Darbības ar dokumentu

Rīgas pilsētas būvvaldes lēmums Nr. BV-17-180-ls

Rīgā 2017. gada 6. novembrī

Par adresācijas optimizēšanu Rīgas pilsētas mikrorajonu apbūves teritorijās

Rīgas pilsētas būvvalde (turpmāk - Būvvalde) saskaņā ar Administratīvo teritoriju un apdzīvotu vietu likuma 17. panta ceturtajā prim daļā noteikto un atbilstoši Ministru kabineta 08.12.2015. noteikumos Nr. 698 "Adresācijas noteikumi" (turpmāk - Adresācijas noteikumi) noteiktajiem adreses piešķiršanas pamatprincipiem pieņem lēmumu par adreses piešķiršanu, maiņu, precizēšanu vai likvidēšanu.

[1.] Būvvalde, izskatot Valsts adrešu reģistra informācijas sistēmas publiskos datus, Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmas datus, dokumentus un adrešu piešķiršanas procesa tiesisko regulējumu,

konstatē:

[1.1.] Saskaņā ar Rīgas domes 12.09.2017. lēmumu Nr. 187 "Par Jaunā Mežaparka ielas nosaukuma piešķiršanu un grozījumu Rīgas domes 03.02.1998. lēmumā Nr.5536", Rīgas domes 12.09.2017. lēmumu Nr. 186 "Par Krasta ielas posma pārdēvēšanu par Ģenerāļa Radziņa krastmalu un grozījumu Rīgas domes 03.02.1998. lēmumā Nr.5536", Rīgas domes 12.09.2017. lēmumu Nr. 185 "Par Georga Kūfalta ielas nosaukuma piešķiršanu un grozījumu Rīgas domes 03.02.1998. lēmumā Nr.5536", Rīgas domes 12.09.2017. lēmumu Nr. 183 "Par Andrejostas ielas nosaukuma piešķiršanu un Andrejostas ielas nosaukuma likvidēšanu Andrejostas ielas posmam", Rīgas domes 12.09.2017. lēmumu Nr. 182 "Par Ķelnes ielas nosaukuma piešķiršanu un grozījumu Rīgas domes 03.02.1998. lēmumā Nr.5536", Rīgas domes 12.09.2017. lēmumu Nr. 181 "Par Biķernieku ielas posma pārdēvēšanu par Viļa Ģelbes ielu un grozījumu Rīgas domes 03.02.1998. lēmumā Nr.5536" un Rīgas domes 12.09.2017. lēmumu Nr. 180 "Par Pāles ielas posma pārdēvēšanu par Braila ielu" veiktajām izmaiņām ielu nosaukumos vairākiem adresācijas objektiem nepieciešama adreses maiņa atbilstoši Adresācijas noteikumu prasībām.

[1.2.] Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma 17. panta ceturtajā prim daļā ir noteikts, ka adresi piešķir, maina, precizē vai likvidē saskaņā ar likumu vai pašvaldības lēmumu. Adresācijas ieviešana, uzturēšana, pilnveidošana un pārskatīšana ir pašvaldībai noteikta pastāvīgi veicama funkcija, kas ir vērsta uz sabiedrības interesēm nodrošināt orientēšanos un konkrētu objektu identificēšanu administratīvās teritorijas ietvaros. Pašvaldībai nav noteiktas brīvas izvēles iespējas izvēlēties ieviest vai neieviest savā administratīvajā teritorijā vienotām prasībām atbilstošu adresācijas sistēmu. Adresācijas veidošanas obligātās prasības, kuras pašvaldībai ir jāievēro, ir noteiktas ar Adresācijas noteikumiem. Pašvaldībai ar normatīvajiem aktiem arī nav noteiktas tiesības izvēlēties, vai savas darbības ietvaros ievērot ārējā normatīvā akta prasības, vai neievērot.

Vienotas adresācijas sistēmas ieviešanas mērķis visā valsts teritorijā ir saistīts ar paredzamu, vienotiem principiem atbilstošas numerācijas ieviešanu. Likumdevējs, nosakot pašvaldībai pienākumu ieviest pašvaldības teritorijā adresācijas sistēmu, ir noteicis adresēšanas principus, kas ir obligāti pildāmi. Adrešu atkārtošanās dažādiem adresācijas objektiem nav pieļaujama, tāpat arī nereglamentēta adrešu numuru secība, vai adrešu numuru izvietojums nepareizās ielu adrešu numuru pusēs, vai adrešu numuru sasaiste ar ielas nosaukumiem, no kuriem netiek nodrošināta piekļuve adresācijas objektam, pilsētas teritorijā nedrīkst pastāvēt. Likumdevējs, nosakot adresācijas sistēmas pamatprincipus un adrešu numuru piešķiršanas kārtību, kā arī adreses pierakstīšanas kārtību, ir paredzējis sistēmu, kas to realizējot dod valsts iedzīvotājiem viennozīmīgu iespēju orientēties un paredzēt apvidū atpazīstamajiem adresācijas objektiem tiem piešķiramos adreses numurus un to secību, kas savukārt nodrošina iespēju personām, kas lieto adreses un pēc tām orientējās pilsētvidē, intuitīvi nojaust pareizu virzienu, lai atrastu sevi interesējošo adresācijas objektu. Vienveidīgas adresācijas ieviešana ir būtiska, lai nodrošinātu sabiedrības intereses orientēties pilsētvidē, meklējot adresācijas objektus. Adresācijas sistēmas ietvaros nav noteikti vai paredzēti izņēmumi, kad īpašniekam vai kādai personai būtu dotas tiesības noteikt adresācijas objektu adreses. Sabiedrības intereses ir vērtējamas augstāk par atsevišķa indivīda interesēm un gadījumā, kad šīs intereses ir pretrunā, tad, piemērojot tiesību normas, ir jāsasniedz tiesisks risinājums, kurš atbilst tiesību normas jēgai un būtībai sabiedrības interesēs.

