Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.46

Daugavpilī 2017.gada 14.decembrī (prot. Nr.41, 9.§)

Grozījumi Daugavpils pilsētas domes 2016.gada 8.decembra saistošajos noteikumos Nr.46 "Daugavpils pilsētas pašvaldības materiālais atbalsts mazaizsargātajām personām"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43.panta trešo daļu, Sabiedriskā transporta
pakalpojumu likuma 14.panta trešo daļu un
likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu
risināšanā" 26.panta otro daļu

Izdarīt Daugavpils pilsētas domes 2016.gada 8.decembra saistošajos noteikumos Nr.46 "Daugavpils pilsētas pašvaldības materiālais atbalsts mazaizsargātajām personām" (Latvijas Vēstnesis, 29.12.2016., Nr.254 (5826), 10.05.2017., Nr.90 (5917), 26.06.2017., Nr.125 (5952), 03.07.2017., Nr.130 (5957), (turpmāk - noteikumi) šādus grozījumus:

1. Izteikt 8.punktu šādā redakcijā:

"8. Pārbaudot atbalsta pieprasītāja sniegtās ziņas, Dienests nepieciešamo informāciju iegūst no valsts un pašvaldības informācijas sistēmām, izņemot gadījumus, kad informācija Dienestam nav pieejama, tādā gadījumā Dienestam ir tiesības pieprasīt nepieciešamo informāciju no atbalsta pieprasītāja. Izskatot iesniegumu par šo noteikumu 5.1., 5.2., 5.6. un 5.18.apakšpunktā minētā atbalsta piešķiršanu, Dienestam ir tiesības apsekot personu dzīvesvietā."

2. Izteikt 19.5.apakšpunktu šādā redakcijā:

"19.5. atbalstu bērnu ēdināšanas izdevumu segšanai Daugavpils pirmsskolas izglītības iestādēs, ja vidējie ienākumi pēdējo triju mēnešu laikā uz katru ģimenes locekli nepārsniedz attiecīgajā periodā valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas apmēru - 100% apmērā no ēdināšanas izdevumu summas. Atbalsts bērnu ēdināšanas izdevumu segšanai tiek piešķirts par laika periodu no 1.septembra līdz 31.maijam un no 1.jūnija līdz 31.augustam, par pilnu mēnesi, kurā iesniegts iesniegums;"

3. Izteikt 19.6.apakšpunktu šādā redakcijā:

"19.6. atbalstu bērnu ēdināšanas izdevumu segšanai Daugavpils pamatskolās un vidusskolās (launagi) un profesionālās vidējās izglītības iestādēs (pusdienas un launagi) mācību gada laikā, vasaras nometnēs Daugavpils pilsētā un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos vasaras brīvlaika periodā, ja vidējie ienākumi pēdējo triju mēnešu laikā uz katru ģimenes locekli nepārsniedz 80% no attiecīgajā periodā valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas - 100% apmērā no ēdināšanas izdevumu summas. Atbalsts bērnu ēdināšanas izdevumu segšanai tiek piešķirts par laika periodu no 1.septembra līdz 31.maijam un no 1.jūnija līdz 31.augustam, par pilnu mēnesi, kurā iesniegts iesniegums;"

4. Izteikt 21. punktu šādā redakcijā:

"21. Noteikumu 19.5. un 19.6.apakšpunktā minētais atbalsts ietver atbalstu bērnu ēdināšanas izdevumu kompensācijai par pilnu mēnesi, ja vienlaikus par laiku līdz iesnieguma iesniegšanai tiek iesniegti izdevumus apliecinoši čeki (vai citi veikto maksājumu apliecinoši dokumenti), kuros ir norādīti bērna rekvizīti."

5. Izteikt 27.punktu šādā redakcijā:

"27. Atbalstu bērnu ēdināšanas izdevumu segšanai Daugavpils pirmsskolas izglītības iestādēs ir tiesības saņemt ģimenēm, kuru aizgādībā vai aprūpē ir bērns, ja vidējie ienākumi pēdējo triju mēnešu laikā uz katru ģimenes locekli nepārsniedz attiecīgajā periodā valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas apmēru, un vismaz viens no vecākiem ir bijis Černobiļas AES avārijas seku novēršanas un/vai Afganistānas kara notikumu dalībnieks - 100% apmērā no ēdināšanas izdevumu summas. Atbalsts bērnu ēdināšanas izdevumu segšanai tiek piešķirts par laika periodu no 1.septembra līdz 31.maijam un no 1.jūnija līdz 31.augustam, par pilnu mēnesi, kurā iesniegts iesniegums.";

