Darbības ar dokumentu

 LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU PADOMES LĒMUMS Nr. 55

Par Latvijas Republikas Patentu valdes dibināšanu

Lai Latvijas Republikā nodrošinātu rūpnieciskā īpašuma aizsardzību, kā arī izpildot Latvijas Republikas Augstākās Padomes 1991. gada 26. novembra lēmumu «Par Latvijas Republikas Patentu valdes atjaunošanu», Latvijas Republikas Ministru Padome nolemj:

1. Noteikt, ka Latvijas Republikas Patentu valde ir Latvijas Republikas pastāvīga valsts institūcija Tieslietu ministrijas sastāvā.

2. Tieslietu ministrijai līdz 1992. gada 15. februārim iecelt Patentu valdes direktoru un direktora vietnieku.

3. Noteikt, ka Patentu valdei ir šādi galvenie darbības virzieni:

3.1. Latvijas Republikas un ārvalstu pieteikumu iesniedzēju izgudrojumu, rūpniecisko paraugu un preču zīmju ekspertīze, patentu un apliecību izsniegšana un Valsts reģistra kārtošana.

Valsts reģistra apkopojamas ziņas par izgudrojumiem, rūpnieciskajiem paraugiem un preču zīmēm, kuru aizsardzība tiek nodrošināta Latvijas Republikā;

3.2. izgudrojumu, rūpniecisko paraugu tin preču zīmju patentēšanas, veicināšana ārvalstīs, kā arī licenču eksporta un importa veicināšana;.

3.3. priekšlikumu sagatavošana par rūpnieciskā īpašuma (pirmām kārtām - izgudrojumu, rūpniecisko paraugu, preču zīmju) aizsardzību regulējošo likumu pilnveidošanu, attiecīgo normatīvo un metodisko materiālu izstrāde;

3.4. sadarbības organizēšana ar starptautiskām un ārvalstu organizācijām rūpnieciskā īpašuma aizsardzības jomā.

4. Patentu valdei ar 1992. gada 15. februāri reģistrēt Latvijas Republikas un ārvalstu pieteikumu iesniedzēju izgudrojumu, rūpniecisko paraugu un preču zīmju prioritāti un noteikt iesniegto dokumentu atbilstību noteiktajām prasībām.

5. Tieslietu ministrijai mēneša laikā iesniegt Latvijas Republikas. Ministru Padomē ar Finansu ministriju saskaņotus priekšlikumus par valsts nodevām par izgudrojumu, rūpniecisko paraugu un preču zīmju aizsardzību.

Noteikt, ka minētās valsts nodevas tiek ieskaitītas Latvijas Republikas valsts budžetā.

6. Finansu ministrijai kopīgi ar Tieslietu ministriju sagatavot un-iesniegt Latvijas Republikas Augstākajai Padomei priekšlikumus par attiecīgiem grozījumiem republikas 1992. gada valsts budžeta projekta.

7. Atļaut Latvijas Republikas Patentu valdei noteikt darbinieku amatalgas, kādas paredzētas Latvijas Republikas Ministru Padomes 1991. gada 13. novembra lēmumā Nr. 318 «Par vienotu darba samaksas sistēmu no budžeta finansējamo iestāžu darbiniekiem» (12. pielikums).

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs I. GODMANIS

Latvijas Republikas tieslietu ministrs V. SKUDRA

Rīgā 1992. gada 19. februārī

19.02.1992