[1.3.] Saskaņā ar Adresācijas noteikumu 9. punktu pašvaldības domei vai pašvaldības kompetentai institūcijai bez personas piekrišanas, izvērtējot konkrēto situāciju, ir tiesības piešķirt adresi, ja adrese adresācijas objektam nav piešķirta, un mainīt, likvidēt vai precizēt adreses pieraksta formu, ja reģistrētā adrese neatbilst Adresācijas noteikumos minētajām prasībām.

[1.4.] Rīgas domes 04.04.2014. saistošo noteikumu Nr. 114 "Rīgas pilsētas pašvaldības nolikums" 157.1 punktā noteikts, ka, ja saskaņā ar likumu pirms Būvvaldes lēmuma par adreses piešķiršanu, maiņu, precizēšanu vai likvidēšanu, kas tiek izdots kā vispārīgais administratīvais akts, nepieciešams uzklausīt lēmuma iespējamos adresātus, Būvvalde uzklausīšanu var veikt, rīkojot publisko apspriešanu.

[1.5.] Ņemot vērā ievērojamo adresācijas objektu skaitu Rīgas pilsētas mikrorajonu apbūves teritorijās, kuriem ir jāmaina vai jāpiešķir adrese, un lielo ieinteresēto personu skaitu, kuru tiesiskās intereses var tikt skartas, Būvvalde 13.09.2017. pieņēma lēmumu Nr. BV-17-146-ls "Par publiskās apspriešanas rīkošanu adresācijas optimizēšanai Rīgas pilsētas mikrorajonu apbūves teritorijās", nosakot publiskās apspriešanas norises laiku no 14.09.2017. līdz 09.10.2017. Publiskās apspriešanas laikā tika saņemtas viens tūkstotis četri simti septiņdesmit piecas aptaujas anketas un četrdesmit astoņi iesniegumi. Būvvalde 06.11.2017. ir apkopojusi publiskās apspriešanas rezultātus - Nr. BV-17-179-ls " Publiskās apspriešanas viedokļu apkopojums adresācijas optimizēšanai Rīgas pilsētas mikrorajonu apbūves teritorijās" un publicējusi tos oficiālajā Būvvaldes mājas lapā www.rpbv.lv.

[2.] Būvvalde, izvērtējot tās rīcībā esošo informāciju un konstatētos faktus, pieejamos dokumentus saistībā ar adreses piešķiršanas procesa tiesisko regulējumu, publiskās apspriešanas rezultātus,

secina:

[2.1.] Saskaņā ar Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma 17. panta ceturto prim daļu pašvaldības lēmumu par adrešu piešķiršanu, maiņu, precizēšanu vai likvidēšanu var izdot arī vispārīgā administratīvā akta veidā.

Būvvaldes ieskatā pašvaldībai noteiktā adrešu piešķiršanas kompetence (Administratīvo teritoriju un apdzīvotu vietu likuma 17. panta ceturtā prim daļa) nosaka par pienākumu veikt adrešu piešķiršanu, maiņu un sakārtošanu atbilstoši normatīvo aktu prasībām, tai skaitā ieviest adresācijas pamatprincipiem atbilstošu adresāciju Rīgā.

Interpretējot Adresācijas noteikumu 9. punktu gan gramatiski, gan atbilstoši tā jēgai un būtībai, ir secināms, ka atbilstoši Adresācijas noteikumu 9. punktā noteiktajam, Būvvaldei ir pienākums mainīt adreses adresācijas objektiem, ja to adreses neatbilst normatīvo aktu prasībām. Adresācijas noteikumi nosaka adrešu piešķiršanas kārtību, kas Būvvaldei ir saistoša un ir jāizpilda.

Adresācijas noteikumu 3. punktā ir noteikts, ka adrese ir noteiktā secībā sakārtotu nosaukumu un numuru - adreses elementu - kopa, kas nodrošina adresācijas objekta atrašanās vietas noteikšanu valstī un ko reģistrē adrešu reģistrā. Ņemot vērā hierarhisko adresācijas sistēmas uzbūvi, ir jāņem vērā, ka, izdarot izmaiņas hierarhiski augstākā adresācijas objektā, izmaiņas ir jāizdara arī attiecīgajiem hierarhiski zemākajiem adresācijas objektiem, kurus skar izdarītās izmaiņas.

