācijas lietošanas tiesības uz vienādiem pakalpojumu kodiem vairākiem komersantiem. Numerācijas lietošanas tiesības uz vienu konkrētu pakalpojumu kodu piešķir tikai vienam komersantam viena publiskā telefonu tīkla ietvaros. Piešķirtās numerācijas lietošanas tiesības uz pakalpojumu kodu komersants izmanto tikai viena konkrēta publiskā telefonu tīkla ietvaros. Ja komersantam nav sava publiskā telefonu tīkla, komersants pieprasījumam par numerācijas lietošanas tiesību piešķiršanu uz pakalpojuma kodu pievieno tā komersanta piekrišanu, kura publiskajā telefonu tīklā lietos konkrēta pakalpojumu kodu.

(SPRK padomes 04.12.2014. lēmuma Nr. 1/16 redakcijā)

15. Regulators, pēc tam, kad Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" ir publicējusi to numuru sarakstu, kuri rezervēti saskaņotajiem pakalpojumiem ar sociālo vērtību, kā arī to lietošanas nosacījumus atbilstoši Eiropas Komisijas lēmumiem, piešķir numerācijas lietošanas tiesības uz īsajiem numuriem 116XXX.

(Grozīts ar SPRK padomes 23.01.2013. lēmumu Nr.1/1; SPRK padomes 19.02.2014. lēmumu Nr.1/3)

16. Regulators piešķir komersantam numerācijas lietošanas tiesības uz noteiktu vai nenoteiktu laiku. Numerācijas lietošanas tiesības piešķir uz noteiktu laiku, ja normatīvajos aktos attiecīgajai numerācijai ir noteikti ierobežojumi.

16.1 Regulators, piešķirot numerācijas lietošanas tiesības, var noteikt specifiskus numerācijas lietošanas tiesību lietošanas nosacījumus.

(SPRK padomes 19.02.2014. lēmuma Nr.1/3 redakcijā)

17. Regulators var atteikt piešķirt komersantam numerācijas lietošanas tiesības, ja izpildās vismaz viens no šādiem nosacījumiem:

17.1. komersants attiecībā uz komercdarbību elektronisko sakaru nozarē ir pārkāpis normatīvos aktus vai Regulatora pieņemto lēmumu vai izdoto administratīvo aktu vai pārkāpums nav novērsts Regulatora vai citas elektronisko sakaru nozari pārvaldošās institūcijas noteiktajā termiņā;

17.2. komersants nav daļēji vai pilnīgi izpildījis Regulatora noteikto specifisko lietošanas tiesību nosacījumu;

17.3. komersanta darbībā Regulators konstatējis krāpniecību, kas veikta, izmantojot numerāciju, vai nepareizu numerācijas izmantošanu;

17.4. individuālais komersants, ārvalsts komersanta filiāles pārstāvis vai komercsabiedrības dalībnieks, akcionārs, biedrs, padomes vai valdes loceklis vai prokūrists ir bijis tāda elektronisko sakaru komersanta – kapitālsabiedrības – padomes vai valdes loceklis vai prokūrists, personālsabiedrības pārstāvēttiesīgais biedrs, ārvalsts komersanta filiāles pārstāvis vai individuālais komersants, kura darbībā Regulators konstatējis krāpniecību, kas veikta izmantojot numerāciju, vai nepareizu numerācijas izmantošanu;

17.5. komersants iepriekš piešķirtās numerācijas lietošanas tiesības uz tāda paša veida numuriem, kā tas pieprasa pieprasījumā par numerācijas lietošanas tiesību piešķiršanu, izmanto mazāk par:

17.5.1. 100%, ja komersantam ir piešķirtas numerācijas lietošanas tiesības uz vienu vai diviem numuriem;

17.5.2. 30%, ja komersantam ir piešķirtas numerācijas lietošanas tiesības uz trīs vai vairāk numuriem.

(SPRK padomes 23.01.2013. lēmuma Nr.1/1 redakcijā, kas grozīta ar SPRK padomes 19.02.2014. lēmumu Nr.1/3; SPRK padomes 04.12.2014. lēmumu Nr. 1/16)

17.1 (Svītrots ar SPRK padomes 19.02.2014. lēmumu Nr.1/3)

III. Numerācijas lietošanas tiesību darbības termiņa pagarināšana

18. Numerācijas lietošanas tiesību darbības termiņa pagarināšana attiecas uz komersantiem, kuriem numerācijas lietošanas tiesības ir piešķirtas uz noteiktu laiku.

