Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 69

Rīgā 1994. gada 22. martā (prot. Nr. 16 3. §)

Par kārtību, kādā monopoldarbības uzraudzības un konkurences veicināšanas institūcijas darbības attīstīšanai izlietojami 20 procenti no līdzekļiem, kas atstāti tās rīcībā no valsts budžetā ieskaitāmām (piedzenamām) soda naudām

Izdoti saskaņā ar likumu
«Par konkurenci un monopoldarbības ierobežošanu»

1. Monopoldarbības uzraudzības un konkurences veicināšanas institūcijas - Monopoldarbības uzraudzības komitejas - rīcībā tiek atstāti 20 procenti no līdzekļiem, kas ieskaitāmi (piedzenami) valsts budžetā kā soda nauda saskaņā ar likuma «Par konkurenci un monopoldarbības ierobežošanu» 4. panta piekto daļu un 14. panta trešo daļu un tiek novirzīti šīs institūcijas ārpusbudžeta kontā.

2. Monopoldarbības uzraudzības komiteja papildus valsts budžetā iedalītajiem līdzekļiem, kas paredzēti materiāltehniskajai apgādei, saimniecības izdevumiem, nodokļu maksājumiem, darbinieku apmācībai un kvalifikācijas celšanai un ar to saistītiem komandējumiem, metodoloģisku materiālu pavairošanai un publicēšanai, izmanto arī trīs ceturtdaļas līdzekļu no 20 procentu atskaitījumiem ārpusbudžeta kontā.

3. Monopoldarbības uzraudzības komiteja savu darbinieku sociālajai aizsardzībai un materiālajai stimulēšanai izmanto vienu ceturtdaļu līdzekļu no 20 procentu atskaitījumiem ārpusbudžeta kontā. Šie līdzekļi izlietojami darbinieku materiālajai stimulēšanai, pabalstiem, apdrošināšanai, kultūras un veselības uzlabošanas un fiziskās kultūras pasākumiem, kā ari izdevumiem darbinieku sociālajām vajadzībām.

Monopoldarbības uzraudzības komitejas priekšsēdētājs nosaka darbinieku materiālās stimulēšanas apmērus.

Ministru prezidents V. BIRKAVS

Ekonomikas ministrs, Ministru prezidenta biedrs 0. KEHRIS

 

10.04.1994