[2.2.] Adresācijas noteikumu 2.8. apakšpunkts nosaka, ka adresācijas objekts ir dzīvošanai, saimnieciskai, administratīvai vai publiskai darbībai paredzēta ēka, 2.9. apakšpunktā noteikts, ka adresācijas objekts ir apbūvei paredzēta zemes vienība, un 2.10. apakšpunktā noteikts, ka adresācijas objekts ir telpu grupa.

[2.3.] Adresācijas noteikumu 8. punktā ir noteikts, ka adresācijas sistēmai piemēro šādus pamatprincipus:

- administratīvajā teritorijā adrese nedrīkst atkārtoties (8.1. apakšpunkts);

- katram adresācijas objektam (funkcionāli saistītam objektu kopumam) piešķir vienu adresi (8.2. apakšpunkts);

- adresācijas objekta nosaukumu veido atbilstoši Valsts valodas likumā noteiktajām prasībām un normatīvajiem aktiem vietvārdu informācijas jomā (8.3. apakšpunkts);

- viena adreses elementa garums nepārsniedz 40 rakstzīmes (8.4. apakšpunkts);

- ciema, viensētas, ēkas un apbūvei paredzētas zemes vienības nosaukumā nedrīkst izmantot vārdu savienojumu, kas satur fiziskas personas vārdu un uzvārdu un informāciju par saimnieciskās darbības formu (8.5. apakšpunkts);

- adresācijas objektu numuros izmanto naturālus skaitļus, kas pierakstīti ar arābu cipariem (8.6. apakšpunkts).

Adresēm Rīgā ir jāatbilst adresācijas sistēmai noteiktajiem pamatprincipiem. Ja Būvvalde konstatē, ka adrese neatbilst noteiktajām prasībām, tad Būvvaldei ir obligāti jāpieņem lēmums par adreses maiņu vai pieraksta precizēšanu. Būvvalde ir konstatējusi, ka vairākas adreses Rīgā atkārtojas vairākiem funkcionāli patstāvīgiem adresācijas objektiem, kas nav pieļaujams, tāpat arī Būvvalde ir konstatējusi, ka vairāku adrešu pierakstā tiek lietoti divi adrešu numuri, kas pierakstīti kā daļskaitlis, kas nonāk pretrunā ar Adresācijas noteikumu 8.2. un 8.6. apakšpunkta prasībām, jo adresācijas objektam piešķiramais adreses numurs atbilstoši 17.1. apakšpunktam nedrīkst būt pretrunā ar 8.6. apakšpunkta prasībām jo adreses numurs ir viens skaitlis un vienīgais izņēmums adreses numuru veidošanas kārtībā ir noteikts adresācijas noteikumu 18. punktā, lai izvairītos no adrešu numuru atkārtošanās. Būvvaldei, konstatējot lietotu adrešu neatbilstību adresācijas sistēmas prasībām, tās ir jāmaina un attiecīgi jāprecizē to pieraksts. Par konstatētajām adresēm, kas neatbilst adresācijas sistēmas pamatprincipiem, ir organizēta un notikusi publiskā apspriešana.

[2.4.] Adresācijas noteikumu 12. punkts nosaka, ja apbūvei paredzētai zemes vienībai adrese ir piešķirta:

- pirmajai ēkai, kas tiek būvēta vai ir uzbūvēta uz apbūvei paredzētas zemes vienības, un ar to funkcionāli saistītajām ēkām saglabā zemes vienībai piešķirto adresi (12.1. apakšpunkts);

- katrai nākamajai ēkai un ar to funkcionāli saistītajām ēkām, kuras būvēs vai ir uzbūvētas uz apbūvei paredzētas zemes vienības, izvērtējot konkrēto situāciju, piešķir jaunu adresi (12.2. apakšpunkts).

Būvvaldei gadījumā, kad ēkas adrese nesakrīt ar zemes vienības adresi, ir pienākums mainīt vai piešķirt adresi zemes vienībai, lai izpildītu Adresācijas noteikumu 12. punkta prasības.

[2.5.] Adresācijas noteikumu 13. punkts nosaka, ja uz apbūvei paredzētas zemes vienības atrodas vairākas funkcionāli nesaistītas ēkas, katrai ēkai un ar to funkcionāli saistītajām ēkām piešķirt atsevišķu adresi neatkarīgi no tā, vai ēkas ir viena īpašnieka vai vairāku īpašnieku īpašumā (valdījumā).

[2.6.] Adresācijas noteikumu 14. punkts nosaka, ka pilsētu un ciemu teritoriju daļās, kur ir ielas, apbūvei paredzētai zemes vienībai vai ēkai piešķir numuru ar piesaisti ielas nosaukumam. Pilsētu un ciemu teritoriju daļās, kur nav ielu, līdz ielu izbūvei vai gadījumā, ja brauktuvei noteikts ceļa statuss, apbūvei paredzētai zemes vienībai adresi var nepiešķirt, bet ēkai kopā ar zemes vienību saglabā vai piešķir nosaukumu. Divu mēnešu laikā pēc ielu izveides un nosaukumu piešķiršanas tām pašvaldības dome vai pašvaldības kompetentā institūcija pieņem lēmumu par iepriekš piešķirto adrešu maiņu, apbūvei paredzētas zemes vienības vai ēkas nosaukumu aizstājot ar numuru un piesaistot to ielas nosaukumam.