19. Regulators numerācijas lietošanas tiesības, kuras komersantam piešķirtas uz noteiktu laiku, pēc to darbības termiņa beigām var pagarināt uz noteiktu vai nenoteiktu laiku. Numerācijas lietošanas tiesības pagarina uz noteiktu laiku, ja normatīvajos aktos attiecīgajai numerācijai ir noteikti ierobežojumi.

20. Komersants, lai pagarinātu numerācijas lietošanas tiesību darbības termiņu, Regulatorā iesniedz šo noteikumu 2.punktā noteikto pieprasījumu par numerācijas lietošanas tiesību darbības termiņa pagarināšanu ne vēlāk kā 30 dienas pirms numerācijas lietošanas tiesību darbības termiņa beigām.

21. Regulators var atteikt pagarināt numerācijas lietošanas tiesību darbības termiņu, šādos gadījumos:

21.1. ir mainījies nacionālajā numerācijas plānā noteiktais numerācijas lietošanas mērķis vai komersants nenodrošina numerācijas izmantošanu atbilstoši nacionālajam numerācijas plānam;

21.2. komersanta darbībā Regulators konstatējis krāpniecību, kas veikta, izmantojot numerāciju, vai nepareizu numerācijas izmantošanu;

21.3. komersants nav daļēji vai pilnīgi izpildījis Regulatora noteikto specifisko lietošanas tiesību nosacījumu;

21.4. komersants – attiecībā uz komercdarbību elektronisko sakaru nozarē – ir pārkāpis normatīvos aktus vai Regulatora pieņemtos lēmumus un izdotos administratīvos aktus un pārkāpums nav novērsts Regulatora vai citas elektronisko sakaru nozari pārvaldošās institūcijas noteiktajā termiņā.

(SPRK padomes 04.12.2014. lēmuma Nr. 1/16 redakcijā)

22. (Svītrots ar SPRK padomes 04.12.2014. lēmumu Nr. 1/16)

IV. Numerācijas lietošanas tiesību anulēšana

23. Komersants, lai anulētu numerācijas lietošanas tiesības, Regulatorā iesniedz šo noteikumu 2.punktā noteikto pieprasījumu par numerācijas lietošanas tiesību anulēšanu vismaz 30 dienas pirms komersants pārstāj izmantot numerācijas lietošanas tiesības.

24. Ja komersants pieprasa anulēt vai Regulators pēc savas iniciatīvas anulē komersantam piešķirtās numerācijas lietošanas tiesības uz nacionālo publisko fiksēto telefonu tīklu numuru vai nacionālā publiskā telefonu tīkla numuru, kuru numura saglabāšanas pakalpojuma kārtībā izmanto cita komersanta publisko telefona tīklā (turpmāk – Saglabātais numurs), Regulators tās piešķir:

24.1. komersantam, kurš ir iesniedzis pieprasījumu par numerācijas lietošanas tiesību piešķiršanu uz Saglabātajiem numuriem;

24.2. ja nav iesniegts pieprasījums par numerācijas lietošanas tiesību piešķiršanu uz Saglabātajiem numuriem, tad komersantam, uz kura publiskā telefonu tīklu Saglabātais numurs ir pārvietots. Ja Saglabātie numuri ir pārvietoti uz vairāku komersantu publisko telefonu tīkliem, tad numerācijas lietošanas tiesības uz Saglabātajiem numuriem piešķir tam komersantam, uz kura publisko telefonu tīklu ir visvairāk pārvietoti Saglabātie numuri. Ja Saglabātie numuri vienādā skaitā ir pārvietoti uz vairāku komersantu publisko telefonu tīkliem, numerācijas lietošanas tiesības uz Saglabātajiem numuriem piešķir komersantam, uz kura publisko telefonu tīklu ir veikta pēdējā Saglabātā numura pārvietošana, t.i., laika ziņā nodrošināts pēdējais numura saglabāšanas pakalpojums.

(SPRK padomes 04.12.2014. lēmuma Nr. 1/16 redakcijā)

25. Regulators pēc komersanta pieprasījuma vai savas iniciatīvas anulē numerācijas lietošanas tiesības uz nacionālo publisko fiksēto telefonu tīklu numuriem blokos pa 100 (simts) numuriem katrā nacionālajā numerācijas zonā.

