Tiesību akts: spēkā esošs
Attēlotā redakcija: 01.01.2010. - ... / Spēkā esošā
Ministru kabineta noteikumi Nr.662

Rīgā 2003.gada 25.novembrī (prot. Nr.61 12.§)
Lubānas mitrāju kompleksa konsultatīvās padomes nolikums

1. Lubānas mitrāju kompleksa konsultatīvā padome (turpmāk — padome) ir koleģiāla konsultatīva institūcija, kuras mērķis ir veicināt Lubānas mitrāju kompleksa — starptautiskas nozīmes mitrāja — dabas aizsardzības un saimniecisko interešu saskaņošanu.

2. Padomes galvenās funkcijas ir veicināt un atbalstīt sadarbību starp valsts un pašvaldību institūcijām, nevalstiskajām organizācijām, citām juridiskajām un fiziskajām personām un ārvalstu institūcijām, lai īstenotu Lubānas mitrāju kompleksa un tajā esošo īpaši aizsargājamo dabas teritoriju izveidošanas un aizsardzības mērķus un nodrošinātu teritorijas ilgtspējīgu attīstību.

3. Padomei ir šādas tiesības:

3.1. sniegt ieteikumus valsts un pašvaldību institūcijām, nevalstiskajām organizācijām, kā arī citām juridiskajām un fiziskajām personām to darba pilnveidošanai atbilstoši Lubānas mitrāju kompleksa un tajā esošo īpaši aizsargājamo dabas teritoriju izveidošanas un aizsardzības mērķiem;

3.2. pieaicināt padomes darbā nozaru speciālistus un ekspertus, kā arī citu valsts un pašvaldību institūciju pārstāvjus;

3.3. izskatīt ar Lubānas mitrāju kompleksu un tajā esošajām īpaši aizsargājamām dabas teritorijām saistītos dabas aizsardzības plānus un teritorijas plānojumus, kā arī būvprojektus, infrastruktūras attīstības projektus un koncepcijas, kas var būtiski ietekmēt ekosistēmas, un izvērtēt to atbilstību Lubānas mitrāju kompleksa un tajā esošo īpaši aizsargājamo dabas teritoriju izveidošanas un aizsardzības mērķiem.

4. Padomē ir pa vienam pārstāvim no Dabas aizsardzības pārvaldes, Valsts vides dienesta Rēzeknes reģionālās vides pārvaldes un Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes Rēzeknes sektora, Valsts vides dienesta Madonas reģionālās vides pārvaldes un Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes Madonas sektora, Zemkopības ministrijas, valsts akciju sabiedrības “Latvijas valsts meži”, Valsts meža dienesta, Aiviekstes meliorācijas sistēmu valsts pārvaldes, Latgales plānošanas reģiona, valsts zinātniskā institūta "Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts", Latvijas Dabas fonda, Latvijas Ornitoloģijas biedrības, Latvijas Universitātes Bioloģijas institūta, Daugavpils Universitātes, kā arī katras vietējās pašvaldības, kuru teritorijā atrodas Lubānas mitrāju komplekss.

(MK 25.06.2009. noteikumu Nr.600 redakcijā, kas grozīta ar MK 22.12.2009. noteikumiem Nr.1502)

5. Padomes personālsastāvu apstiprina vides ministrs.

6. Padome no padomes locekļu vidus, aizklāti balsojot, ievēlē padomes priekšsēdētāju un padomes priekšsēdētāja vietnieku (turpmāk — priekšsēdētāja vietnieks). Padomes priekšsēdētāju un priekšsēdētāja vietnieku ievēlē uz diviem gadiem.

7. Padomes priekšsēdētāja prombūtnes laikā viņa pienākumus veic priekšsēdētāja vietnieks.

8. Padomes priekšsēdētājs plāno un organizē padomes darbu, apstiprina padomes sēžu darba kārtību un pēc padomes pilnvarojuma pārstāv padomi.

9. Padomes sēdes sasauc pēc padomes priekšsēdētāja ierosinājuma vai ja to pieprasa vairāk nekā viena trešdaļa no padomes locekļiem. Padomes sēdes ir atklātas, un tās notiek ne retāk kā reizi pusgadā. Par padomes sēdes sasaukšanu padomes locekļus informē nedēļu pirms paredzētās padomes sēdes.

10. Padome ir lemttiesīga, ja tās sēdē piedalās vairāk nekā puse no padomes locekļiem.

11. Padomes sēdē lēmumus pieņem ar vienkāršu balsu vairākumu, atklāti balsojot. Ja balsis sadalās vienādi, izšķirošā ir padomes priekšsēdētāja balss. Padomes lēmumus nosūta visām ieinteresētajām fiziskajām un juridiskajām personām, un tiem ir ieteikuma raksturs.

12. Padomes sēdes protokolē un padomes lēmumus ieraksta protokolā. Ja kāds padomes loceklis nepiekrīt pieņemtajam lēmumam, attiecīgā padomes locekļa viedokli pēc viņa pieprasījuma ieraksta protokolā. Protokolu paraksta padomes priekšsēdētājs un sēdes protokolētājs.

13. Padomes darbību materiāltehniski nodrošina un tās lietvedību kārto Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar vietējām pašvaldībām un reģionālajām vides pārvaldēm.

Ministru prezidenta vietā — tieslietu ministrs A.Aksenoks

Vides ministrs R.Vējonis
01.01.2010