[2.7.] Adresācijas noteikumu 19. punktā noteikts, ka pilsētu un ciemu teritoriju daļās, kur ir ielas, apbūvei paredzētai zemes vienībai vai ēkai numuru piešķir, ņemot vērā tuvāko ielu, ko nosaka, izvērtējot konkrēto situāciju.

[2.8.] Adresācijas noteikumu 17.1. apakšpunktā noteikts, ka pilsētās zemes vienību un ēku numurus piešķir no ielas sākuma augošā secībā virzienā no apdzīvotās vietas centra uz nomali, ielas kreisajā pusē piešķirot nepāra numurus, labajā pusē - pāra numurus.

[2.9.] Adresācijas noteikumu 18. punkts nosaka, ka, lai izvairītos no iepriekš piešķirtu numuru atkārtošanās, zemes vienības un ēkas numuru papildina ar latviešu alfabēta lielo burtu (18.1. apakšpunkts) vai ar mazo burtu "k" un defisi, aiz defises norādot korpusa numuru (18.2. apakšpunkts).

[2.10.] Adresācijas noteikumu 30. punktā noteikts, ka, beidzot pastāvēt adresācijas objektam, izņemot telpu grupu, pašvaldības dome vai pašvaldības kompetentā institūcija pieņem lēmumu par adreses likvidēšanu. Ja beidz pastāvēt telpu grupa, telpu grupas adresi dzēš no adrešu reģistra bez lēmuma pieņemšanas par adreses likvidēšanu. Telpu grupu adreses likvidē arī Valsts zemes dienests, neievērojot Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma 17. panta ceturtajā prim daļā noteikto adrešu likvidēšanas kārtību, pamatojoties uz Adresācijas noteikumos noteikto.

[2.11.] Būvvalde, atbilstoši situācijai apvidū, faktiskajiem un tiesiskajiem apstākļiem, ir novērtējusi adresācijas objektu piešķiramās adreses un ir nodevusi tās publiskajai apspriešanai.

[2.12.] Administratīvā procesa likuma 62. panta pirmā daļā noteikts, ka, lemjot par tāda administratīvā akta izdošanu, kurš varētu būt nelabvēlīgs adresātam vai trešajai personai, iestāde noskaidro un izvērtē adresāta vai trešās personas viedokli un argumentus šajā lietā.

[2.13.] Ņemot vērā iepriekš minēto, nepieciešams mainīt ēku un zemes vienību adreses adresācijas objektiem, kuri neatbilst Adresācijas noteikumu 8. un 14. punkta, 17.1. apakšpunkta un 19. punkta prasībām, un piešķirt adreses objektiem, kuriem adreses nav bijušas piešķirtas, bet tās ir piešķiramas atbilstoši Adresācijas noteikumu 2.8. un 2.9. apakšpunkta un 13. punkta prasībām.

[2.14.] Ņemot vērā, ka adrese ir noteiktajā secībā sakārtotu nosaukumu un numuru - adreses elementu - kopa, tad Būvvaldei, veicot hierarhiski augstāka adresācijas objekta ēkas adreses maiņu, vienlaicīgi arī jāprecizē hierarhiski zemāku adresācijas objektu adrešu pieraksts atbilstoši mainītajam ēkas numuram, saglabājot telpu grupu esošo numerāciju.

Būvvalde atbilstoši Adresācijas noteikumu 2.10. apakšpunkta un 3.punkta prasībām veicot telpu grupas adreses pieraksta precizēšanu Valsts adrešu reģistra informācijas sistēmas datos, ievērojot ēkas mainīto adresi, telpu grupas adresi nemaina. Lai ēkā mainītu telpu grupu adreses, atbilstoši adresācijas noteikumu 24. punkta prasībām, sākot telpu grupu numerāciju ar adreses numuru "1", īpašniekam ir jāvēršas Būvvaldē un jāiesniedz telpu grupu adrešu maiņai nepieciešamā informācija.

[2.15.] Adresācijas noteikumu 32. punkts nosaka, ja adrese mainīta, kā arī, ja precizēta pieraksta forma, atbilstoši šajos noteikumos minētajām prasībām, dokumenti, kuros lietota iepriekšējā adrese, ir spēkā un dokumentu maiņa nav jāveic, izņemot, ja to paredz speciālais normatīvais akts.

Tādējādi, ja līdz šim tika izdoti dokumenti, kuros ir fiksēta cita adrese, tie joprojām ir spēkā esoši un to maiņa veicama tikai tad, ja to vēlas pats dokumenta turētājs vai, ja to pieprasa normatīvo aktu prasības, bet attiecībā uz zemesgrāmatu apliecībām īpašuma unikālais identifikators ir kadastra numurs, un tas nemainās un adrešu maiņa neietekmē īpašuma piederības jautājumus.

