Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2007. gada 11. decembra noteikumus Nr. 849 "Noteikumi par uzņēmējdarbības riska valsts nodevas apmēru un darbinieku prasījumu garantiju fondā ieskaitāmās nodevas daļu 2008.gadā".

Ministru kabineta noteikumi Nr.721

Rīgā 2006.gada 29.augustā (prot. Nr.44 2.§)

Noteikumi par uzņēmējdarbības riska valsts nodevas apmēru un darbinieku prasījumu garantiju fondā ieskaitāmās nodevas daļu 2007.gadā

Izdoti saskaņā ar likuma "Par darbinieku aizsardzību darba devēja maksātnespējas gadījumā" 6.panta ceturto daļu

 

1.Noteikumi nosaka uzņēmējdarbības riska valsts nodevas apmēru un darbinieku prasījumu garantiju fonda pašu ieņēmumos ieskaitāmās nodevas daļu 2007.gadā.

2.Darba devējs, kuru saskaņā ar likumu var pasludināt par maksātnespējīgu, maksā uzņēmējdarbības riska valsts nodevu (turpmāk - valsts nodeva) par nodrošinājumu darbinieku prasījumu apmierināšanai no darbinieku prasījumu garantiju fonda līdzekļiem un citiem likumā paredzētiem mērķiem.

3.Valsts nodevas apmērs par katru darbinieku, ar kuru nodibinātas darba tiesiskās attiecības, pārskata mēnesī ir 0,25 lati.

4.Valsts nodevu par pārskata mēnesi darba devējs samaksā līdz nākamā mēneša piecpadsmitajam datumam.

5.Aprēķināto valsts nodevu darba devējs norāda likumā "Par valsts sociālo apdrošināšanu" noteiktajā ziņojumā par obligātajām iemaksām no darba ņēmēja darba ienākumiem un šo ziņojumu katru mēnesi likumā "Par valsts sociālo apdrošināšanu" noteiktajos termiņos iesniedz Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālajā iestādē, kurā tas reģistrējies kā nodokļu maksātājs.

6. Valsts nodevu ieskaita valsts pamatbudžetā.

7.Valsts kase līdz 2007.gada 20.aprīlim darbinieku prasījumu garantiju fondā ieskaita 213278 latus no valsts nodevas gada ieņēmumu kopsummas.

8. Noteikumi stājas spēkā ar 2007.gada 1.janvāri.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Tieslietu ministrs G.Grīnvalds

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2007.gada 1.janvāri.

01.01.2007