Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2003. gada 1. jūlija noteikumus Nr. 351 "Noteikumi par Zemessardzes dienesta uzdevumu izpildes vai mācību dienu kompensācijas apmēru zemessargiem un izmaksas kārtību".

Ministru kabineta noteikumi Nr.395

Rīgā 2000.gada 14.novembrī (prot. Nr.54, 7.§)

Noteikumi par Zemessardzes dienesta uzdevumu izpildes vai mācību dienu kompensācijas apmēru un izmaksas kārtību ārrindas dienesta zemessargiem

Izdoti saskaņā ar likuma
"Par Latvijas Republikas Zemessardzi" 47.panta pirmo daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā ārrindas dienesta zemessargiem par katru dienesta uzdevumu izpildes vai mācību dienu tiek izmaksāta kompensācija, kā arī šīs kompensācijas apmēru.

2. Par dienesta uzdevumu izpildes vai mācību dienu uzskata astoņas stundas vienas diennakts laikā vai atbilstošu stundu skaitu vairāku dienu laikā.

II. Kompensācijas izmaksāšanas kārtība

3. Līdzekļus kompensācijas izmaksai kalendāra gadam valsts budžeta ietvaros plāno Aizsardzības ministrija.

4. Dienesta uzdevumu izpildes vai mācību dienu skaitu, par kurām izmaksājama kompensācija, ārrindas dienesta zemessargam nosaka Zemessardzes komandieris.

5. Zemessardzes struktūrvienības komandieris iepazīstina ārrindas dienesta zemessargu ar mācību plānu un nodarbību sarakstiem un ne vēlāk kā mēnesi pirms mācību vai dienesta uzdevumu izpildes sākuma izsniedz paziņojumu par ierašanos uz mācībām vai dienesta uzdevumu izpildi. Ārkārtējās situācijās par ierašanos uz dienesta uzdevumu izpildi Zemessardzes struktūrvienības komandieris paziņo saskaņā ar trauksmes un apziņošanas plānu.

6. Katra ārrindas dienesta zemessarga dienesta uzdevumu izpildes vai mācību dienas kalendāra gadā uzskaita Zemessardzes struktūrvienības komandieris.

7. Kompensāciju ārrindas dienesta zemessargam izmaksā Zemessardzes struktūrvienībā atbilstoši dienesta uzdevumu izpildes vai mācību dienu skaitam.

8. Kompensāciju izmaksā ne retāk kā reizi kalendāra gadā.

III. Kompensācijas aprēķins

9. Kompensācijas apmērs par vienu dienu ir 5 % no noteiktās karavīra mēneša amatalgas atbilstoši Zemessardzes amata - ārrindas dienesta zemessarga - kvalifikācijas kategorijai saskaņā ar Ministru kabineta 1999.gada 29.jūnija noteikumiem Nr.241 "Noteikumi par Aizsardzības ministrijas pakļautībā un pārziņā esošo institūciju karavīru un ierindas dienesta zemessargu atalgojuma sistēmu".

10. Kopējo kompensācijas apmēru ārrindas dienesta zemessargam nosaka, reizinot dienesta uzdevumu izpildes vai mācību dienu skaitu ar kompensācijas apmēru par vienu dienu.

11. Saskaņā ar likuma "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" 9.panta pirmās daļas 16.punktu kompensācija netiek aplikta ar iedzīvotāju ienākuma nodokli.

IV. Noslēguma jautājums

12. Kompensācijas apmērs 2000.gadā par vienu dienu ir 5 % no Ministru kabineta 1999.gada 29.jūnija noteikumos Nr.241 "Noteikumi par Aizsardzības ministrijas pakļautībā un pārziņā esošo institūciju karavīru un ierindas dienesta zemessargu atalgojuma sistēmu" noteiktās karavīra mēneša amatalgas atbilstoši amata kvalifikācijas kategorijai A 30.

Ministru prezidents A.BĒRZIŅŠ

Aizsardzības ministrs Ģ.V.Kristovskis

 

Noteikumi stājas spēkā ar 2000.gada 18.novembri

18.11.2000