Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta instrukcija Nr.8

Rīgā 2005.gada 16.augustā (prot. Nr.46 22.§)

Operatīvo transportlīdzekļu speciālo ierīču uzstādīšanas, pārbaudes un izmantošanas kārtība

Izdota saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likuma 15.panta pirmās daļas 2.punktu

 

1.Instrukcija nosaka kārtību, kādā uzstāda, pārbauda un izmanto operatīvo trans­portlīdzekļu speciālās ierīces, kas nosaka laiku, kad transport­līdzekli izmanto ar iedegtu bākuguni un ieslēgtu skaņas signālu, kā arī nosaka transportlīdzekļa braukšanas ātrumu (turpmāk - ierīce).

2.Ierīci uzstāda transportlīdzekļiem ar uzstādāmām zilām bākugunīm, stacionāri uzstādītām speciālām skaņas iekārtām un bez īpaša krāsojuma, kuriem saskaņā ar Ministru kabineta 1999.gada 31.augusta noteikumos Nr.304 "Notei­kumi par operatīvajiem transportlīdzekļiem" minētajām prasībām paredzēts piešķirt operatīvā transportlīdzekļa statusu (turpmāk - trans­portlīdzeklis).

3.Ierīci uzstāda transportlīdzeklim pirms operatīvā transportlīdzekļa statusa piešķiršanas.

4. Ierīci transportlīdzeklī uzstāda stacionāri.

5. Ierīces uzstādīšanu, izmantošanu un pārbaudi nodrošina iestāde, kurai ir tiesības lietot operatīvos transportlīdzekļus ar uzstādītām zilām bākugunīm, stacionāri uzstādītām speciālām skaņas iekārtām un bez speciāla krāsojuma (turpmāk - iestāde).

6.Ierīci izmanto, lai kontrolētu trans­portlīdzekļus, kuri piedalās ceļu satiksmē ar ieslēgtu mirgojošu zilu bākuguni un speciālu skaņas signālu.

7. Lai nodrošinātu informācijas saglabāšanu, iestāde ierīcei plombē tam paredzētus pievadus un savienojumus.

8.Ierīces tehnisko stāvokli un tai paredzēto pievadu un savienojumu plombu stāvokli iestāde pārbauda ne retāk kā reizi gadā.

9. Iestāde ne retāk kā reizi nedēļā nodrošina ierīcē uzkrātās informācijas apkopošanu un ne retāk kā reizi divās nedēļās pārbauda transportlīdzekļa izmantošanu noteiktajam mērķim.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Iekšlietu ministrs Ē.Jēkabsons

Redakcijas piebilde: instrukcija stājas spēkā ar 2005.gada 20.augustu.

20.08.2005