Tiesību akts: zaudējis spēku
Attēlotā redakcija: 31.12.2005. - 05.09.2013. / Vēsturiskā
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2013. gada 3. septembra noteikumus Nr. 705 "Noteikumi par Valsts ieņēmumu dienesta muitas iestāžu un finanšu policijas ierēdņu formas tērpiem, žetonu un dienesta pakāpju atšķirības zīmēm".
Ministru kabineta noteikumi Nr.449

Rīgā 2002.gada 8.oktobrī (prot. Nr.43 9.§)
Noteikumi par muitas iestāžu ierēdņu formas tērpiem, žetonu un dienesta pakāpju atšķirības zīmēm
Izdoti saskaņā ar likuma "Par Valsts ieņēmumu dienestu" 25.panta trešo daļu
I. Vispārīgais jautājums

1. Noteikumi nosaka Valsts ieņēmumu dienesta muitas iestāžu (turpmāk — muitas iestādes) ierēdņu formas tērpu, žetona un muitas iestāžu ierēdņu dienesta pakāpēm atbilstošu atšķirības zīmju aprakstu un paraugus.

II. Muitas iestāžu ierēdņu formas tērpa un žetona apraksts

2. Formas tērpa krāsas:

2.1. vīriešu/sieviešu mētelis, lietusmētelis, virsjaka, īsā virs­jaka, puskombinezons, siltā veste, ziemas bikses, vīriešu/sieviešu žakete, bikses, sieviešu svārki, veste, polo krekls, pulovers, cepures, šalle — zilā krāsā;

2.2. vīriešu krekls, sieviešu blūze — baltā un gaiši zilā krāsā;

2.3. vīriešu kaklasaite — zilā krāsā;

2.4. sieviešu kakla lakats — zilā krāsā;

2.5. formas tērpu apdare — gaiši zilā krāsā;

2.6. pogas, kaklasaites saspraude, kakla lakata saspraude, zīmotne — dzeltena metāla krāsā;

2.7. apavi — melnā krāsā.

(Grozīts ar MK 13.01.2004. noteikumiem Nr.28; MK 27.12.2005. noteikumiem Nr.1006)

3. Vīriešu mētelis (1.pielikuma 1.attēls) — taisna silueta mētelis ar sintētiska materiāla vidukļa jostu (platums — 50 mm), divām iegrieztām sānu kabatām, iegrieztu iekšējo krūšu kabatu ar rāvējslēdzēja aizdari, divrindu aizdare — piecas pogas (diametrs — 22 mm) katrā rindā. Mugurpusē — vīle un šķēlums ar četrām iekšējās aizdares pogām (diametrs — 12 mm). Iešūtas divvīļu piedurknes, piedurkņu dūrgalos uzšūtas aproces ar divām pogām (diametrs — 12 mm). Uz labās piedurknes — uzšuve. Uz plecu vīlēm — uzpleči ar vienu pogu. Iešūta apkakle ar atlokiem. Iepogājama mākslīgās kažokādas un stepēta sintepona odere, piepogājama mākslīgās kažokādas apkakle.

(Grozīts ar MK 27.12.2005. noteikumiem Nr.1006)

4. Sieviešu mētelis (1.pielikuma 2.attēls) — trapeces veida taisna silueta mētelis ar vienrindas sešu pogu (diametrs — 22 mm) aizdari, divām iegrieztām sānu kabatām ar līstīti. Piedurknes reglāna griezumā, dūrgalā uzšūta 100 mm plata dubultā detaļa ar divām pogām (diametrs — 12 mm). Uz labās piedurknes — uzšuve. Iešūta apkakle ar piepogājamu kapuci. Iepogājama stepēta sintepona odere ar mākslīgās kažokādas apdari.

(Grozīts ar MK 13.01.2004. noteikumiem Nr.28)

5. Lietusmētelis (1.pielikuma 3.attēls) — brīva silueta ūdensnecaurlaidīga auduma mētelis ar septiņu spiedpogu aizdari, divām iegrieztām sānu kabatām ar līstīti. Iešūtas vienvīles piedurknes. Piešūta kapuce.

