Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Labklājības ministrija

Rīkojums Nr.2 Rīgā 2001. gada 3. janvārī

Par kārtību, kādā vakcinācijas iestādes gatavo vakcīnu pasūtījumu un sniedz pārskatus par vakcīnu izlietojumu

Izdots saskaņā ar Ministru kabineta

2000. gada 26. septembra noteikumu Nr. 330

"Vakcinācijas noteikumi" 10. punktu

Lai Imunizācijas valsts programmas izpildes ietvaros nodrošinātu vakcinācijas iestāžu apgādi ar vakcīnām un izvērtētu vakcīnu izlietojumu, apstiprināt "Kārtību, kādā vakcinācijas iestādes gatavo vakcīnu pasūtījumu un sniedz pārskatus par vakcīnu izlietojumu" (pielikums).

Labklājības ministrs A.Požarnovs

Kārtība, kādā vakcinācijas iestādes gatavo vakcīnu pasūtījumu un sniedz pārskatu par vakcīnu izlietojumu

1. Šī kārtība nosaka prasības vakcinācijas iestāžu vakcīnu pasūtījuma sagatavošanai, pārskatu sniegšanai par vakcīnu izlietojumu.

2. Vakcinācijas iestādes līdz katra mēneša 5. datumam gatavo un iesniedz atbilstošajā vides veselības centrā vai teritoriālajā daļā (Rīgā un Rīgas rajonā - Nacionālajā vides veselības centrā) vakcīnu pasūtījumu uz kārtējo mēnesi un pārskatu par vakcīnu izlietojumu atskaites mēnesī, aizpildot "Vakcīnu pasūtījuma un pārskata par vakcīnu izlietojumu" veidlapu (pielikums).

3. Ja nepieciešama papildu vakcīna ārpus kārtējā pasūtījuma, vakcinācijas iestāde gatavo un iesniedz atbilstošajā vides veselības centrā vai Nacionālajā vides veselības centrā motivētu rakstisku pieprasījumu konkrētā preparāta saņemšanai. Minēto pasūtījumu ieraksta kārtējā  "Vakcīnu pasūtījuma un pārskata par vakcīnu izlietojumu" veidlapā.

4. Vakcinācijas iestādes iesniedz atbilstošajā vides veselības centrā vai teritoriālajā daļā šādus pārskatus par vakcinācijas rezultātiem:

4.1. līdz katra mēneša 5.datumam - "Pārskatu par veiktajām potēm" (veidlapa Nr. 5, apstiprināta ar BVAS Veselības statistikas un medicīnas tehnoloģiju aģentūras 2000.gada 3.augusta rīkojumu Nr.70.).

4.2. līdz 10. janvārim - "Pārskatu par bērnu vakcinēšanu pret infekcijas slimībām" (veidlapa Nr. 6, apstiprināta ar BVAS Veselības statistikas un medicīnas tehnoloģiju aģentūras 2000.gada 3.augusta rīkojumu Nr.70.).

Sabiedrības veselības departamenta direktore G.Rūtiņa

Ārstniecības departamenta direktora vietnieks A.Čivčs

 

Pielikums

12.GIF (61671 BYTES)

22.GIF (83590 BYTES)

Sabiedrības veselības departamenta direktore G.Rūtiņa

Ārstniecības departamenta direktora vietnieks A.Čivčs

 

03.01.2001