Būvvalde informē, ka pēc lēmuma par adreses piešķiršanu, maiņu, likvidēšanu vai precizēšanu tiks sniegta informācija Valsts zemes dienestam adrešu reģistrācijai Valsts adrešu reģistra informācijas sistēmā, kā arī informāciju par aktuālajām adresēm citas valsts informācijas sistēmas un reģistri saņem automātiski no Valsts adrešu reģistra informācijas sistēmas. Lielā daļā gadījumu izmaiņas adresēs ir izsekojamas bez personas starpniecības, taču gadījumos, kad ir pastāvējusi adrešu atkārtošanās, jeb vairāki adresācijas objekti ir lietojuši vienu adresi, bet adreses maiņas gadījumā katram adresācijas objektam ir piešķirta sava, unikāla adrese, ne vienmēr tehnisku risinājumu dēļ ir iespējams nodrošināt automātisku informācijas nodošanu gala lietotājam pareizā veidā un šādos gadījumos adrešu lietotājiem ir ieteicams pārliecināties vai adrešu informācija personu rīcībai ir aktuāla. Tāpat arī izmaiņas hierarhiski dažāda līmeņa adresēs nevar tikt nodotas automātiski, gadījumā, ja viendzīvokļa ēkā ir lietots dzīvokļa adreses numurs, tad pēc adrešu maiņas automātiski nav nodrošināma korekta adrešu datu pāreja, jo viendzīvokļa ēkām telpu grupu adreses nepiešķir un iedzīvotājiem ir jālieto ēkas adrese (Adresācijas noteikumu 26. punkts).

Personas pašas ir atbildīgas par pareizu adrešu lietošanu. Šī lēmuma publicēšanā oficiālajā Latvijas Republikas laikrakstā nodrošina visu ar šo adrešu saistīto personu apziņošanu par notikušajām izmaiņām un personas (arī personas, kuras nav adresācijas objektu īpašnieki) nevar aizbildināties ar nezināšanu par izmaiņām adresācijā, taču personām pašām ir arī jāveic darbības, lai attiecībā uz viņiem tiktu lietota pareiza adrešu informācija. Personām pašām ir jāpaziņo informācija par mainīto adresi visiem, ar ko tiek uzturēta personiskā vai lietišķā sarakste vai arī ir nodibinātas un pastāv saistības. Tāpat arī, lai sekmētu, pēc iespējas nekļūdīgu pasta sūtījumu nogādi, ēkām apvidū pēc iespējas ātrāk ir jāuzstāda ēkas adreses numura zīmes.

Ja komersanta juridiskā adrese tiek mainīta, tad komersantam par adreses maiņu ir jāinformē Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrs, kurš adrešu informācijas aktualizēšanu Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā veic bez maksas.

Personām, kuru dzīvesvieta deklarēta mainītajās adresēs, būtu lietderīgi pārliecināties par deklarētās adreses maiņas faktu. Deklarētās dzīvesvietas adreses pārbaudi var veikt, vēršoties Rīgas pilsētas Iedzīvotāju dzīvesvietas reģistrācijas nodaļās vai elektroniski izmantojot e-pakalpojumu "Mani dati Iedzīvotāju reģistrā", "Manā īpašumā deklarētās personas", kas pieejams interneta vietnē www.latvija.lv. Plašāka informācija pieejama interneta vietnē www.pmlp.gov.lv un https://pasvaldiba.riga.lv.

Ēku iedzīvotājiem ir nepieciešams pārbaudīt un precizēt reģistrēto informāciju par deklarētajām dzīvesvietu adresēm (Dzīvesvietas deklarēšanas likuma 6. un 7. pants). Personām, kuru deklarētās dzīvesvietu adreses bijušas ēkās ar vienādām adresēm, būtu lietderīgi veikt nepieciešamās darbības, lai Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē būtu nodrošināta aktuāla informācija par pareizām iedzīvotāju dzīvesvietu deklarētajām adresēm. Būvvalde papildus paskaidro, ka informāciju par iedzīvotāju deklarētajām adresēm ir tiesiska precizēt vienīgi pati persona, kuru tas skar, jo nevienai no valsts pārvaldes iestādēm nav noteiktas tiesības mainīt informāciju par iedzīvotāju deklarētajām adresēm. Pareiza informācija par adresi ir būtiska, lai nodrošinātu saziņu ar iedzīvotāju un dati varētu tikt izmantoti arī nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanā. Ja persona nav mainījusi dzīvesvietu, bet ēkai ir mainīta adrese, atkārtota dzīvesvietas deklarēšana nav jāveic, bet jāprecizē Iedzīvotāju reģistra dati atbilstoši mainītajai adresei.

Deklarētās dzīvesvietas adreses pārbaudi var veikt, vēršoties Rīgas pilsētas Iedzīvotāju dzīvesvietas reģistrācijas nodaļās vai elektroniski izmantojot e-pakalpojumu "Mani dati Iedzīvotāju reģistrā", "Manā īpašumā deklarētās personas", kas pieejams interneta vietnē www.latvija.lv. Plašāka informācija pieejama interneta vietnēs www.pmlp.gov.lv un https://pasvaldiba.riga.lv.

Personām ir iespēja veikt deklarētās dzīvesvietas adreses precizēšanu, kad saglabājas pirmreizējās deklarācijas datums, vai arī atkārtoti deklarēt savu dzīvesvietu.