6. Virsjaka (1.pielikuma 4.attēls) - pagarināta taisna silueta ūdensnecaur­laidīga auduma virsjaka ar siltinātu iepogājamu oderi, divām uzšūtām krūšu kabatām ar rāvējslēdzēja aizdari, divām iegrieztām sānu kabatām vai uzšūtām portfeļkabatām un divām iekškabatām. Jakas mugurpuses lejas daļā pa vidu nošūta kabata ar divām slīpām atverēm. Virsjakai aizdare ar rāvējslēdzēju un četrām spiedpogām. Iešūta apkakle un kapuce ar oderi. Iešūtas divvīļu piedurknes. Uz labās piedurknes - uzšuve. Uz plecu vīlēm - uzpleči ar vienu pogu. Uz muguras plecu līmenī atstarojošs uzraksts "MUITA" baltā krāsā.

(MK 27.12.2005. noteikumu Nr.1006 redakcijā)

7. Īsā virsjaka (puskombinezona virsjaka) (1.pielikuma 5.attēls) — ūdensnecaurlaidīga auduma virsjaka ar siltinātu iepogājamu oderi, divām uzšūtām krūšu kabatām ar rāvējslēdzēja aizdari, divām iegrieztām sānu kabatām, divām iekškabatām. Aizdare ar rāvējslēdzēju un četrām spiedpogām. Apakšmala ar jostu, kuras sānu daļā iestrādāta gumija. Iešūta apkakle un kapuce ar oderi. Iešūtas divvīļu piedurknes ar galos iestrādātu gumiju. Uz labās piedurknes — uzšuve. Uz muguras plecu līmenī atstarojošs uzraksts "MUITA" baltā krāsā.

(Grozīts ar MK 27.12.2005. noteikumiem Nr.1006)

8. Puskombinezons (1.pielikuma 6.attēls) - ūdensnecaurlaidīga auduma puskombinezons ar siltinātu oderi vai plāna, izturīga auduma puskombinezons. Priekšpuse ar rāvējslēdzēja un spiedpogu aizdari. Divas iegrieztas sānu kabatas, divas uzšūtas krūšu kabatas ar pārloku un divas uz sānu vīlēm uzšūtas portfeļkabatas. Mugurdaļā - divas uzšūtas kabatas. Mugurdaļa no elastīga materiāla.

(MK 27.12.2005. noteikumu Nr.1006 redakcijā)

9. Vīriešu virskrekls (1.pielikuma 7.attēls) — vīriešu krekls ar piecu pogu aizdari pa aizdarsloksni un vienu pogu uz apkakles stāvdaļas, divām uzšūtām krūšu kabatām ar vienu pogu katrā pārlokā, ar īsām vai garām piedurknēm. Kreklam ar garām piedurknēm — aproce ar vienas pogas aizdari. Mugurpuse ar piešūtu atdaļu. Iešūta apkakle ar atsevišķi piegrieztu stāvdaļu. Virs kreisās krūšu kabatas — vieta žetonam. Uz labās piedurknes — uzšuve.

(Grozīts ar MK 13.01.2004. noteikumiem Nr.28)

10. Vīriešu žakete (1.pielikuma 8.attēls) - puspieguloša silueta žakete ar divām iegrieztām krūšu kabatām ar vienu pogu (diametrs - 12 mm) katrā pārlokā, divām iegrieztām sānu kabatām ar pārloku un divām iekškabatām. Priekšpuse ar vienrindas četru pogu (diametrs - 22 mm) aizdari. Mugurpusē - vīle un šķēlums. Iešūta apkakle ar atlokiem. Iešūtas divvīļu piedurknes. Piedurknes dūrgalā - 100 mm plata detaļa ar trim apdares pogām (diametrs - 12 mm). Muitas ģenerāļa formas tērpa žaketei piedurknes dūrgalā - 100 mm plata detaļa ar trim apdares pogām (diametrs - 12 mm) un divām 10 mm platām apdarēm. Uz labās piedurknes - uzšuve. Uz plecu vīlēm - uzpleči ar vienu pogu un dienesta pakāpes zīmēm. Zem kreisās krūšu kabatas - žetons.