26. Regulators pēc komersanta pieprasījuma anulē numerācijas lietošanas tiesības uz publisko mobilo telefonu tīklu numuriem blokos pa 10 000 (desmit tūkstoši) numuriem.

(SPRK padomes 04.12.2014. lēmuma Nr. 1/16 redakcijā)

26.1 Regulators pēc savas iniciatīvas var anulēt numerācijas lietošanas tiesības uz publisko mobilo telefonu tīklu numuriem blokos pa 1 000 (viens tūkstotis) numuriem.

(SPRK padomes 04.12.2014. lēmuma Nr. 1/16 redakcijā)

27. Regulators pēc komersanta pieprasījuma vai savas iniciatīvas anulē numerācijas lietošanas tiesības uz neģeogrāfiskajiem pakalpojumu numuriem:

27.1. bezmaksas izsaukuma pakalpojuma numuru;

27.2. dalītās samaksas pakalpojuma numuru;

27.3. papildu samaksas pakalpojuma numuru;

27.4. citu veidu pakalpojumu numuru.

(SPRK padomes 04.12.2014. lēmuma Nr. 1/16 redakcijā)

28. Regulators pēc komersanta pieprasījuma vai savas iniciatīvas anulē numerācijas lietošanas tiesības uz īsajiem kodiem un identifikācijas kodiem.

29. Regulators pēc savas iniciatīvas anulē komersantam piešķirtās numerācijas lietošanas tiesības, ja izpildās vismaz viens no šiem nosacījumiem:

29.1. saskaņā ar normatīvajiem aktiem komersants ir izslēgts no elektronisko sakaru komersantu saraksta;

29.2. komersants – attiecībā uz komercdarbību elektronisko sakaru nozarē – ir pārkāpis normatīvos aktus vai Regulatora pieņemtos lēmumus un izdotos administratīvos aktus un pārkāpums nav novērsts Regulatora vai citas elektronisko sakaru nozari pārvaldošās institūcijas noteiktajā termiņā;

29.3. ir mainījies nacionālajā numerācijas plānā noteiktais numerācijas lietošanas mērķis vai komersants nenodrošina numerācijas izmantošanu atbilstoši nacionālajam numerācijas plānam;

29.4. komersanta darbībā Regulators konstatējis krāpniecību, kas veikta, izmantojot numerāciju, vai nepareizu numerācijas izmantošanu;

29.5. komersants sešu mēnešu laikā no numerācijas lietošanas tiesību piešķiršanas brīža nav uzsācis izmantot tam piešķirtās numerācijas lietošanas tiesības uz identifikācijas kodu, ja vien Regulators nav noteicis citu numerācijas lietošanas tiesību uzsākšanas termiņu;

29.6. komersantam ar Regulatora lēmumu ir pārtraukta darbība elektronisko sakaru pakalpojumu sniegšanā un elektronisko sakaru tīklu nodrošināšanā un atņemtas tiesības sniegt elektronisko sakaru pakalpojumus un nodrošināt elektronisko sakaru tīklu;

29.7. komersants nav izpildījis šo noteikumu 33., 34., 35. un 36.punktā noteikto;

29.8. komersants nav ievērojis šo noteikumu 31.punktā noteikto;

29.9. komersants nav daļēji vai pilnīgi izpildījis Regulatora noteikto specifisko lietošanas tiesību nosacījumu;

29.10. numerācijas lietošanas tiesības uz numuriem izmanto trešā persona bez komersanta, kuram konkrētās numerācijas lietošanas tiesības ir piešķirtas, piekrišanas;

29.11. komersants sešu mēnešu laikā no numerācijas lietošanas tiesību piešķiršanas vai Regulatora noteiktajā termiņā nav uzsācis numerācijas lietošanas tiesību uz ģeogrāfisko vai neģeogrāfisko numuru izmantošanu vismaz šādā apjomā:

29.11.1. 100%, ja komersantam ir piešķirtas numerācijas lietošanas tiesības uz vienu vai diviem numuriem;

29.11.2. 30%, ja komersantam ir piešķirtas numerācijas lietošanas tiesības uz trīs vai vairāk numuriem.

