Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Ministru kabineta rīkojums Nr. 684

Rīgā 2018. gada 19. decembrī (prot. Nr. 60 3. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2017. gada 19. aprīļa rīkojumā Nr. 194 "Par atļauju Aizsardzības ministrijai uzņemties ilgtermiņa saistības un nodrošināt NATO Kaujas grupas klātbūtni Latvijas Republikā valsts drošības un aizsardzības spēju stiprināšanai miera laikā"

Izdarīt Ministru kabineta 2017. gada 19. aprīļa rīkojumā Nr. 194 "Par atļauju Aizsardzības ministrijai uzņemties ilgtermiņa saistības un nodrošināt NATO Kaujas grupas klātbūtni Latvijas Republikā valsts drošības un aizsardzības spēju stiprināšanai miera laikā" (Latvijas Vēstnesis, 2017, 79. nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt 5. punktā skaitļus un vārdus "2017. un 2018. gadā" ar skaitļiem un vārdiem "2017., 2018. un 2019. gadā".

2. Papildināt rīkojumu ar 6., 7., 8., 9. un 10. punktu šādā redakcijā:

"6. Aizsardzības ministrijai, sākot ar 2019. gadu, nodrošināt NATO Kaujas grupas klātbūtni Latvijas Republikā valsts drošības un aizsardzības spēju stiprināšanai miera laikā saskaņā ar Latvijas un Kanādas tehnisko vienošanos (Technical Arrangement) un segt faktiskos uzturēšanas izdevumus no Aizsardzības ministrijas budžeta apakšprogrammā 22.12.00 "Nacionālo bruņoto spēku uzturēšana" piešķirtajiem līdzekļiem. Maksājumus par faktiski veiktajiem uzturēšanas izdevumiem ieskaitīt budžeta apakšprogrammā 22.12.00 "Nacionālo bruņoto spēku uzturēšana" kā pašu ieņēmumus.

7. Šā rīkojuma 6. punktā minētajiem dalībvalstu maksājumiem par faktiski veiktajiem izdevumiem nepiemērot akcīzes nodokli un pievienotās vērtības nodokli. Aizsardzības ministrijai attiecīgos nodokļu izdevumus segt no Aizsardzības ministrijai piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem.

8. Saskaņā ar NATO aizsardzības izdevumu klasifikāciju nosakot valsts aizsardzības finansējuma kopējo apmēru, tajā neiekļauj izdevumus, kas tiek segti no ieņēmumu ekonomiskās klasifikācijas koda 21.4.2.6. "NATO dalībvalstu līdzmaksājumi par aktivitātēm Latvijas Republikas teritorijā".

9. Aizsardzības ministrijas budžeta izdevumu apmēru, nosakot to 2 % apmērā no iekšzemes kopprodukta, precizēt par to izdevumu apmēru, kas tiek finansēti no šā rīkojuma 8. punktā minētajiem ieņēmumiem.

10. Lai nodrošinātu šā rīkojuma 9. punktā minētā uzdevuma izpildi, Aizsardzības ministrijai vidēja termiņa budžeta ietvara sagatavošanas procesā iesniegt Finanšu ministrijā informāciju par plānotajiem ieņēmumiem un izdevumiem, kā arī izmaiņu gadījumā iesniegt precizēto informāciju."

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis

19.12.2018