Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2009. gada 3. marta noteikumus Nr. 208 "Kārtība, kādā izlieto mērķdotācijas pašvaldību pasākumiem".
Ministru kabineta noteikumi Nr.192

Rīgā 2008.gada 18.martā (prot. Nr.18 19.§)
Kārtība, kādā izlieto mērķdotācijas pašvaldību pasākumiem
Izdoti saskaņā ar likuma "Par valsts budžetu 2008.gadam" 43.pantu

1. Noteikumi nosaka valsts budžeta programmas 12.00.00 "Mērķdotācijas pašvaldību pasākumiem" (turpmāk - mērķdotācija) izlietošanas kārtību.

2. Mērķdotāciju izlieto likuma "Par valsts budžetu 2008.gadam" 18.pielikumā "Mērķdotācijas pašvaldību pasākumiem" noteiktajiem pasāku­miem (turpmāk - pasākums).

3. Mērķdotācijas izlietošanas uzraudzību nodrošina Valsts reģionālās attīstības aģentūra (turpmāk - aģentūra).

4. Aģentūra mērķdotāciju ieskaita attiecīgā pasākuma mērķdotācijas saņēmēja (turpmāk - saņēmējs) norādītajā kontā Valsts kasē saskaņā ar aģentūrai apstiprināto finansēšanas plānu 2008.gadam:

4.1. avansu - 50 procentu apmērā no pasākumam piešķirtās summas;

4.2. finansējuma atlikumu no pasākumam piešķirtās summas - 10 darb­dienu laikā pēc tam, kad saņemta attiecīgā pasākuma izdevumus pamatojoša dokumenta (līguma) kopija un pārbaudīta attiecīgā dokumenta (līguma) atbil­stība pasākumā noteiktajam mērķim.

5. Saņēmējs iesniedz aģentūrā pasākuma izdevumus pamatojoša doku­menta (līguma) kopiju ne vēlāk kā līdz 2008.gada 1.decembrim.

6. Saņēmējs uzsāk pasākumam piešķirtās mērķdotācijas izlietošanu 2008.gadā. Mērķdotāciju izlieto ne vēlāk kā līdz 2009.gada 31.decembrim.

7. Saņēmējs mēneša laikā pēc saimnieciskā gada beigām iesniedz aģentūrā pārskatu par pasākumam piešķirtā finansējuma izlietojumu (turpmāk - pārskats) saskaņā ar šo noteikumu pielikumu.

8. Saņēmējs ir atbildīgs par pasākuma īstenošanu tiesību aktos noteiktajā kārtībā un atbilstoši pasākumā noteiktajam mērķim, kā arī par pārskata iesniegšanu aģentūrā noteiktajā termiņā.

9. Aģentūra izvērtē pārskatā sniegto informāciju par pasākuma īstenošanu un pārbauda izdevumu atbilstību pasākuma mērķim.

10. Pasākuma īstenošanas laikā aģentūrai ir tiesības veikt pārbaudes pasākuma īstenošanas vietās, kā arī kontrolēt grāmatvedības, finanšu un citus dokumentus, kas attiecas uz pasākuma ieviešanu.

11. Ja aģentūra pārbaudēs konstatē neatbilstību piešķirtā finansējuma izlietojumā, aģentūra ierakstītā vēstulē par to informē saņēmēju.

12. Saņēmējs divu mēnešu laikā pēc šo noteikumu 11.punktā minētās informācijas saņemšanas neatbilstību novērš, ieguldot pasākumā pašvaldības pamatbudžeta ieņēmumus atbilstoši attiecīgajam pasākumam piešķirtās valsts budžeta mērķdotācijas apmēram un mērķim.

13. Ja noteiktajā termiņā mērķdotācijas saņēmējs neatbilstību nenovērš, saņēmējs no pašvaldības pamatbudžeta ieņēmumiem mēneša laikā veic atmaksu nepamatoti veikto izdevumu apmērā, iemaksājot to valsts budžeta ieņēmumos aģentūras norādītajā kontā Valsts kasē.

14. Divu mēnešu laikā pēc saimnieciskā gada beigām aģentūra iesniedz Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā uzraudzības ziņojumu par pasākumu īstenošanas gaitu iepriekšējā gadā.

Ministru prezidents I.Godmanis

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs E.Zalāns
Pielikums
Ministru kabineta
2008.gada 18.marta noteikumiem Nr.192

KN192P_PAGE_1.JPG (61118 bytes)

KN192P_PAGE_2.JPG (80135 bytes)

KN192P_PAGE_3.JPG (12330 bytes)

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs E.Zalāns
29.03.2008