Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Ministru kabineta rīkojums Nr. 635

Rīgā 2018. gada 27. novembrī (prot. Nr. 53 45. §)

Par Olaines Mehānikas un tehnoloģijas koledžas reorganizāciju

1. Saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 15. panta trešās daļas 1. punktu un Augstskolu likuma 11. panta otro daļu ar 2019. gada 1. jūliju reorganizēt Izglītības un zinātnes ministrijas padotībā esošo valsts izglītības iestādi - Olaines Mehānikas un tehnoloģijas koledžu (turpmāk - koledža) - un nodot to atvasinātai publiskai personai - Rīgas Tehniskajai universitātei. Koledža turpina pastāvēt kā Rīgas Tehniskās universitātes aģentūra "Rīgas Tehniskās universitātes Olaines Tehnoloģiju koledža" (turpmāk - aģentūra).

2. Noteikt, ka pēc reorganizācijas koledžas pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmas "Biotehnoloģija", pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmas "Pārtikas produktu kvalitātes kontrole", pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmas "Pārtikas produktu pārstrādes un ražošanas tehnoloģija", pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmas "Vides aizsardzības tehnoloģija", profesionālās vidējās izglītības programmas "Inženiermehānika" ar iegūstamo profesionālo kvalifikāciju "ķīmiskās un bioķīmiskās rūpniecības iekārtu mehāniķis", profesionālās vidējās izglītības programmas "Pārtikas produktu kvalitātes kontrole" ar iegūstamo profesionālo kvalifikāciju "pārtikas produktu kvalitātes inspektora palīgs", profesionālās vidējās izglītības programmas "Vides aizsardzība", profesionālās vidējās izglītības programmas (īstenojama pēc vispārējās vidējās izglītības ieguves) "Inženiermehānika" ar iegūstamo profesionālo kvalifikāciju "rūpniecisko iekārtu mehāniķis", profesionālās vidējās izglītības programmas "Ķīmijas tehnoloģijas" ar iegūstamo profesionālo kvalifikāciju "analītiskās ķīmijas tehniķis", profesionālās vidējās izglītības programmas "Ķīmijas tehnoloģijas" ar iegūstamo profesionālo kvalifikāciju "biotehnologa palīgs", profesionālās vidējās izglītības programmas "Ķīmijas tehnoloģijas" ar iegūstamo profesionālo kvalifikāciju "ķīmijas tehniķis", profesionālās vidējās izglītības programmas "Ķīmijas tehnoloģijas" ar iegūstamo profesionālo kvalifikāciju "biotehnoloģisko procesu tehniķis", profesionālās tālākizglītības programmas "Ķīmijas tehnoloģijas" īstenošanu, kā arī koledžas funkcijas, tiesības, saistības, prasības, finanšu līdzekļus, bilancē esošo kustamo mantu, lietvedību un arhīvu attiecībā uz minētajām izglītības programmām pārņem aģentūra.

3. Noteikt, ka Rīgas Tehniskā universitāte pēc reorganizācijas pārņem saistības, ko koledža uzņēmusies darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 4.2.1. specifiskā atbalsta mērķa "Veicināt energoefektivitātes paaugstināšanu valsts un dzīvojamās ēkās" 4.2.1.2. pasākuma "Veicināt energoefektivitātes paaugstināšanu valsts ēkās" pirmās projektu iesniegumu atlases kārtas ietvaros un kas izriet no koledžas reorganizācijas dienā spēkā esošās vienošanās ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru par projekta īstenošanu.

4. Izglītības un zinātnes ministrijai līdz 2018. gada 1. decembrim izveidot koledžas reorganizācijas komisiju un iekļaut tajā koledžas, Izglītības un zinātnes ministrijas un Rīgas Tehniskās universitātes pārstāvjus. Reorganizācijas komisijai:

4.1. līdz 2019. gada 1. jūnijam veikt koledžas materiālo un finanšu līdzekļu inventarizāciju, noteikt kustamās mantas vērtību, prasību un saistību apjomu;

4.2. līdz 2019. gada 1. jūlijam nodrošināt koledžas finanšu līdzekļu, bilancē esošās kustamās mantas, lietvedības un arhīva nodošanu Rīgas Tehniskajai universitātei;

4.3. līdz 2019. gada 31. jūlijam nodrošināt slēguma bilances sagatavošanu.

5. Izglītības un zinātnes ministrijai sagatavot un izglītības un zinātnes ministram līdz 2019. gada 1. maijam iesniegt Ministru kabinetā ar koledžas reorganizāciju saistītos tiesību aktu projektus.

6. Saskaņā ar Publiskas personas mantas atsavināšanas likuma 5. panta pirmo daļu, 42. panta pirmo daļu un 43. pantu atļaut Izglītības un zinātnes ministrijai nodot bez atlīdzības Rīgas Tehniskās universitātes īpašumā izglītības funkcijas īstenošanai valsts nekustamo īpašumu (nekustamā īpašuma kadastra Nr. 8009 002 0801) - zemes vienību 2,2624 ha platībā (zemes vienības kadastra apzīmējums 8009 002 0801) un četras būves (būvju kadastra apzīmējumi 8009 002 0801 001, 8009 002 0801 002, 8009 002 0801 003 un 8009 002 0801 004) - Zeiferta ielā 2, Olainē, Olaines novadā.

7. Rīgas Tehniskajai universitātei normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā pārņemt no Izglītības un zinātnes ministrijas šā rīkojuma 6. punktā minēto nekustamo īpašumu.

8. Rīgas Tehniskajai universitātei šā rīkojuma 6. punktā minēto nekustamo īpašumu bez atlīdzības nodot valstij, ja tas vairs netiek izmantots šā rīkojuma 6. punktā minētās funkcijas īstenošanai.

9. Rīgas Tehniskajai universitātei, nostiprinot zemesgrāmatā īpašuma tiesības uz nekustamo īpašumu:

9.1. norādīt, ka īpašuma tiesības nostiprinātas uz laiku, kamēr Rīgas Tehniskā universitāte nodrošina šā rīkojuma 6. punktā minētās funkcijas īstenošanu;

9.2. ierakstīt atzīmi par aizliegumu atsavināt nekustamo īpašumu un apgrūtināt to ar hipotēku.

10. Šā rīkojuma 9.2. apakšpunktā minēto aizliegumu - apgrūtināt nekustamo īpašumu ar hipotēku - nepiemēro, ja nekustamais īpašums tiek ieķīlāts par labu valstij (Valsts kases personā), lai saņemtu Eiropas Savienības fondu atbalstu.

11. Ar reorganizāciju saistītos izdevumus segt no Izglītības un zinātnes ministrijas budžeta programmas 03.00.00 "Augstākā izglītība" apakšprogrammā 03.11.00 "Koledžas" un budžeta programmas 02.00.00 "Profesionālās izglītības mācību iestādes" apakšprogrammā 02.01.00 "Profesionālās izglītības programmu īstenošana" koledžai pieejamajiem valsts budžeta līdzekļiem 2019. gadam.

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis

27.11.2018