Būvvalde atbilstoši pieprasījumam var izsniegt bezmaksas izziņu, kas apliecina adreses maiņas faktu.

[2.16.] Ievērojot tiesiskos aspektus, kas regulē adreses piešķiršanu, kā arī, ievērojot lietderības apsvērumus, saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 65. panta otro daļu un 66. pantu ir secināms, ka Būvvaldei ir jāpieņem lēmums par adreses maiņu saistībā ar adresēm, kuras neatbilst adresācijas sistēmas pamatprincipiem, lai tiktu ieviesta vienota adresācijas sistēma Rīgā. Adreses maiņa zemes vienībai un ēkai ir nepieciešama, lai nodrošinātu normatīvajos aktos noteikto adrešu veidošanas kārtību, kas noteikta, lai radītu iespējas ātri un viennozīmīgi valsts teritorijā identificēt adresācijas objektu apvidū. Adreses maiņa ir tiesiski pamatota, un ar adreses maiņu faktiski tiks sasniegts tiesisks mērķis. Adreses maiņa atbilstoši Adresācijas noteikumiem ir iespējama vienīgi, izdodot administratīvo aktu, līdz ar ko administratīvā akta izdošana ir vienīgais iespējamais veids, lai nodrošinātu adresācijas objekta identificēšanu apvidū, ievērojot adresācijas sistēmas prasības. Administratīvais akts par adreses maiņu būtiski neierobežo Administratīvā procesa dalībnieku tiesības un tiesiskās intereses, jo vienīgais tiesiskais pienākums, kas izriet saistībā ar administratīvo aktu par adreses maiņu, ir jaunās adreses lietošana, kas nav vērtējama kā tiesību ierobežojums, bet gan kā pienākums, lai nodrošinātu saziņas un atrašanas iespējas. Adresācijas noteikumiem atbilstošu adrešu piešķiršana adresācijas objektiem valsts teritorijā nodrošina valsts, pašvaldības un sabiedrības būtiskās intereses, kas saistītas ar personas sasniedzamību, orientēšanos apvidū un adresācijas objektu identificēšanu. Salīdzinot sabiedrības un valsts pārvaldes intereses ar privātpersonai uzlikto pienākumu lietot piešķirto adresi, ir secināms, ka privātpersonas tiesiskās intereses netiek aizskartas vai kā savādāk ierobežotas, jo persona jau lieto adresi un tai jauns tiesisks pienākums netiek noteikts. Ievērojot Administratīvā procesa likuma 13. pantā noteikto samērīguma principu, ir secināms, ka labumu, ko sabiedrība un valsts pārvalde iegūst ar noteikto ierobežojumu, proti, lietot administratīvā akta adresātam mainīto adresi, kas atbilst pilsētā pastāvošajam ielu tīklam, uzliek administratīvā akta adresātam ļoti nelielu ierobežojumu, taču sabiedrības ieguvums ir ievērojami lielāks, jo sakārtota adresācija nodrošina arī operatīvo dienestu efektīvāku darbību, kas var ietekmēt ar cilvēku veselību un dzīvību saistītus jautājumus.

[3.] Būvvalde, ievērojot minēto un pamatojoties uz Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma 17. panta ceturto prim daļu, Adresācijas noteikumu 2.8., 2.9., 2.10. un 8.1., 8.2., 8.6. apakšpunktu, 9., 12., 13. un 14. punktu, 17.1., 18.1. un 18.2. apakšpunktu, 19., 28., 29., 30., 34. un 39. punktu, Būvvaldes oficiālajā mājas lapā www.rpbv.lv publicēto publiskās apspriešanas viedokļu apkopojumu adresācijas optimizēšanai Rīgas pilsētas mikrorajonu apbūves teritorijās,

nolemj:

[3.1.] mainīt Adresācijas noteikumu 8.1., 8.2, 8.6. un 17.1. apakšpunktam neatbilstošas esošās adreses, piešķirot jaunas adreses:

Nr.p.k.

Esošā adrese

Klasifikatora kods

Piešķiramā adrese

Kadastra apzīmējums

3.1.1. Biķernieku iela 216 101864805 Biķernieku iela 218 01001232369
3.1.2. Kvēles iela 15 k-1 101847268 Kvēles iela 21 01001240339001
          01001240339
3.1.3. Kvēles iela 15 k-10 101847276 Kvēles iela 35 01001242015001
          01001242015
3.1.4. Kvēles iela 15 k-11 104590008 Kvēles iela 41 01001240331001
          01001240331
3.1.5. Kvēles iela 15 k-2 101847315 Kvēles iela 27 01001242014001
          01001242014
3.1.6. Kvēles iela 15 k-3 101847323 Kvēles iela 23 01001242042001
          01001242042
3.1.7. Kvēles iela 15 k-4 101847331 Kvēles iela 25 01001242011001
          01001242011
3.1.8. Kvēles iela 15 k-5 101847348 Kvēles iela 29 01001242013001
          01001242013
3.1.9. Kvēles iela 15 k-6 102645735 Kvēles iela 31 01001242046001
          01001242046
3.1.10. Kvēles iela 15 k-7 101847356 Kvēles iela 33 01001242012001
          01001242012
3.1.11. Kvēles iela 15 k-8 101847364 Kvēles iela 37 01001242043001
          01001242043
3.1.12. Kvēles iela 15 k-9 102611375 Kvēles iela 39 01001242142001
          01001242142
3.1.13. Kvēles iela 15A 101847364 Kvēles iela 31A 01001242043002

[3.2.] mainīt Adresācijas noteikumu 14. un 19. punktam neatbilstošas esošās adreses, piešķirot jaunas adreses:

Nr.p.k.

