Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas, Latvijas Republikas Kultūras ministrijas un Francijas Republikas Ārlietu ministrijas, Francijas Republikas Kultūras un komunikāciju ministrijas

NODOMU PROTOKOLS

Atsaucoties uz festivālu "Pārsteidzošā Latvija", kas norisinājās Francijā 2005.gada rudenī, Vaira Vīķe-Freiberga, Latvijas Republikas prezidente, un Žaks Širaks, Francijas Republikas prezidents, 2005.gada 7.novembrī paziņoja par Francijas festivāla organizēšanu Latvijā 2007.gada pavasarī.

Latvijas Republikas Ārlietu ministrija un Latvijas Republikas Kultūras ministrija, turpmāk sauktas "Latvijas Puse", no vienas puses, un Francijas Republikas Ārlietu ministrija un Francijas Republikas Kultūras un komunikāciju ministrija, turpmāk sauktas "Francijas Puse", no otras puses, vienojās par festivāla pasākumu apvienošanu apmēram divdesmit notikumos Rīgā un reģionos 2007.gada pavasarī.

Festivālu veidos mākslas izstādes, koncerti, solokoncerti, teātra izrādes, tikšanās, konferences, kultūras, zinātniska vai ekonomiska rakstura notikumi, kurus abas puses izvēlējušās un kurus no Latvijas puses koordinē Latvijas Koncertdirekcija un no Francijas puses - Francijas Mākslinieciskās darbības asociācija (AFAA).

Festivālā svarīga vieta tiks ierādīta visām ieinteresētajām pašvaldībām.

Latvijas Koncertdirekcija ciešā sadarbībā ar Francijas vēstniecību Rīgā un ar Francijas Kultūras centra atbalstu nodrošinās kopējo festivāla koordināciju.

Šī festivāla finansēšanu nodrošinās:

- Francijas Puse: pasākumu sākotnējās producēšanas, kā arī darbu pārvadāšanas un mākslinieku ceļa izdevumus;

- Latvijas Puse: izpētes braucienus un pasākumu uzņemšanas izdevumus.

Abas Puses nodrošinās vienādās daļās festivāla publicitāti un reklāmu kopējā budžeta EUR 100000 robežās.

Šī festivāla īstenošana būs Nodomu protokolam pievienotā Nodomu protokola pielikuma starp AFAA un Latvijas Pusi priekšmets.

Pēc pušu savstarpējas vienošanās šajā Nodomu protokolā var tikt izdarīti grozījumi un papildinājumi, kas veidos tā neatņemamu sastāvdaļu.

Nodomu protokols stājas spēkā tā parakstīšanas dienā un paliek spēkā visu festivāla norises laiku.

Parakstīts divos eksemplāros latviešu un franču valodā, turklāt visi teksti ir vienlīdz autentiski.

No Latvijas puses

Rīgā 2006.gada 30.martā

Artis Pabriks

Ārlietu ministrs

Rīgā 2006.gada 3.aprīlī

Helēna Demakova

Kultūras ministre

No Francijas puses

Rīgā 2006.gada 30.martā

Catherine Colonna

Eiropas lietu ministre

Parīzē, 2006.gada 19.aprīlī

Renaud Donnedieu de Vabres

Kultūras un komunikāciju ministrs

19.04.2006