Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2006. gada 19. septembra noteikumus Nr. 775 "Kārtība, kādā 2006.gadā piešķir, administrē un uzrauga valsts atbalstu meža ilglaicīgo funkciju stabilizācijai privātos mežos".

Ministru kabineta noteikumi Nr.855

Rīgā 2005.gada 8.novembrī (prot. Nr.65 33.§)

Kārtība, kādā 2005.gadā piešķir, administrē un uzrauga valsts atbalstu meža ilglaicīgo funkciju stabilizācijai privātos mežos

Izdoti saskaņā ar Lauksaimniecības un lauku attīstības likuma 5.panta ceturto un septīto daļu

 

1.Noteikumi nosaka kārtību, kādā 2005.gadā piešķir, administrē un uzrauga valsts atbalstu meža ilglaicīgo funkciju stabilizācijai privātos mežos (turpmāk - atbalsts).

2. Atbalsta kopējo apmēru nosaka normatīvajos aktos par Meža attīstības fondu noteiktajā kārtībā, pamatojoties uz Meža attīstības fonda līdzekļu sadalījumu 2005.gadam.

3.Atbalsta kopējais apmērs ir 100000 latu. Atbalsta apmērs par vienu hektāru ir proporcionāls saņemto iesniegumu skaitam, bet ne lielāks kā:

3.1.30 latu par hektāru (sils, mētrājs, lāns);

3.2.40 latu par hektāru (pārējie meža augšanas apstākļu tipi).

4.Atbalstu administrē un uzrauga Lauku atbalsta dienests.

5.Uz atbalstu var pretendēt fiziskās personas, kuras ir meža īpašnieki (turpmāk - pretendents), ja:

5.1.pretendents 2005.gadā ir kopis mež­audzes, kas ir atjaunotas sējot vai stādot un atzītas par atjaunotām no 2000. līdz 2004.gadam (ieskaitot);

5.2.kopš mežaudzes atzīšanas par atjaunotu nav mainījusies valdošā koku suga;

5.3.koptā mežaudze atbilst normatīvajos aktos par meža atjaunošanu noteiktajām prasībām;

5.4.Valsts meža dienests pretendentu nav saucis pie administratīvās atbildības par meža apsaimniekošanu un vides aizsardzību regulējošo normatīvo aktu pārkāpumiem gada laikā pirms šo noteikumu 10.punktā minētā iesnieguma iesniegšanas.

6.Lai saņemtu atbalstu, pretendents līdz 2005.gada 1.decembrim iesniedz Lauku atbalsta dienesta reģionālajā lauksaimniecības pārvaldē:

6.1.iesniegumu atbalsta saņemšanai par jaunaudžu kopšanu (1.pielikums);

6.2.Valsts meža dienesta sagatavotu atjaunotās mežaudzes (jaunaudzes) kopšanas pārbaudes pārskatu (turpmāk - pārskats) (2.pielikums), kurā mežaudze atzīta par izkoptu un ir norādīts, ka Valsts meža dienests pretendentu nav saucis pie administratīvās atbildības par meža apsaimniekošanu un vides aizsardzību regulējošo normatīvo aktu pārkāpumiem gada laikā pirms iesnieguma iesniegšanas.

7.Lauku atbalsta dienesta reģionālā lauksaimniecības pārvalde ieraksta reģistrācijas žurnālā iesniegšanas secībā visus pretendentu iesniegumus, kas atbilst šo noteikumu prasībām.

8.Pretendents var saņemt atbalstu ne vairāk kā par trim hektāriem atbilstoši šo noteikumu 5.punkta nosacījumiem koptu mežaudžu platību tā īpašumā esošajos mežos attiecīgās mežniecības teritorijā.

9.Lauku atbalsta dienests izvērtē pretendentam izmaksājamo kopējo atbalsta apmēru, ievērojot šo noteikumu 3. un 8.punktu, kā arī saņemto pārskatu, un pretendentam izmaksā aprēķināto atbalsta summu.

10.Lai saņemtu pārskatu, pretendents līdz 2005.gada 17.novembrim iesniedz Valsts meža dienesta mežniecībā, kuras uzraugāmajā teritorijā atrodas izkoptā mež­audze, iesniegumu mežaudzes atzīšanai par atbilstošu atbalsta saņemšanas nosacījumiem (3.pielikums) un īpašuma tiesības apliecinošu dokumentu- zemesgrāmatas apliecības vai akta kopiju (uzrāda oriģinālu).

11.Pēc šo noteikumu 10.punktā minētā iesnieguma saņemšanas Valsts meža dienesta amatpersona izkopto mežaudzi līdz 30.novembrim pārbauda dabā un sagatavo pārskatu, kurā norāda, vai attiecīgā mežaudze atbilst vai neatbilst atbalsta saņemšanas nosacījumiem.

12.Lauku atbalsta dienests pieņem un izvērtē iesniegumus atbalsta saņemšanai par jaunaudžu kopšanu un pārskatus un pieņem lēmumu par atbalsta piešķiršanu vai atteikumu piešķirt atbalstu.

13.Ja pretendenta iesniegtajos dokumentos norādītā informācija ir neprecīza vai nepilnīga, Lauku atbalsta dienests rakstiski pieprasa papildu informāciju. Pretendents 10 dienu laikā (skaitot no pieprasījuma vēstules izsūtīšanas datuma) iesniedz Lauku atbalsta dienestā nepieciešamo papildu informāciju.

14.Ja pieņemts lēmums par atteikumu piešķirt atbalstu, Lauku atbalsta dienests 15 dienu laikā pēc pretendenta dokumentu saņemšanas rakstiski informē par to atbalsta pretendentu un norāda atteikuma iemeslu.

15. Pretendents Lauku atbalsta dienesta lēmumu par atteikumu piešķirt atbalstu var apstrīdēt un pārsūdzēt Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

16.Pēc tam, kad beidzies iesnieguma iesniegšanas termiņš atbalsta saņemšanai par jaunaudžu kopšanu, Lauku atbalsta dienests apkopo saņemtos iesniegumus. Ja kopējais pieprasītais atbalsta apjoms ir lielāks nekā šo noteikumu 3.punktā noteiktais, katram pretendentam piešķiramā atbalsta apmēru proporcionāli samazina.

17.Mēneša laikā pēc lēmuma pieņemšanas par atbalsta piešķiršanu Lauku atbalsta dienests izmaksā pretendentam atbalstu, izmantojot bezskaidras naudas norēķinus (nepārsniedzot piešķirto kopējo finansējumu).

Ministru prezidenta vietā - finanšu ministrs O.Spurdziņš

Zemkopības ministrs M.Roze

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2005.gada 12.novembri.

 

KN-855-P1.JPG (70669 bytes)

 

KN-855-P2_PAGE_1.JPG (83210 bytes)

KN-855-P2_PAGE_2.JPG (102677 bytes)

 

KN-855-P3.JPG (80575 bytes)

12.11.2005