Esošā adrese

Klasifikatora kods

Piešķiramā adrese

Kadastra apzīmējums

3.2.1. Akadēmiķa Mstislava Keldiša iela 36 101850981 Jasmuižas iela 17 01001211050011
3.2.2. Albatrosu iela 18 102610197 Bākas iela 19 01001200619002
3.2.3. Aleksandra Grīna bulvāris 15 k-1 101851926 Bāriņu iela 1B 01000572033
          01000572033001
3.2.4. Aleksandra Grīna bulvāris 15 k-2 102816374 Bāriņu iela 1C 01000572033002
3.2.5. Andreja Saharova iela 22 101853302 Pļavnieku iela 2D 01001212340002
3.2.6. Andreja Saharova iela 25 101815055 Zemes iela 12 01001212303
          01001212303001
3.2.7. Atlantijas iela 6 101856750 Gliemežu iela 5 01001110292
          01001110384001
3.2.8. Augusta Dombrovska iela 21 101817508 Melīdas iela 6C 01001120097
          01001120097001
3.2.9. Augusta Dombrovska iela 30 101817557 Melīdas iela 11 01001120131001
3.2.10. Augusta Dombrovska iela 42 102638504 Natālijas iela 4 01001130127
          01001130027002
3.2.11. Biķernieku iela 120 103352810 Vecā Biķernieku iela 3 01001220270
          01001220270006
3.2.12. Biķernieku iela 120C 105297123 Vecā Biķernieku iela 1 01001222047003
          01001222047004
3.2.13. Biķernieku iela 122 101864477 Vecā Biķernieku iela 5 01001222108
3.2.14. Biķernieku iela 122 k-1 104776261 Vecā Biķernieku iela 7 01001222108003
3.2.15. Biķernieku iela 122 k-2 104776278 Vecā Biķernieku iela 13 01001222108004
3.2.16. Biķernieku iela 122 k-3 104776286 Vecā Biķernieku iela 9 01001222108005
3.2.17. Biķernieku iela 122 k-4 104776294 Vecā Biķernieku iela 15 01001222108006
3.2.18. Biķernieku iela 122 k-5 104776300 Vecā Biķernieku iela 11 01001222108001
3.2.19. Biķernieku iela 122 k-6 104776317 Vecā Biķernieku iela 17 01001222108002
3.2.20. Biķernieku iela 124 k-1 105075198 Vecā Biķernieku iela 19 01001222108009
3.2.21. Biķernieku iela 124 k-2 105075204 Vecā Biķernieku iela 25 01001222108010
3.2.22. Biķernieku iela 124 k-3 105075212 Vecā Biķernieku iela 21 01001222108007
3.2.23. Biķernieku iela 124 k-4 105075220 Vecā Biķernieku iela 27 01001222108008
3.2.24. Biķernieku iela 126 101864493 Vecā Biķernieku iela 23 01001222127
          01001222003006
3.2.25. Biķernieku iela 126 k-1 105288436 Vecā Biķernieku iela 29 01001222108013
3.2.26. Biķernieku iela 126 k-2 105288444 Vecā Biķernieku iela 33 01001222108014
3.2.27. Biķernieku iela 126 k-3 105288452 Vecā Biķernieku iela 31 01001222108011
3.2.28. Biķernieku iela 126 k-4 105288460 Vecā Biķernieku iela 35 01001222108012
3.2.29. Biķernieku iela 126A 106305034 Vecā Biķernieku iela 23 01001222127001
3.2.30. Biķernieku iela 128 k-1 105449097 Vecā Biķernieku iela 37 01001222108015
3.2.31. Biķernieku iela 128 k-2 105449103 Vecā Biķernieku iela 39 01001222108016
3.2.32. Biķernieku iela 128 k-3 105449111 Vecā Biķernieku iela 41 01001222108017
3.2.33. Biķernieku iela 133 101864516 Vecā Biķernieku iela 2 01000920543
          01000920543002
          01000920543003
          01000920543004
          01000920543001
3.2.34. Biķernieku iela 135 102641375 Vecā Biķernieku iela 4 01000920554
          01000920554002
          01000920554006
          01000920554003
          01000920554004
          01000920554005
          01000920554001
3.2.35. Biķernieku iela 137 101864524 Vecā Biķernieku iela 6 01000920555
          01000920555004
          01000920555001
          01000920555003
          01000920555005
          01000920555002
3.2.36. Biķernieku iela 140 101820916 Vecā Biķernieku iela 49 01001222036
          01001222036001
3.2.37. Biķernieku iela 140 101820916 Vecā Biķernieku iela 51 01001222036002
          01001222036003
3.2.38. Biķernieku iela 148 101820924 Vecā Biķernieku iela 59 01001222067
          01001220247001
3.2.39. Biķernieku iela 148 101820924 Vecā Biķernieku iela 61 01001220247002
