Tiesību akts: zaudējis spēku
Attēlotā redakcija: 08.04.2006. - 30.04.2008. / Vēsturiskā
Ministru kabineta noteikumi Nr.118

Rīgā 1999.gada 23.martā (prot. Nr.18 12.§)
Kārtība, kādā izmaksājama izdienas pensija Iekšlietu ministrijas sistēmas darbiniekiem ar speciālajām dienesta pakāpēm
Izdoti saskaņā ar likuma "Par izdienas pensijām Iekšlietu ministrijas sistēmas darbiniekiem ar speciālajām dienesta pakāpēm" 7.panta ceturto daļu

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā izmaksājama izdienas pensija Iekšlietu ministrijas sistēmas darbiniekiem ar speciālajām dienesta pakāpēm (turpmāk — izdienas pensija).

2. Izdienas pensiju izmaksā katru mēnesi. Pēc pensijas saņēmēja pieprasījuma izdienas pensiju pārskaita viņa norādītajā Latvijas Republikas kredītiestādes vai pasta norēķinu sistēmas (PNS) kontā, izmaksā pakalpojuma sniedzēja noteiktajā izmaksas vietā vai piegādā pensijas saņēmēja dzīvesvietā. Pieprasījumu pārskaitīt izdienas pensiju kontā atjauno reizi 12 mēnešos.

(MK 28.05.2002. noteikumu Nr.216 redakcijā)

3. Izdevumus, kas saistīti ar izdienas pensijas un izdienas pensijas daļas izmaksu, sedz Iekšlietu ministrijas veselības un sociālo lietu valsts aģentūra no valsts pamatbudžeta līdzekļiem, kas saskaņā ar likumu par valsts budžetu kārtējam gadam piešķirti šim mērķim.

(Grozīts ar MK 04.04.2006. noteikumiem Nr.251)

4. Lai noteiktu no valsts pamatbudžeta finansējamo izdienas pensijas daļu — starpību starp izdienas pensijas apmēru un vecuma pensijas apmēru —, izdienas pensijas saņēmēji pēc likumā "Par valsts pensijām" noteiktā vecuma sasniegšanas, kā arī Iekšlietu ministrijas sistēmas darbinieki ar speciālajām dienesta pakāpēm, kuri atvaļināšanas brīdī jau sasnieguši attiecīgo vecumu un pieprasījuši izdienas pensiju, pēc vecuma pensijas piešķiršanas iesniedz Iekšlietu ministrijas veselības un sociālo lietu valsts aģentūrā Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras izsniegtu izziņu par vecuma pensijas apmēru un tās piešķiršanas datumu.

(MK 04.04.2006. noteikumu Nr.251 redakcijā)

5. Izdienas pensijas izmaksu pārtrauc no likumā "Par valsts pensijām" vecuma pensijas piešķiršanai noteiktā vecuma sasniegšanas dienas līdz vecuma pensijas piešķiršanas dienai.

6. Pēc vecuma pensijas piešķiršanas saskaņā ar likumu "Par valsts pensijām" Iekšlietu ministrijas veselības un sociālo lietu valsts aģentūra pensijas saņēmējam sāk izmaksāt izdienas pensijas daļu — starpību starp izdienas pensijas apmēru, kura piešķirta saskaņā ar likumu "Par izdienas pensijām Iekšlietu ministrijas sistēmas darbiniekiem ar speciālajām dienesta pakāpēm", un piešķirtās vecuma pensijas apmēru.

(MK 04.04.2006. noteikumu Nr.251 redakcijā)

7. Par jebkurām vecuma pensijas apmēra izmaiņām Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra septiņu dienu laikā informē Iekšlietu ministrijas veselības un sociālo lietu valsts aģentūru.

(Grozīts ar MK 04.04.2006. noteikumiem Nr.251)

8. Iekšlietu ministrijas veselības un sociālo lietu valsts aģentūra gada beigās pārskaita valsts budžetā izdienas pensijas izmaksām neizlietotos līdzekļus.

(Grozīts ar MK 04.04.2006. noteikumiem Nr.251)

Ministru prezidenta vietā — Ministru prezidenta biedrs, satiksmes ministrs A.Gorbunovs

Iekšlietu ministrs R.Jurdžs
08.04.2006