Tiesību akts: zaudējis spēku
Attēlotā redakcija: 06.02.2002. - 30.06.2010. / Vēsturiskā
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr. 330

Rīgā 1999.gada 21.septembrī (prot. Nr. 50 28.§)
Kārtība, kādā finansējama investīciju projekta "Izglītības sistēmas attīstības projekts" Izmaksu efektivitātes apakšprogramma
Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likuma 14.panta 3.punktu

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā finansējama investīciju projekta "Izglītības sistēmas attīstības projekts" (turpmāk — projekts) Izmaksu efektivitātes apakšprogrammas daļa, kura attiecas uz pašvaldību pārziņā esošajām izglītības iestādēm.

2. Izmaksu efektivitātes apakšprogrammas daļa, kura attiecas uz pašvaldību pārziņā esošajām izglītības iestādēm, no Starptautiskās rekonstrukcijas un attīstības bankas (turpmāk — banka) Latvijas Republikai piešķirtā aizdevuma un valsts budžeta aizdevuma projekta īstenošanai (turpmāk — aizdevums) finansējama ne vairāk kā 80 procentu apmērā. Pašvaldībām jānodrošina līdzfinansējums, kas nav mazāks par 20 procentiem. Pievienotās vērtības nodokļa samaksa par projektā paredzēto darbu izpildi, preču piegādi vai pakalpojumu sniegšanu tiek uzskatīta par pašvaldības līdzfinansējuma daļu.

(Grozīts ar MK 29.01.2002. noteikumiem Nr.39)

3. Aizdevums paredzēts tālākaizdošanai pašvaldībām ar nosacījumu, ka naudas līdzekļus, kas iegūti, samazinoties izglītības iestāžu infrastruktūras uzturēšanas izdevumiem projekta īstenošanas gaitā (turpmāk — reinvestīcijas), pašvaldības izmantos izglītības iestāžu remontiem un materiāltehniskās bāzes pilnveidei.

4. Saskaņā ar Ministru kabineta 2001.gada 7.augusta noteikumiem Nr.366 "Noteikumi par pašvaldību aizņēmumiem un galvojumiem" tiek slēgts trīspusējais pakārtotais līgums, kurā nosaka aizdevuma atmaksāšanas kārtību attiecīgajai pašvaldībai. Līgumslēdzējas puses ir Finansu ministrija, pašvaldība un Izglītības un zinātnes ministrija. Pašvaldībai saskaņā ar trīspusējā līgumā paredzēto maksājumu grafiku aizdevums nav jāatmaksā, ja pašvaldība reinvestīcijas izmanto izglītības iestāžu remontiem un materiāltehniskās bāzes pilnveidei.

(Grozīts ar MK 29.01.2002. noteikumiem Nr.39)

5. Pašvaldībām jāiesniedz Izglītības un zinātnes ministrijā līdzfinansējuma nodrošinājumu apliecinoši dokumenti saskaņā ar Ministru kabineta 2001.gada 7.augusta noteikumiem Nr.366 "Noteikumi par pašvaldību aizņēmumiem un galvojumiem" vai dokumenti, kas apliecina pašu līdzekļu ieguldīšanas iespēju projekta līdzfinansējumā.

(Grozīts ar MK 29.01.2002. noteikumiem Nr.39)

6. Ja pašvaldība neievēro šo noteikumu 4.punktā minētajā pakārtotajā līgumā noteiktos reinvestīciju termiņus un apmēru, pašvaldība par laikposmu, kurā nav veiktas reinvestīcijas, maksā aizdevuma procentus un pamatsummu saskaņā ar trīspusējā līgumā paredzēto atmaksāšanas grafiku. Izglītības un zinātnes ministrija kontrolē reinvestīciju izpildi un informē par to Finansu ministriju.

7. Finansu ministrija nodrošina attiecīgās aizdevuma daļas un aizdevuma procentu iekasēšanu no pašvaldības Izglītības un zinātnes ministrijas noteiktajā apmērā un termiņā, ja pašvaldība nav veikusi reinvestīcijas.

8. Līdzekļi, kas nepieciešami aizdevuma procentu maksājumiem, tiek paredzēti likumā par valsts budžetu kārtējam gadam Finansu ministrijas pamatbudžeta programmā "Parādi, parādu procenti, apkalpošana, atmaksāšana".

(MK 29.01.2002. noteikumu Nr.39 redakcijā)

9. Laikposmā, kad Latvijas Republikai jāatmaksā aizdevums, pašvaldībām tiks samazināts no valsts budžeta piešķirto līdzekļu apmērs par pašvaldībām izsniegto aizdevuma summu.

10. Bankas iepirkumu procedūra (Procurement under IBRD Loans and ID Credits; Selection and Employment of Consultants by World Bank Borrowers) ir spēkā attiecībā uz preču iegādi, darbu veikšanu un pakalpojumu sniegšanu, kurus paredzēts finansēt no bankas aizdevuma.

(MK 29.01.2002. noteikumu Nr.39 redakcijā)

Ministru prezidents A.Šķēle

Izglītības un zinātnes ministre S.Golde
06.02.2002