Tiesību akts: zaudējis spēku
Attēlotā redakcija: 07.07.1995. - 23.01.2014. / Vēsturiskā
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.103

Rīgā 1995.gada 18.aprīlī (prot. Nr.20 6.§)
Noteikumi par kārtību, kādā nodokļi, valsts nodevas un citi obligātie maksājumi ieskaitāmi valsts budžetā
Izdoti saskaņā ar likuma "Par nodokļiem un nodevām" 5. un 10. pantu

1. Nodokļus, valsts nodevas un citus obligātos maksājumus veic, izmantojot bezskaidras naudas norēķinus, vai skaidrā naudā. Valsts nodevas maksā arī valsts nodevas markās.

2. Finansu ministrija nosaka valsts nodevas marku nominālus, organizē šo marku izgatavošanu, kā arī nosaka kārtību, kādā valsts nodevas maksā valsts nodevas markās.

3. Iekasētās valsts nodevu summas ieskaita valsts budžetā (pamatbudžetā vai speciālajā budžetā), kā arī pašvaldību budžetos katra mēneša desmitajā un divdesmit piektajā datumā, ja likumos vai Ministru kabineta noteikumos nav paredzēts citādi.

4. Iestādes, kas iekasē valsts nodevas, ir atbildīgas par valsts nodevu iekasēšanas un ieskaitīšanas attiecīgos budžetos pareizību.

5. Uzraudzību un kontroli par pareizu un savlaicīgu nodevu iekasēšanu veic Valsts ieņēmumu dienests likumā "Par Valsts ieņēmumu dienestu" (Latvijas Vēstnesis, 1993, 105) noteiktajā kārtībā.

6. Pārmaksātās vai nepareizi iekasētās valsts nodevu summas atmaksā no valsts budžeta vai attiecīgo pašvaldību budžetiem 15 dienu laikā pēc tās iestādes rakstiska atzinuma iesniegšanas, kura iekasējusi valsts nodevas, vai tiesas lēmuma iesniegšanas Valsts ieņēmumu dienestā, ja likums vai Ministru kabineta noteikumi nenosaka citādi.

7. Banku un citu kredītiestāžu pienākums ir pārskaitīt nodokļu un nodevu maksājumus, kā arī citus valsts noteiktos obligātos maksājumus no nodokļu vai nodevu maksātāju konta attiecīgajos valsts budžetu kontos vienas darbadienas laikā no nodokļu vai nodevu maksātāja pieprasījuma vai skaidrās naudas saņemšanas brīža.

Par katru nokavēto maksājumu pārskaitījuma dienu nokavētais maksājums tiek palielināts atbilstīgi Latvijas Bankas noteiktajai refinansēšanas likmei četrkārtīgā apmērā.

Nokavētā maksājuma palielinājuma summu no saviem līdzekļiem maksā tā banka vai cita kredītiestāde, kura nav izpildījusi šī punkta pirmajā rindkopā paredzētos nosacījumus.

(Grozīts ar MK 27.06.1995. noteikumiem Nr.174)

Ministru prezidents M.Gailis

Finansu ministrs, Ministru prezidenta biedrs A.Piebalgs
07.07.1995