Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Labklājības ministrijas rīkojums Nr.71

Rīgā 1999.gada 22.martā

Par primārās veselības aprūpes ārstniecības iestāžu atbilstības novērtēšanas izdevumu segšanu

Izdots saskaņā ar Ministru kabineta 1999. gada 12. janvāra noteikumu nr. 13
"Veselības aprūpes finansēšanas noteikumi" 11.punktu, Labklājības ministrijas nolikuma 5.3. apakšpunktu

Lai veicinātu primārās veselības aprūpes prakses vietu izveidošanu un veiktu veselības aprūpes ārstniecības iestāžu atbilstības novērtēšanu:

1. Apstiprināt "Primārās veselības aprūpes ārstniecības iestāžu atbilstības novērtēšanas izdevumu apmaksas kārtību" (pielikums).

2. Valsts obligātās veselības apdrošināšanas aģentūras direktorei I.Bluķei apmaksāt primārās veselības aprūpes ārstniecības iestādēm - doktorātiem, ambulancēm, ārstu praksēm, feldšeru punktiem, veselības punktiem - izdevumus, kas saistīti ar to atbilstības novērtēšanu, no Aģentūras rezerves fonda saskaņā ar "Primārās veselības aprūpes iestāžu atbilstības novērtēšanas izdevumu apmaksas kārtību", paredzot šim mērķim 1999.gadā līdz Ls 69475,10.

Labklājības ministrs V.Makarovs

 

Pielikums

Primārās veselības aprūpes ārstniecības iestāžu atbilstības novērtēšanas izdevumu apmaksas kārtība

1. Šī kārtība nosaka, kā Veselības statistikas, informācijas un medicīnas tehnoloģiju centrs saņem samaksu par primārās veselības aprūpes ārstniecības iestāžu sertifikāciju un Valsts obligātās veselības apdrošināšanas aģentūra kompensē izdevumus primārās veselības aprūpes ārstniecības iestādēm izdevumus par to atbilstības novērtēšanu.

2. Veselības statistikas, informācijas un medicīnas tehnoloģiju centrs (turpmāk - Centrs) saņem samaksu par veicamo ārstniecības iestādes atbilstības novērtēšanu saskaņā ar Ministru kabineta 1998.gada 5.maija noteikumiem nr.165 "Ārstniecības iestāžu sertifikācijas kārtība". Samaksas apmēru Centrs nosaka atbilstoši Labklājības ministrijas 1999. gada 10. marta rīkojumam Nr. 64 "Par maksimāli pieļaujamiem samaksas apmēriem par ārstniecības iestāžu atbilstības novērtēšanu un uzraudzību".

3. Valsts obligātās veselības apdrošināšanas aģentūra (turpmāk - Aģentūra) apmaksā primārās veselības aprūpes ārstniecības iestādēm - doktorātiem, ambulancēm, ģimenes ārsta, pediatra vai internista ārsta praksēm, feldšera punktiem, veselības punktiem - izdevumus par to atbilstības novērtēšanu. Izdevumi tiek apmaksāti tām ārstniecības iestādēm, ar kurām slimokase ir noslēgusi vai plāno slēgt līgumu saskaņā ar reģionālo veselības aprūpes attīstības plānu par konkrēto novērtētās sfēras pakalpojumu pirkšanu teritorijas iedzīvotājiem.

4. Aģentūra nekompensē izdevumus par atkārtoti veiktajām atbilstības novērtēšanas darbībām, kas saistītas ar atklāto neatbilstību noteiktajām prasībām novēršanu. Šos izdevumus apmaksā ārstniecības iestāde.

5. Aģentūra apmaksā ārstniecības iestādei izdevumus par tās atbilstības novērtēšanu pēc šādu dokumentu saņemšanas:

5.1. sertifikāta par ārstniecības iestādes atbilstību noteiktajām prasībām kopija;

5.2. slimokases izsniegta izziņa par to, ka ar ārstniecības iestādi ir noslēgts vai ir plānots slēgt līgumu saskaņā ar reģionālo veselības aprūpes attīstības plānu par konkrēto novērtētās sfēras pakalpojumu pirkšanu teritorijas iedzīvotājiem (slimokases akcepts);

5.3. Centra izsniegto rēķinu par atbilstības novērtēšanu un to apmaksu apliecinošu dokumentu kopijas.

Valsts obligātās veselības apdrošināšanas aģentūras direktore I.Bluķe

22.03.1999