Tiesību akts: spēkā esošs
Ministru kabineta noteikumi Nr. 530

Rīgā 2019. gada 19. novembrī (prot. Nr. 54 18. §)
Noteikumi par veidlapas paraugu ziņojumam par pārkāpumiem noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas jomā

Noteikumi nosaka veidlapas paraugu ziņojumam par pārkāpumiem noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas jomā (pielikums) un veidlapā norādāmo informāciju.

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Finanšu ministrs J. Reirs
Pielikums
Ministru kabineta
2019. gada 19. novembra
noteikumiem Nr. 530
Ziņojums par pārkāpumiem noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas jomā
1. Adresāts

Norādiet Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likuma (turpmāk – Likums) 45. pantā minēto uzraudzības un kontroles institūciju, kurai adresējat šo ziņojumu.

 

 
2. Ziņas par iesniedzēju

Vārds, uzvārds vai juridiskās personas nosaukums.

 

Kontaktinformācija (adrese, e-pasts, telefons, e-adrese vai cita informācija, kura izmantojama saziņai, tostarp atbildes nosūtīšanai).

 

 
3. Pārkāpuma apraksts

Sniedziet Jūsu rīcībā esošo informāciju par iespējamo pārkāpumu. Miniet konkrētus faktus vai apstākļus, kas par to liecina (piemēram, datums, vieta, kur iespējamais pārkāpums tika novērots), iesaistītās fiziskās vai juridiskās personas, iesaistīto personu amati. Norādiet, vai Jūsu rīcībā ir kādi papildu pierādījumi (piemēram, dokumenti, fotogrāfijas, sarakste).

 

 
4. Informācijas gūšanas veids (atbilstošo atzīmēt ar )

Saistība ar Likuma 3. pantā minēto subjektu, kurā ir novērots iespējamais pārkāpums(atzīmējiet atbilstošo):

strādāju Likuma subjektā, par kuru ziņoju (man ar to ir līgumattiecības/ieņemu tur amatu/esmu ar to dienesta attiecībās)

pildu darba pienākumus Likuma subjektā, par kuru ziņoju, bet man ar to nav līgumattiecību (piemēram, sniedzu pakalpojumu, bet līgums ir ar citu organizāciju)

sniedzu pakalpojumu Likuma subjektam, par kuru ziņoju

iespējamo pārkāpumu novēroju, dibinot tiesiskās attiecības

cita saistība (norādiet, kāda____________________________________________ )

5. Norādiet, kādu apdraudējumu iespējamais Likuma pārkāpums ir radījis vai var radīt sabiedrības vai valsts interesēm un kuriem sabiedrības pārstāvjiem

 

 

6. Vai par pārkāpumu esat ziņojis iepriekš (atbilstošo atzīmēt ar )

Sniedziet nepieciešamos komentārus

nē, šī ir pirmā ziņošanas reize

jā, ziņoju savā darbavietā

jā, ziņoju citai institūcijai (norādiet, kurai ____________________________________)

jā, vērsos gan savā darbavietā, gan citā institūcijā

Cita informācija 

 

7. Pielikumi

Norādiet ziņojumam pievienotos dokumentus, kas, Jūsuprāt, apstiprina iespējamo pārkāpumu. Ja norādījāt, ka par šo pārkāpumu esat ziņojis iepriekš, pievienojiet sniegto atbildi, ja tāda bijusi.

 

 

8. Iesniegšanas datums

 

Iesniedzot ziņojumu par iespējamiem pārkāpumiem noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas jomā, es:

• piekrītu manu personas datu apstrādei (ziņojuma reģistrācijai, norādīto ziņu pārbaudei un atkārtotai saziņai ar mani);

• apliecinu, ka ziņojumā norādīto informāciju uzskatu par patiesu;

• apzinos, ka par apzināti nepatiesu ziņu sniegšanu mani var saukt pie normatīvajos aktos noteiktās atbildības;

• apzinos, ka mani aizliegts sodīt vai citādi tieši vai netieši radīt nelabvēlīgas sekas par to, ka esmu ziņojis par iespējamu pārkāpumu uzraudzības un kontroles institūcijai

Ja ziņojums netiek atzīts par ziņojumu par pārkāpumiem noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas jomā:

piekrītu, ka manu ziņojumu turpmāk izskata kā privātpersonas iesniegumu (tas nozīmē, vispārīgā kārtībā) un man nav paredzētas aizsardzības garantijas

nepiekrītu, ka manu ziņojumu turpmāk izskata kā privātpersonas iesniegumu

  
 (paraksts)
Piezīme. Dokumenta rekvizītus "paraksts" un "datums" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

Aizpilda uzraudzības un kontroles institūcija

Iesnieguma reģistrācijas datums ____________________________ Nr.___________

Informācija par turpmāko saziņu

Informāciju par Jūsu iesnieguma atzīšanu vai neatzīšanu par ziņojumu par pārkāpumiem noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas jomā uzraudzības un kontroles institūcija sniedz 14 dienu laikā. Informācija Jums tiks nosūtīta, izmantojot ziņojumā norādīto kontaktinformāciju.

Ja tas nepieciešams ziņojuma izskatīšanai, ar Jums var sazināties, lai iegūtu papildu informāciju.

Neskaidrību gadījumā Jūs varat sazināties ar uzraudzības un kontroles institūciju, kurai adresēts šis ziņojums.

Ja ziņojuma saturs neprasa atbildi pēc būtības, uzraudzības un kontroles institūcija to pieņem zināšanai un izmanto savā darbā atbilstoši ziņojuma saturam.

Finanšu ministrs J. Reirs
22.11.2019