(MK 27.12.2005. noteikumu Nr.1006 redakcijā)

11. Bikses (1.pielikuma 9.attēls) - bikses ar rāvējslēdzēja aizdari (vīriešu biksēm - priekšpusē vidus vīlē, sieviešu biksēm - priekšpusē vidus vīlē vai krei­sajā pusē sānu vīlē). Josta ar vai bez diviem savilktņiem sānos. Vīriešu biksēm - uz jostas astoņas cilpas. Muitas ģenerāļa formas tērpa biksēm - uz jostas astoņas cilpas un sānu vīlē uzšūtas divas 10 mm platas apdares. Priekšpuse ar divām ielocēm (pa vienai katrā pusē) un ar vai bez divām iegrieztām kabatām. Mugurpuse ar divām iešuvēm, ar vienu iegrieztu kabatu ar cilpu un pogu (sieviešu biksēm - bez kabatas).

(MK 27.12.2005. noteikumu Nr.1006 redakcijā)

12. Sieviešu žakete (1.pielikuma 10.attēls) — pieguloša silueta žakete ar divām iegrieztām krūšu kabatām ar vienu pogu (diametrs - 12 mm) katrā pārlokā un divām iegrieztām sānu kabatām ar vienu pogu (diametrs — 12 mm) katrā pārlokā. Priekšpuse ar vienrindas četru pogu (diametrs — 22 mm) aizdari. Mugurpusē — vīle un šķēlums. Iešūta apkakle ar atlokiem. Iešūtas divvīļu piedurknes ar trim apdares pogām (diametrs — 12 mm). Uz labās piedurknes — uzšuve. Virs kreisās krūšu kabatas — žetons. Uz plecu vīlēm — uzpleči ar vienu pogu un dienesta pakāpes zīmēm.

(Grozīts ar MK 27.12.2005. noteikumiem Nr.1006)

13. Svārki (1.pielikuma 11.attēls) — taisna silueta svārki ar oderi, vidukļa līnijā piešūtu jostu un rāvējslēdzēja aizdari, mugurpuses vīlē uz jostas — vienas pogas aizdare. Priekšpuse ar divām iešuvēm. Mugurpuse ar divām iešuvēm, vīli un šķēlumu.

14. Sieviešu blūze (1.pielikuma 12.attēls) — pieguloša silueta blūze ar četru pogu aizdari. Angļu tipa apkakle. Iešūtas vienvīles garās vai īsās piedurknes. Blūzei ar garām piedurknēm — aproce ar vienas pogas aizdari. Plecu vīlē iešūti uzpleči ar vienu pogu un dienesta pakāpes zīmēm. Uz labās piedurknes — uzšuve. Kreisajā pusē — vieta žetonam.

(Grozīts ar MK 13.01.2004. noteikumiem Nr.28)

15. Sieviešu veste (1.pielikuma 13.attēls) — puspieguloša silueta veste ar reljefa griezumu priekšpusē, ar vienrindas četru pogu (diametrs — 12 mm) aizdari. V veida kakla izgriezums. Divas iegrieztas sānu kabatas ar līstīti. Priekšpuse — slīpa griezuma ar šķēlumu. Mugurpuse — taisna griezuma. Mugurpusē savelkoša josta ar metālisku sprādzi (platums - 25 mm).

(Grozīts ar MK 27.12.2005. noteikumiem Nr.1006)

16. Pulovers (1.pielikuma 14.attēls) — adīts pusvilnas pulovers. Uz pleciem un piedurknēm — putekļauduma uzšuves. Uz plecu vīlēm — uzpleči ar vienu pogu un dienesta pakāpes zīmēm. Uz labās piedurknes — uzšuve. Kreisajā pusē — vieta žetonam.

17. Polo krekls (1.pielikuma 15.attēls) — kokvilnas polo tipa krekls ar triju pogu aizdari un īsām piedurknēm. Iešūta apkakle. Kreisajā pusē — vieta žetonam.

18. Atstarojoša veste — ūdensnecaurlaidīga auduma veste elektrozaļā krāsā ar savelkamu aizdari. Priekšā un uz muguras — divas vertikālas (katrā pusē pa vienai) un viena horizontāla 5 cm plata atstarojoša lente baltā krāsā. Starp vertikālajām līnijām — atstarojošs uzraksts "MUITA" baltā krāsā.

(Grozīts ar MK 27.12.2005. noteikumiem Nr.1006)

18.1 Siltā veste (1.pielikuma 23.attēls) - pagarināta taisna silueta ūdens­necaurlaidīga auduma veste ar siltinātu iepogājamu oderi, divām uzšūtām krūšu kabatām ar rāvējslēdzēja aizdari, divām iegrieztām sānu kabatām vai uzšūtām portfeļkabatām un divām iekškabatām. Vestes mugurpuses lejas daļā pa vidu nošūta kabata ar divām slīpām atverēm. Vestei aizdare ar rāvējslēdzēju un četrām spiedpogām. Uz muguras atstarojošs uzraksts "MUITA" baltā krāsā.