6. Izteikt 28.punktu šādā redakcijā:

"28. Atbalstu bērnu ēdināšanas izdevumu segšanai Daugavpils pamatskolās, vidusskolās (launagi) un profesionālās vidējās izglītības iestādēs mācību gada laikā (pusdienas un launagi), vasaras nometnēs Daugavpils pilsētā un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos vasaras brīvlaika periodā ir tiesības saņemt ģimenēm, kuru aizgādībā vai aprūpē ir bērns ar invaliditāti, ja vidējie ienākumi pēdējo triju mēnešu laikā uz katru ģimenes locekli nepārsniedz attiecīgajā periodā valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas apmēru - 100% apmērā no ēdināšanas izdevumu summas. Atbalsts bērnu ēdināšanas izdevumu segšanai tiek piešķirts par laika periodu no 1.septembra līdz 31.maijam un no 1.jūnija līdz 31.augustam, par pilnu mēnesi, kurā iesniegts iesniegums.";

7. Izteikt 30.punktu šādā redakcijā:

"30. Noteikumu 27. un 28.punktā minētais atbalsts ietver atbalstu bērnu ēdināšanas izdevumu kompensācijai par pilnu mēnesi, ja vienlaikus par laiku līdz iesnieguma iesniegšanai tiek iesniegti izdevumus apliecinoši čeki (vai citi veikto maksājumu apliecinoši dokumenti), kuros ir norādīti bērna rekvizīti."

8. Izteikt 67.punktu šādā redakcijā:

"67. Atbalstu personas apbedīšanas izdevumu segšanai (apmaksai vai kompensēšanai) var pieprasīt ne vēlāk kā trīs mēnešu laikā no personas nāves brīža, gadījumā, ja mirusi persona, kurai saskaņā ar normatīvajiem aktiem nepienākas valsts nodrošināts apbedīšanas pabalsts un atbalsta pieprasītājam ir piešķirts trūcīgas ģimenes (personas) statuss."

9. Izteikt 111.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"111.2. defektu aktu par nepieciešamiem apdares materiāliem kosmētiskajam remontam un remonta darbu tāmi."

10. papildināt saistošo noteikumu pielikumu ar 31.punktu šādā redakcijā:

"31. SIA "Rīgas 1.slimnīca".

Daugavpils pilsētas domes
priekšsēdētāja 1.vietnieks I.Prelatovs

 

Daugavpils pilsētas domes 2017.gada 14.decembra saistošo noteikumu Nr.46 "Grozījumi Daugavpils pilsētas domes 2016.gada 8.decembra saistošajos noteikumos Nr.46 "Daugavpils pilsētas pašvaldības materiālais atbalsts mazaizsargātajām personām""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Atbilstoši likuma "Par pašvaldībām" 43.panta trešajai daļai, dome var pieņemt saistošos noteikumus, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi.

Saistošie noteikumi paredz atbalstu bērnu ēdināšanas izdevumu kompensācijai par pilnu mēnesi, ja vienlaikus par laiku līdz iesnieguma iesniegšanai tiek iesniegti izdevumus apliecinoši čeki (vai citi veikto maksājumu apliecinoši dokumenti), kuros ir norādīti bērna rekvizīti.

01.11.2017. stājās spēkā grozījumi Daugavpils pilsētas domes 2015.gada 11.jūnija saistošajos noteikumos Nr.26 "Ēdināšanas izdevumu kompensēšana izglītojamajiem", ar kuriem tika paplašināts izglītojamo loks, kuriem tiek nodrošināta ēdināšanas izdevumu kompensēšana, iekļaujot 10.-12.klašu klātienē izglītojamos, līdz ar to saistošajos noteikumos atbalstā bērnu ēdināšanas izdevumu segšanai Daugavpils pamatskolās un vidusskolās tiks iekļauti tikai launagi, bet profesionālās vidējās izglītības iestādēs - pusdienas un launagi.

Nodrošinot personām tiesības saņemt ārstniecības pakalpojumus citās Latvijas slimnīcās, tiks papildināts saistošo noteikumu pielikums, iekļaujot tajā arī SIA "Rīgas 1.slimnīca".

2. Īss projekta satura izklāsts Ar grozījumiem:

- tiek precizēta noteikumu 8.punkta, 19.5. un 19.6.apakšpunkta, 21.punkta, 27.punkta, 28.punkta, 30.punkta, 67.punkta, 111.2.apakšpunkta redakcija;

- papildināts saistošo noteikumu pielikums ar 31.punktu.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Budžeta ietvaros.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Administratīvās procedūras netiek mainītas.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas notika ar daudzbērnu ģimenēm un pārējiem Dienesta klientiem.

Daugavpils pilsētas domes
priekšsēdētāja 1.vietnieks I.Prelatovs

17.01.2018