Darbības ar dokumentu

Tiesību akts ir zaudējis spēku.

LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU PADOMES LĒMUMS Nr. 15

Par jaunu saimniecību izveidošanu Balvu, Bauskas un Talsu rajonos un saimniecību pārdēvēšanu Bauskas, Cēsu, Talsu, Valmieras un Ventspils rajonos

(Bez pielikumiem)

Latvijas Republikas Ministru Padome nolemj:

1. Pieņemt Balvu rajona Tautas deputātu padomes izpildkomitejas, rūpnieciskās apvienības «Balvi» un Lauksaimniecības ministrijas akceptētos Balvu rajona padomju saimniecību «Bērzpils» un «Briežuciems» darba kolektīvu priekšlikumus pārveidot ar 1990. gada 1. jūliju padomju saimniecību «Bērzpils» par kopsaimniecību «Bērzpils» un padomju saimniecību «Briežuciems» par kopsaimniecību «Briežuciems», kā arī kolhoza «Bērzkalne» pilnvaroto sapulces priekšlikumu sadalīt ar 1990. gada 1. aprīli kolhozu «Bērzkalne» divos atsevišķos kolhozos - «Bērzkalne» un «Rubeņi» - 1. pielikumā norādītajās robežās.

Atļaut Balvu rajona padomju saimniecībām «Bērzpils» un «Briežuciems» izņēmuma kārtā bez atlīdzības nodot jaunizveidotajām kopsaimniecībām «Bērzpils» un «Briežuciems» pamatfondus un apgrozāmos līdzekļus saskaņā ar Balvu rajona Tautas deputātu padomes izpildkomitejas apstiprinātajiem aktiem.

Noteikt, ka kredītu summas jaunizveidotajiem kolhoziem «Bērzkalne» un «Rubeņi» sadala PSRS Agrorūpniecības bankas Latvijas republikāniskās bankas Balvu nodaļa kopīgi ar šo kolhozu vadību un Balvu rajona Tautas deputātu padomes izpildkomiteju, ievērojot Latvijas PSR Ministru Padomes 1988. gada 15. februāra lēmuma Nr. 50 3. pielikumā (Latvijas PSR Ministru Padomes 1989. gada 8. jūnija lēmuma Nr. 135 redakcijā) paredzētos termiņus.

2. Pieņemt Bauskas rajona Tautas deputātu padomes izpildkomitejas, agrorūpnieciskās apvienības «Bauska» un Lauksaimniecības ministrijas akceptēto Bauskas rajona padomju saimniecības «Bērstele» darba kolektīva priekšlikumu pārveidot ar 1990. gada 1. maiju padomju saimniecību «Bērstele» par kopsaimniecību «Bērstele».

Atļaut Bauskas rajona padomju saimniecībai «Bērstele» izņēmuma kārtā bez atlīdzības nodot jaunizveidotajai kopsaimniecībai «Bērstele» pamatfondus un apgrozāmos līdzekļus saskaņā ar Bauskas rajona Tautas deputātu padomes izpildkomitejas apstiprinātajiem aktiem.

3. Pieņemt Talsu rajona Tautas deputātu padomes izpildkomitejas, agrorūpnieciskās apvienības «Talsi» un Lauksaimniecības ministrijas akceptēto Talsu rajona padomju saimniecības «Valdgale» darba kolektīva priekšlikumu pārveidot ar 1990. gada 1. jūliju padomju saimniecību «Valdgale» par kopsaimniecību «Valdgale» un Laidzes agrotehnikuma-skolas darba kolektīva priekšlikumu izveidot ar 1990. gada 1. aprīli uz Laidzes agrotehnikuma-skolas bāzes divus patstāvīgus lauksaimniecības uzņēmumus - Laidzes lauksaimniecības tehnikumu-skolu un kopsaimniecību «Laidze» 2. pielikumā norādītajās robežās.

Atļaut Talsu rajona padomju saimniecībai «Valdgale» un Laidzes agrotehnikumam-skolai izņēmuma kārtā bez atlīdzības nodot jaunizveidotajām kopsaimniecībām «Valdgale» un «Laidze» pamatfondus un apgrozāmos līdzekļus saskaņā ar Talsu rajona Tautas deputātu padomes izpildkomitejas apstiprinātajiem aktiem.