(MK 27.12.2005. noteikumu Nr.1006 redakcijā)

19. Kaklasaite — kaklasaite ar muitas emblēmas fragmentu, kuru veido divi diagonāli krustoti Merkura zižļi dzeltena metāla krāsā.

(Grozīts ar MK 13.01.2004. noteikumiem Nr.28)

20. Sieviešu kakla lakats — kvadrātveida lakats ar kontūru dzeltena metāla krāsā. Divos pretējos stūros — muitas emblēmas fragments, kuru veido divi diagonāli krustoti Merkura zižļi dzeltena metāla krāsā.

(Grozīts ar MK 13.01.2004. noteikumiem Nr.28)

21. Šalle — auduma šalle. Platums — 20 cm, garums — 100 cm.

22. Vīriešu kurpes — melnas klasiska stila dabīgās ādas kurpes ar ielīmētu dabīgās ādas saistzoli. Purngals var būt nošūts ar dubultvīli. Augšējā daļā sānu aizdares saitējamas ar aukliņu caur caurumiem katrā pusē. Ādas vai cita materiāla zole. Zems papēdis.

23. Vīriešu zābaki — melni klasiska stila dabīgās ādas zābaki ar augstiem (20—25 cm gariem) stulmiem. Purngals var būt nošūts ar dubultvīli. Augšējā daļā sānu aizdares saitējamas ar aukliņu caur caurumiem katrā pusē. Ādas vai cita materiāla zole. Zems papēdis. Vīriešu ziemas zābakiem — dabīgās vai mākslīgās kažokādas odere.

24. Sieviešu kurpes — melnas klasiska stila dabīgās ādas kurpes ar ielīmētu dabīgās ādas saistzoli. Ādas vai cita materiāla zole. 5 cm augsts papēdis.

25. Sieviešu zābaki — melni dabīgās ādas zābaki ar gariem stulmiem (līdz celim) vai puszābaki (virs potītes) ar rāvējslēdzēju. Ādas vai cita materiāla zole. 5 cm augsts papēdis. Sieviešu ziemas zābakiem — dabīgās vai mākslīgās kažokādas odere.

26. Zeķes — pusvilnas vai kokvilnas zeķes zilā vai melnā krāsā.

27. Cimdi — ādas cimdi melnā krāsā vai pusvilnas cimdi zilā vai melnā krāsā.

28. Siksna — ādas vai sintētiska materiāla siksna melnā krāsā. Platums — 50 mm.

29. Sieviešu kakla lakata saspraude — dzeltena metāla gredzenveida saspraude (platums — 5 mm, diametrs — 18 mm).

30. Kaklasaites saspraude — dzeltena metāla saspraude (garums — 60 mm, platums — 5 mm).

31. Pogas — dzeltena metāla pogas (diametrs — 22 mm un 12 mm). Uz pogas — reljefs ar divu diagonāli krustotu Merkura zižļu attēlu un 1 mm platu apmali.

32. Vīriešu ziemas cepure (1.pielikuma 16.attēls) — mākslīgās kažokādas ausaine. Priekšpuses vidū — kokarde.

33. Sieviešu ziemas cepure (1.pielikuma 17.attēls) — vilnas auduma berete. Priekšpuses vidū — kokarde.

34. Vīriešu vasaras cepure (1.pielikuma 18.attēls) — angļu tipa cepure ar melnu nagu. Augšējās daļas stiprinājuma vieta apstrādāta ar apmalojumu. Pamatnes priekšpusē ar divām pogām (diametrs — 12 mm) sānos piestiprināta pīta dekoratīva aukliņa dzeltena metāla krāsā. Pamatnes priekšpuses vidū — kokarde.

(Grozīts ar MK 13.01.2004. noteikumiem Nr.28)

35. Sieviešu vasaras cepure (1.pielikuma 19.attēls) — panamas tipa cepure ar dubulti stiprinātu uzlocītu apmali. Priekšpuses vidū — kokarde. Apkārt cepurei — lentīte, kas apstrādāta ar apmalojumu.