(Grozīts ar SPRK padomes 23.01.2013. lēmumu Nr.1/1; SPRK padomes 19.02.2014. lēmumu Nr.1/3; SPRK padomes 04.12.2014. lēmumu Nr. 1/16)

30. Ja Regulators lēmumu par numerācijas lietošanas tiesību anulēšanu pieņem saskaņā ar šo noteikumu 29.punktu, citi komersanti pārtrauc izsaukumu maršrutēšanu uz anulētajiem numuriem piecu darba dienu laikā pēc attiecīgās informācijas publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

(Grozīts ar SPRK padomes 19.02.2014. lēmumu Nr.1/3; SPRK padomes 04.12.2014. lēmumu Nr. 1/16)

V. Numerācijas lietošanas tiesību tālāknodošana

31. Komersants var tālāknodot citam komersantam Regulatora piešķirtās numerācijas lietošanas tiesības uz numuriem, kas nav nodoti lietošanā galalietotājiem. Komersants, kurš numerācijas lietošanas tiesības ir saņēmis tālāknodošanas kārtībā, tās vairs nevar tālāknodot citam komersantam.

32. Komersants, kuram ir piešķirtas numerācijas lietošanas tiesības, slēdz ar komersantu, kuram ir paredzēts tālāknodot numerācijas lietošanas tiesības, rakstveida līgumu par numerācijas lietošanas tiesību tālāknodošanu, kurā nosaka tālāknodotās numerācijas izmantošanas nosacījumus.

33. Komersants, kuram Regulators ir piešķīris numerācijas lietošanas tiesības, 10 dienu laikā pēc šo noteikumu 32.punktā noteiktā līguma noslēgšanas rakstveidā iesniedz informāciju Regulatoram par:

33.1. komersantu, kuram paredzēts tālāknodot numerācijas lietošanas tiesības;

33.2. tālāknododamajām numerācijas lietošanas tiesībām, precīzi norādot numuru, numuru diapazonu vai kodu;

33.3. termiņu, uz kādu lietošanas tiesības ir paredzēts tālāknodot attiecīgajam komersantam.

34. Komersants Regulatora piešķirtās numerācijas lietošanas tiesības tālāknodod uz tādu termiņu, kas nepārsniedz Regulatora noteikto numerācijas lietošanas tiesību darbības termiņu.

35. Komersants, iesniedzot Regulatoram šo noteikumu 33.punktā noteikto informāciju, pievieno komersanta, kuram tas ir paredzējis tālāknodot numerācijas lietošanas tiesības, rakstveida apliecinājuma oriģinālu par numerācijas lietošanas tiesību saņemšanu tālāknodošanas kārtībā.

36. Tālāknodošanas rezultātā iegūtās numerācijas lietošanas tiesības komersants izmanto tikai saskaņā ar nacionālajā numerācijas plānā noteiktajiem numerācijas lietošanas mērķiem.

37. Par tālāknododamo numerācijas lietošanas tiesību izmantošanu atbilstoši nacionālajam numerācijas plānam, numura saglabāšanas pakalpojuma nodrošināšanu un citu saistību izpildi atbild komersants, kuram Regulators ir piešķīris numerācijas lietošanas tiesības.

38. Ja komersants atsakās no tam tālāknodotajām numerācijas lietošanas tiesībām, tas rakstveidā vienojas ar komersantu, kuram Regulators ir piešķīris numerācijas lietošanas tiesības, par šo noteikumu 32.punktā noteiktā līguma izbeigšanu.

39. Komersants, kuram Regulators ir piešķīris numerācijas lietošanas tiesības, 10 dienu laikā no šo noteikumu 32.punktā noteiktā līguma izbeigšanas par to rakstveidā paziņo Regulatoram.

VI. Noslēguma jautājumi

40. Atzīt par spēku zaudējušu Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2010.gada 6.janvāra lēmumu Nr.1/1 "Noteikumi par numerācijas lietošanas tiesībām" (Latvijas Vēstnesis, 2010, 6., 85., 177.nr.).

41. Noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

(Grozīts ar SPRK padomes 19.02.2014. lēmumu Nr.1/3)

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas
padomes priekšsēdētājs V.Lokenbahs
1.pielikums
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas
2011.gada 16.jūnija lēmumam Nr.1/5

(Pielikums SPRK padomes 04.12.2014. lēmuma Nr. 1/16 redakcijā)

Pieprasījums par numerācijas lietošanas tiesību piešķiršanu

1. Informācija par elektronisko sakaru komersantu:

1.1. Elektronisko sakaru komersanta nosaukums1.2. Vienotais reģistrācijas numurs
  

2. Nepieciešamās numerācijas lietošanas tiesības (norādīt tikai to numerāciju, uz kuru lūdz piešķirt numerācijas lietošanas tiesības):

2.1. Nacionālo publisko fiksēto telefonu tīklu numuri:

Nr.p.k.Nacionālā numerācijas zonaPieprasīto numuru skaits
1.Aizkraukles numerācijas zona 
2.Alūksnes numerācijas zona 
3.Balvu numerācijas zona 
4.Bauskas numerācijas zona 
5.Cēsu numerācijas zona 
6.Daugavpils numerācijas zona 
7.Dobeles numerācijas zona 
8.Gulbenes numerācijas zona 
9.Jēkabpils numerācijas zona 
10.Jelgavas numerācijas zona 
11.Krāslavas numerācijas zona 
12.Kuldīgas numerācijas zona 
13.Liepājas numerācijas zona 
14.Limbažu numerācijas zona 
15.Ludzas numerācijas zona 
16.Madonas numerācijas zona 
17.Ogres numerācijas zona 
18.Preiļu numerācijas zona 
19.Rēzeknes numerācijas zona 
20.Rīgas numerācijas zona 
21.Saldus numerācijas zona 
22.Talsu numerācijas zona 
23.Tukuma numerācijas zona 
24.Valkas numerācijas zona 
25.Valmieras numerācijas zona 
26.Ventspils numerācijas zona 

2.2. Nacionālā publiskā telefonu tīkla numuri:

Nr.p.k.Numerācijas veidsPieprasīto numuru skaits
1.Publisko mobilo telefonu tīklu numuri 
2.Bezmaksas izsaukuma pakalpojuma numuri 
3.Dalītās samaksas pakalpojuma numuri 
4.Papildu samaksas pakalpojuma numuri 
5.Citu veidu pakalpojumu numuri 

2.3. Īsie kodi:

Nr.p.k.Īsā koda veidsPieprasīto kodu skaits
1.Operatora izvēles pakalpojuma sniegšanai 
2.Uzziņu dienesta pakalpojuma sniegšanai 
3.Publisko telefonu tīklu operatoru pakalpojumu sniegšanai 
4.Publisko telefonu tīklu operatoru pakalpojumu sniegšanai (16XX) 
5.Eiropas Savienības elektronisko sakaru harmonizēto pakalpojumu sniegšanai (116(XXX)) 

2.4. Identifikācijas kodi:

Nr.p.k.Identifikācijas koda veidsPieprasīto kodu skaitsStarptautiskā signalizācijas punktu koda unikālais vārds
1.Starptautiskais signalizācijas punktu kods  
2.Nacionālais signalizācijas punktu kods -
3.Mobilo telefonu tīklu kods -
4.Datu pārraides tīklu identifikācijas kods -

 

3. Numerācijas lietošanas tiesību pieprasījuma pamatojums (norādīt kādam mērķim un kādiem pakalpojumiem pieprasītās numerācijas lietošanas tiesības tiks izmantotas, un kādā termiņā plāno uzsākt numerācijas lietošanas tiesību izmantošanu):

 
 

4. Apraksts, kādā veidā tehniski tiks nodrošināta pieprasīto numerācijas lietošanas tiesību izmantošana (aizpilda elektronisko sakaru komersants, kuram nav sava publisko elektronisko sakaru tīkla, var pievienot shēmu):

 
 

5. Elektronisko sakaru komersants, kura publiskā mobilā telefonu tīklā, izmantojot Latvijas Republikas radiofrekvenču spektru, tiks lietoti publiskā mobilā telefona tīkla numuri.

 

6. Ja elektronisko sakaru komersantam nav sava publiskā mobilā telefonu tīkla, elektronisko sakaru komersants pieprasījumam pievieno tā elektronisko sakaru komersanta piekrišanu, kura publiskajā mobilajā telefonu tīklā, izmantojot Latvijas Republikas radiofrekvenču spektru, izmantos publisko mobilo telefonu tīklu numurus.

 

7. Apliecinu, ka individuālais komersants, ārvalsts komersanta filiāles pārstāvis vai komercsabiedrības dalībnieks, akcionārs, biedrs, padomes vai valdes loceklis vai prokūrists nav bijis tāda elektronisko sakaru komersanta – kapitālsabiedrības – padomes vai valdes loceklis vai prokūrists, personālsabiedrības pārstāvēttiesīgais biedrs, ārvalsts komersanta filiāles pārstāvis vai individuālais komersants, kura darbībā Regulators konstatējis krāpniecību, kas veikta izmantojot numerāciju, vai nepareizu numerācijas izmantošanu.

