Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Ministru kabineta noteikumi Nr.977

Rīgā 2009.gada 1.septembrī (prot. Nr.55 3.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2007.gada 20.novembra noteikumos Nr.779 "Kārtība, kādā rezerves karavīrus un rezervistus reģistrē un uzskaita, rezerves karavīrus iesauc aktīvajā dienestā, kā arī pieprasa un izsniedz informāciju par rezerves karavīriem un rezervistiem"

Izdoti saskaņā ar Militārā dienesta likuma 64.panta pirmo un otro daļu un Ārstniecības likuma 50.panta piekto daļu

 

Izdarīt Ministru kabineta 2007.gada 20.novembra noteikumos Nr.779 "Kārtība, kādā rezerves karavīrus un rezervistus reģistrē un uzskaita, rezerves karavīrus iesauc aktīvajā dienestā, kā arī pieprasa un izsniedz informāciju par rezerves karavīriem un rezervistiem" (Latvijas Vēstnesis, 2007, 188.nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt noteikumus ar 4.3.apakš­punktu šādā redakcijā:

"4.3. ziņas par Latvijas pilsonēm sievietēm, kuras apguvušas speciālās militārās apmācības kursu vai apmācību Zemessardzē un ieskaitītas rezervistos vai ar lēmumu atzītas par rezervistēm."

2. Papildināt noteikumus ar 5.1, 5.2, 5.3 un 5.4 punktu šādā redakcijā:

"5.1 Nacionālo bruņoto spēku rezervē tiek ieskaitītas visas sievietes, kuras ir apguvušas speciālās militārās apmācības kursu vai apmācību Zemessardzē.

5.2 Informāciju par apmācības kursu beigušu sievieti Nacionālo bruņoto spēku vienība vai Zemessardzes vienība triju darbdienu laikā pēc apmācības beigām nosūta rezerves uzskaites struktūrvienībai atbilstoši sievietes deklarētajai dzīvesvietai.

5.3 Latvijas pilsones sievietes, kuras sasniegušas 18 gadu vecumu un vēlas tikt ieskaitītas Nacionālo bruņoto spēku rezervē, bet kuras nav apguvušas speciālās militārās apmācības kursu vai apmācību Zemessardzē, ar attiecīgu iesniegumu vēršas rezerves uzskaites struktūrvienībā.

5.4 Rezerves uzskaites struktūrvienība, izskatot iesniegumu, pieprasa no šo noteikumu 6.punktā minētajām iestādēm lēmuma pieņemšanai nepieciešamo informāciju un izvērtē sievietes atbilstību rezervistam izvirzītajām prasībām. Pēc nepieciešamās informācijas saņemšanas rezerves uzskaites struktūrvienība pieņem lēmumu par sievietes ieskaitīšanu rezervē."

3. Svītrot 10.1.apakšpunktu.

Ministru prezidenta vietā - finanšu ministrs E.Repše

Aizsardzības ministrs I.V.Lieģis

 

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2009.gada 5.septembri.

05.09.2009