36. Žokejcepure — auduma žokejcepure ar pagarinātu nagu. Priekšpuses vidū — kokarde.

37. Uzpleči — auduma uzpleči (platums šaurākajā galā — 45 mm, platākajā galā — 55 mm, garums — 110 mm) attiecīgā formas tērpa krāsā. Piestiprināmi ar vienu pogu. Uzpleču pārvalki — no auduma attiecīgā formas tērpa krāsā.

38. Uzšuve (1.pielikuma 20.attēls) — uzšuve vairoga formā, uz kuras attēlota Latvijas muitas iestāžu emblēma, kas atbilst Muitas likuma 9.panta pirmajā daļā sniegtajam aprakstam, ar uzrakstu "Latvijas muita" virs emblēmas attēla un muitas iestādes nosaukumu zem emblēmas attēla uz zila fona.

39. Kokarde (1.pielikuma 21.attēls) — mazliet izliekta dzeltena metāla kokarde ar ozollapu vainagā ietvertu, uz priekšu izvirzītu divu diagonāli krustotu Merkura zižļu attēlu dzeltena metāla krāsā. Augstums — 45 mm, platums — 40 mm.

(Grozīts ar MK 13.01.2004. noteikumiem Nr.28)

40. Žetons (1.pielikuma 22.attēls) — vairoga formas žetons ar Latvijas muitas iestāžu emblēmas attēlu (augšdaļā) un muitas amatpersonas identifikācijas numuru (apakšdaļā) uz zila fona. Platums šaurākajā galā — 35 mm, platākajā galā — 40 mm, augstums — 50 mm.

40.1 Zīmotnes "LV" burtu augstums - 12 mm, platums - 10 mm, bie­zums - 3 mm. Burti apakšējā daļā savienoti. Burtu apmales reljefas, vidusdaļa padziļināta uz visu formas tērpu apkakļu stūriem (izņemot kreklu apkakles un kažokādas apkakles).

(MK 27.12.2005. noteikumu Nr.1006 redakcijā)

III. Muitas iestāžu ierēdņu dienesta pakāpju atšķirības zīmes

41. Muitas iestāžu ierēdņiem uz uzplečiem ir šādas dienesta pakāpju atšķirības zīmes:

41.1. muitas kaprālim — 5 mm attālumā no uzpleča apakšējās daļas pa vertikāli viena 10 mm plata dzeltena auduma josla (2.pielikuma 1.attēls);

41.2. muitas seržantam — 5 mm attālumā no uzpleča apakšējās daļas pa vertikāli divas 10 mm platas dzeltena auduma joslas (2.pielikuma 2.attēls);

41.3. muitas virsseržantam — 5 mm attālumā no uzpleča apakšējās daļas pa vertikāli trīs 10 mm platas dzeltena auduma joslas (2.pielikuma 3.attēls);

41.4. muitas virsnieka vietniekam — 5 mm attālumā no uzpleča apakšējās daļas pa vertikāli viena 3 mm augsta dzeltena metāla zīmotne nošķeltas četrstūra piramīdas veidā. Katras sānu plaknes vidējā trešdaļa — ar trim šķēlumiem, pārējās virsmas — ar rievotu faktūru. Malu garums — 12 mm. Uz augšējās šķēluma plaknes — apaļš vainadziņš ar gludu izcilni vidū (2.pielikuma 4.attēls);

41.5. muitas leitnantam — 5 mm attālumā no uzpleča apakšējās daļas pa vertikāli divas 3 mm augstas dzeltena metāla zīmotnes nošķeltas četrstūra piramīdas veidā. Katras sānu plaknes vidējā trešdaļa — ar trim šķēlumiem, pārējās virsmas — ar rievotu faktūru. Malu garums — 12 mm. Uz augšējās šķēluma plaknes — apaļš vainadziņš ar gludu izcilni vidū (2.pielikuma 5.attēls);

41.6. muitas virsleitnantam — 5 mm attālumā no uzpleča apakšējās daļas pa vertikāli trīs 3 mm augstas dzeltena metāla zīmotnes nošķeltas četrstūra piramīdas veidā. Katras sānu plaknes vidējā trešdaļa — ar trim šķēlumiem, pārējās virsmas — ar rievotu faktūru. Malu garums — 12 mm. Uz augšējās šķēluma plaknes — apaļš vainadziņš ar gludu izcilni vidū (2.pielikuma 6.attēls);