Apliecinu, ka sniegtā informācija ir patiesa, un apzinos, ka par nepatiesas informācijas sniegšanu atbilstoši Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 158.3 pantam varu tikt saukts pie normatīvajos aktos noteiktās atbildības.

Datums _________________

Persona, kura tiesīga pārstāvēt komersantu  
  

/paraksts un tā atšifrējums/

  

/sagatavotāja vārds, uzvārds/

 

Tālrunis______________

e-pasts_______________

2.pielikums
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas
2011.gada 16.jūnija lēmumam Nr.1/5

(Pielikums grozīts ar SPRK padomes 23.01.2013. lēmumu Nr.1/1; SPRK padomes 19.02.2014. lēmumu Nr.1/3; SPRK padomes 04.12.2014. lēmumu Nr. 1/16)

Pieprasījums par numerācijas lietošanas tiesību darbības termiņa pagarināšanu

1. Informācija par elektronisko sakaru komersantu:

1.1. Elektronisko sakaru komersanta nosaukums

1.2. Vienotais reģistrācijas numurs

2. Informācija par pagarināmajiem numerācijas resursiem:

2.1. Nacionālo publisko fiksēto telefonu tīklu numuri:

Nr.p.k.

Nacionālā numerācijas zona

Numerācijas diapazons

1.

Aizkraukles numerācijas zona

2.

Alūksnes numerācijas zona

3.

Balvu numerācijas zona

4.

Bauskas numerācijas zona

5.

Cēsu numerācijas zona

6.

Daugavpils numerācijas zona

7.

Dobeles numerācijas zona

8.

Gulbenes numerācijas zona

9.

Jēkabpils numerācijas zona

10.

Jelgavas numerācijas zona

11.

Krāslavas numerācijas zona

12.

Kuldīgas numerācijas zona

13.

Liepājas numerācijas zona

14.

Limbažu numerācijas zona

15.

Ludzas numerācijas zona

16.

Madonas numerācijas zona

17.

Ogres numerācijas zona

18.

Preiļu numerācijas zona

19.

Rēzeknes numerācijas zona

20.

Rīgas numerācijas zona

21.

Saldus numerācijas zona

22.

Talsu numerācijas zona

23.

Tukuma numerācijas zona

24.

Valkas numerācijas zona

25.

Valmieras numerācijas zona

26.

Ventspils numerācijas zona

2.2. Nacionālā publiskā telefonu tīkla numuri:

Nr.p.k.

Numerācijas veids

Pieprasīto numuru skaits

1.

Publisko mobilo telefonu tīklu numuri 

2.

Bezmaksas izsaukuma pakalpojuma numuri 

3.

Dalītās samaksas pakalpojuma numuri 

4.

Papildu samaksas pakalpojuma numuri 

5.

Citu veidu pakalpojumu numuri 

2.3. Īsie kodi:

Nr.p.k.

Īsā koda veids

Īsais kods

1.

Operatora izvēles pakalpojuma sniegšanai

2.

Uzziņu dienesta pakalpojuma sniegšanai

3.

Publisko telefonu tīklu operatoru pakalpojuma sniegšanai

4.

Publisko telefonu tīklu operatoru pakalpojumu sniegšanai (16XX)

5.

Eiropas Savienības elektronisko sakaru harmonizēto pakalpojumu sniegšanai (116(XXX))

2.4. Identifikācijas kodi:

Nr.p.k.

Identifikācijas koda veids

Identifikācijas kods

1.

Starptautiskais signalizācijas punktu kods

2.

Nacionālais signalizācijas punktu kods

3.

Mobilo telefonu tīklu kods

4.

Datu pārraides tīklu identifikācijas kods

2.5. Numerācijas lietošanas tiesību darbības termiņa pagarinājuma pamatojums:

Datums _________________

Persona, kura tiesīga pārstāvēt komersantu

/paraksts un tā atšifrējums/


/sagatavotāja vārds, uzvārds/

Tālrunis______________

e-pasts_______________

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas
padomes priekšsēdētājs V.Lokenbahs
3.pielikums
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas
2011.gada 16.jūnija lēmumam Nr.1/5

(Pielikums grozīts ar SPRK padomes 23.01.2013. lēmumu Nr.1/1; SPRK padomes 19.02.2014. lēmumu Nr.1/3; SPRK padomes 04.12.2014. lēmumu Nr. 1/16)

Pieprasījums par numerācijas lietošanas tiesību anulēšanu
1. Informācija par elektronisko sakaru komersantu:
1.1. Elektronisko sakaru komersanta nosaukums

1.2. Vienotais reģistrācijas numurs

2. Informācija par anulējamajiem numerācijas resursiem:

2.1. Nacionālo publisko fiksēto telefonu tīklu numuri:

Nr.p.k.