Noteikt, ka kredītu summas jaunizveidotajiem lauksaimniecības uzņēmumiem - Laidzes lauksaimniecības tehnikumam-skolai un kopsaimniecībai «Laidze» - sadala PSRS Agrorūpniecības bankas Latvijas republikāniskās bankas Talsu nodaļa kopīgi ar šo uzņēmumu vadību un Talsu rajona Tautas deputātu padomes izpildkomiteju, ievērojot Latvijas PSR Ministru Padomes 1988. gada 15. februāra lēmuma Nr. 50 3. pielikumā paredzētos termiņus.

4. Ņemot vērā Bauskas rajona Raiņa padomju saimniecības strādājošo konferences lēmumu, kā arī Bauskas rajona Tautas deputātu padomes izpildkomitejas, agrorūpnieciskās apvienības «Bauska» un Lauksaimniecības ministrijas priekšlikumu, piekrist Bauskas rajona Brunavas pagasta Raiņa padomju saimniecības pārdēvēšanai par valsts saimniecību «Grenctāle».

5. Ņemot vērā Cēsu rajona Ļeņina kolhoza pilnvaroto sapulces lēmumu, kā arī Cēsu rajona Tautas deputātu padomes izpildkomitejas un Lauksaimniecības ministrijas priekšlikumu, piekrist Cēsu rajona Straupes pagasta Ļeņina kolhoza pārdēvēšanai par kopsaimniecību «Straupe».

6. Ņemot vērā Talsu rajona Ļeņina kolhoza pilnvaroto sapulces lēmumu, kā arī Talsu rajona Tautas deputātu padomes izpildkomitejas un Lauksaimniecības ministrijas priekšlikumu, piekrist Talsu rajona Vandzenes pagasta Ļeņina kolhoza pārdēvēšanai par agrofirmu-kopsaimniecību «Vandzene».

7. Ņemot vērā Valmieras rajona Ļeņina kolhoza pilnvaroto sapulces lēmumu, kā arī Valmieras rajona Tautas deputātu padomes izpildkomitejas un Lauksaimniecības ministrijas priekšlikumu, piekrist Valmieras rajona Kocēnu pagasta Ļeņina kolhoza pārdēvēšanai par kopsaimniecību «Kocēni».

8. Ņemot vērā Ventspils rajona kolhoza «Sarkanā bulta», J. Fabriciusa kolhoza un kolhoza «Uzvara» pilnvaroto sapulču lēmumus, kā arī Ventspils rajona Tautas deputātu padomes izpildkomitejas un Lauksaimniecības ministrijas priekšlikumu, piekrist Ventspils rajona Popes pagasta kolhoza «Sarkanā bulta» pārdēvēšanai par kopsaimniecību «Pope», Zlēku pagasta J. Fabriciusa kolhoza pārdēvēšanai par kopsaimniecību «Zlēkas» un Ugāles pagasta kolhoza «Uzvara» pārdēvēšanai par kopsaimniecību «Ugāle».

9. Lauksaimniecības ministrijai 1990. gadā no centralizētajiem fondiem vai citiem līdzekļiem ieskaitīt republikāniskajā budžetā 46 tūkstošus rubļu. Balvu, Bauskas un Talsu rajonu Tautas deputātu padomju izpildkomitejām kopīgi ar rajonu agrorūpnieciskajām apvienībām un Lauksaimniecības ministriju izlemt jautājumu par to, lai rajonu budžetos kompensētu plānoto ieņēmumu samazināšanos, nemainot attiecības ar republikānisko budžetu.

10. Apstiprināt pievienotos Grozījumus un papildinājumus dažos Latvijas Komunistiskās partijas Centrālās Komitejas un Latvijas PSR Ministru Padomes lēmumos.

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs I. GODMANIS

Latvijas Republikas valdības lietu ministrs K. LĪCIS

Rīgā 1990. gada 5. jūnijā

05.06.1990