41.7. muitas kapteinim — 5 mm attālumā no uzpleča apakšējās daļas pa vertikāli četras 3 mm augstas dzeltena metāla zīmotnes nošķeltas četrstūra piramīdas veidā. Katras sānu plaknes vidējā trešdaļa — ar trim šķēlumiem, pārējās virsmas — ar rievotu faktūru. Malu garums — 12 mm. Uz augšējās šķēluma plaknes — apaļš vainadziņš ar gludu izcilni vidū (2.pielikuma 7.attēls);

41.8. muitas majoram — viena 5 mm augsta dzeltena metāla zīmotne astoņstaru zvaigznes veidā (zīmotnes vidus — 55 mm attālumā no uzpleča apakšējās daļas). Šķautnes — ar rievotu faktūru. Uz augšējās šķēluma plaknes — vainadziņš (diametrs — 4 mm) ar gludu izcilni vidū (2.pielikuma 8.attēls);

41.9. muitas pulkvežleitnantam — divas 5 mm augstas dzeltena metāla zīmotnes astoņstaru zvaigznes veidā (pirmās zīmotnes vidus — 25 mm attālumā no uzpleča apakšējās daļas, attālums starp zīmotnēm — 5 mm). Šķautnes — ar rievotu faktūru. Uz augšējās šķēluma plaknes — vainadziņš (diametrs — 4 mm) ar gludu izcilni vidū (2.pielikuma 9.attēls);

41.10. muitas pulkvedim — trīs 5 mm augstas dzeltena metāla zīmotnes astoņstaru zvaigznes veidā (pirmās zīmotnes vidus — 25 mm attālumā no uzpleča apakšējās daļas, attālums starp zīmotnēm — 5 mm). Šķautnes — ar rievotu faktūru. Uz augšējās šķēluma plaknes — vainadziņš (diametrs — 4 mm) ar gludu izcilni vidū (2.pielikuma 10.attēls);

41.11. muitas ģenerālim — ozollapu vainagā ietverts muitas iestāžu emblēmas attēls, kas atbilst Muitas likuma 5.panta pirmajā daļā sniegtajam aprakstam (2.pielikuma 11.attēls).

(Grozīts ar MK 27.12.2005. noteikumiem Nr.1006)

IV. Noslēguma jautājumi

42. Noteikumu otrajā un trešajā nodaļā noteiktos formas tērpus, žetonu un dienesta pakāpju atšķirības zīmes ievieš pakāpeniski līdz 2008.gada 1.janvārim. Līdz pilnīgai formas tērpu nomaiņai, kā arī žetona un dienesta pakāpju atšķirības zīmju ieviešanai muitas iestāžu ierēdņi ir tiesīgi nēsāt formas tērpus un amatu atšķirības zīmes, kuru paraugi apstiprināti ar Ministru kabineta 1994.gada 8.novembra noteikumiem Nr.218 "Par muitas iestāžu ierēdņu amatu atšķirības zīmēm un muitas iestāžu ierēdņu formas tērpiem".

(Grozīts ar MK 13.01.2004. noteikumiem Nr.28; MK 28.12.2004. noteikumiem Nr.1060; MK 27.12.2005. noteikumiem Nr.1006)

43. (Svītrots ar MK 13.01.2004. noteikumiem Nr.28.)

44. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 1994.gada 8.novembra noteikumus Nr.218 "Par muitas iestāžu ierēdņu amatu atšķirības zīmēm un muitas iestāžu ierēdņu formas tērpiem" (Latvijas Vēstnesis, 1994, 142.nr.; 1998, 196./197.nr.).

Ministru prezidents A.Bērziņš

Finansu ministrs G.Bērziņš
1.pielikums
Ministru kabineta
2002.gada 8.oktobra noteikumiem Nr.449
Muitas iestāžu ierēdņu formas tērpu un žetona paraugi

(Pielikums grozīts ar MK 13.01.2004. noteikumiem Nr.28; MK 27.12.2005. noteikumiem Nr.1006)

10.attēls

22.attēls

23.attēls

Finansu ministrs G.Bērziņš
2.pielikums
Ministru kabineta
2002.gada 8.oktobra noteikumiem Nr.449
Muitas iestāžu ierēdņu dienesta pakāpju atšķirības zīmju paraugi

Finansu ministrs G.Bērziņš
31.12.2005