Nacionālā numerācijas zona

Anulējamais numerācijas diapazons

1.

Aizkraukles numerācijas zona

2.

Alūksnes numerācijas zona

3.

Balvu numerācijas zona

4.

Bauskas numerācijas zona

5.

Cēsu numerācijas zona

6.

Daugavpils numerācijas zona

7.

Dobeles numerācijas zona

8.

Gulbenes numerācijas zona

9.

Jēkabpils numerācijas zona

10.

Jelgavas numerācijas zona

11.

Krāslavas numerācijas zona

12.

Kuldīgas numerācijas zona

13.

Liepājas numerācijas zona

14.

Limbažu numerācijas zona

15.

Ludzas numerācijas zona

16.

Madonas numerācijas zona

17.

Ogres numerācijas zona

18.

Preiļu numerācijas zona

19.

Rēzeknes numerācijas zona

20.

Rīgas numerācijas zona

21.

Saldus numerācijas zona

22.

Talsu numerācijas zona

23.

Tukuma numerācijas zona

24.

Valkas numerācijas zona

25.

Valmieras numerācijas zona

26.

Ventspils numerācijas zona

2.2. Nacionālā publiskā telefonu tīkla numuri:

Nr.p.k.

Numerācijas veids

Pieprasīto numuru skaits

1.

Publisko mobilo telefonu tīklu numuri 

2.

Bezmaksas izsaukuma pakalpojuma numuri 

3.

Dalītās samaksas pakalpojuma numuri 

4.

Papildu samaksas pakalpojuma numuri 

5.

Citu veidu pakalpojumu numuri 

2.3. Īsie kodi:

Nr.p.k.

Īsā koda veids

Anulējamais kods

1.

Operatora izvēles pakalpojuma sniegšanai

2.

Uzziņu dienesta pakalpojuma sniegšanai

3.

Publisko telefonu tīklu operatoru pakalpojuma sniegšanai

4.

Publisko telefonu tīklu operatoru pakalpojumu sniegšanai (16XX)

5.

Eiropas Savienības elektronisko sakaru harmonizēto pakalpojumu sniegšanai (116(XXX))

2.4. Identifikācijas kodi:

Nr.p.k.

Identifikācijas koda veids

Anulējamais kods

1.

Starptautiskais signalizācijas punktu kods

2.

Nacionālais signalizācijas punktu kods

3.

Mobilo telefonu tīklu kods

4.

Datu pārraides tīklu identifikācijas kods

3. Numerācijas lietošanas tiesību anulēšanas datums _________________________

Piezīme* Saskaņā ar šo noteikumu 23.punktu elektronisko sakaru komersants, lai anulētu numerācijas lietošanas tiesības, Regulatorā iesniedz pieprasījumu par numerācijas lietošanas tiesību anulēšanu vismaz 30 dienas pirms elektronisko sakaru komersants pārstāj izmantot numerācijas lietošanas tiesības.

4. Informācija par numerācijas lietošanas tiesību pārtraukšanas izmantošanu:

4.1. vai lietotājs, kurš izmantoja numuru, ir informēts par elektronisko sakaru pakalpojumu pārtraukšanu normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā:

 

4.2 . kad un kādā veidā lietotājs ir informēts par elektronisko sakaru pakalpojumu pārtraukšanu:

 

5. Apliecinu, ka sniegtā informācija ir patiesa un apzinos, ka par nepatiesas informācijas sniegšanu atbilstoši Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 1583.pantam varu tikt saukts pie normatīvajos aktos noteiktās atbildības.

Datums _________________

Persona, kura tiesīga pārstāvēt komersantu

/paraksts un tā atšifrējums/


/sagatavotāja vārds, uzvārds/

Tālrunis______________

e-pasts_______________

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas
padomes priekšsēdētājs V.Lokenbahs
10.12.2014