3.2.40. Biķernieku iela 155 101864565 Vecā Biķernieku iela 16 01000920646
          01000920646001
          01000920646005
          01000920646006
3.2.41. Biķernieku iela 156 101820940 Vecā Biķernieku iela 69 01001220151
          01001220151001
          01001220151003
          01001220151002
3.2.42. Biķernieku iela 159 101820957 Vecā Biķernieku iela 24 01000920544
          01000920544001
          01000920544003
3.2.43. Biķernieku iela 159A 106314847 Vecā Biķernieku iela 22 01000920425
3.2.44. Biķernieku iela 216 101864805 Bebrenes iela 8 01001232017001
3.2.45. Brīvības gatve 237 k-2 101822583 Vidrižu iela 1C 01000862085
          01000860010003
3.2.46. Brīvības gatve 237 k-3 101822591 Vidrižu iela 6A 01000862107
          01000860242002
3.2.47. Brīvības gatve 389 101127695 Tirzas iela 1A 01000912011002
3.2.48. Brīvības gatve 402A 101822671 Vangažu iela 7 01000920703
          01000920703001
3.2.49. Brīvības gatve 404A 101867273 Vangažu iela 11 01000922038
          01000922038001
3.2.50. Brīvības gatve 404A 101867273 Vangažu iela 9 01000922269
3.2.51. Brīvības gatve 410A 101822696 Vangažu iela 15 01000920029
          01000920029001
3.2.52. Brīvības gatve 412 k-1 101822702 Vangažu iela 19 01000922102
          01000922102001
3.2.53. Brīvības gatve 422 k-1 102610478 Vangažu iela 35 01000922209
          01000920135001
3.2.54. Brīvības gatve 426 101129303 Vangažu iela 37 01000922104
          01000922104001
3.2.55. Čiekurkalna 1. līnija 90 104893308 Čiekurkalna 8. šķērslīnija 1C 01000880238
3.2.56. Čiekurkalna 1. līnija 90 104893308 Čiekurkalna 8. šķērslīnija 1B 01000880088001
3.2.57. Čiekurkalna 1. līnija 92 101828770 Čiekurkalna 8. šķērslīnija 1C 01000880088002
3.2.58. Duntes iela 26 k-1 102672988 Ozolu iela 7 01000170148
          01000170148001
3.2.59. Duntes iela 26 k-2 102647714 Ozolu iela 5 01000170149
          01000170149001
3.2.60. Duntes iela 26 k-2 102647714 Ozolu iela 5 k-1 01000170149002
3.2.61. Dzirciema iela 3 101827318 Jūrmalas gatve 11 01000640140
          01000640045002
3.2.62. Dzirciema iela 3 k-1 102647956 Jūrmalas gatve 9 01000642103
          01000640045001
3.2.63. Dzirciema iela 41 101880274 Purva iela 29 01000652013
          01000652013001
3.2.64. Dzirciema iela 43 101880282 Vircavas iela 9 01000650060
          01000650060001
3.2.65. Dzirciema iela 45 101880313 Purva iela 25 01000650057
          01000650057001
3.2.66. Dzirciema iela 5 101880346 Jūrmalas gatve 7 01000642169
          01000640043001
3.2.67. Eksporta iela 15 101829395 Mastu iela 2 01000120149
          01000120149001
3.2.68. Eksporta iela 17 101885275 Vēžu iela 9 01000120014003
3.2.69. Eksporta iela 18 101885283 Ūmeo iela 6 01000122038
          01000120218001
3.2.70. Elvīras iela 9B 101885845 Kuldīgas iela 41A 01000640090
          01000640090001
3.2.71. Jukuma Vācieša iela 1 101905197 Tīnūžu iela 18 01001210113
          01001211289034
3.2.72. Kaivas iela 50 k-5 105297244 Ēvalda Valtera iela 46 01000920626004
3.2.73. Kalngales iela 3 101908571 Sarmas iela 7 01001112082
          01001114027001
3.2.74. Kandavas iela 8 k-6 101841111 Rododendru iela 14 01000642081
          01000642081001
3.2.75. Kandavas iela 8 k-7 102673258 Rododendru iela 12 01000642035
          01000642035001
3.2.76. Kandavas iela 8 k-9 101841136 Rododendru iela 8 01000642034
          01000642034001
3.2.77. Kāvu iela 6 101912932 Staru iela 15 01001112126
          01001112126001
3.2.78. Krišjāņa Valdemāra iela 120 102648170 Upes iela 2A 01000252025
          01000250029001
3.2.79. Krišjāņa Valdemāra iela 120 102648170 Upes iela 2B 01000252024
3.2.80. Krišjāņa Valdemāra iela 143 k-1 102673321 Jāņa Daliņa iela 2 01000240100
          01000240100001
3.2.81. Krišjāņa Valdemāra iela 143 k-4 101844744 Jāņa Daliņa iela 4 01000240357
          01000240357001
3.2.82. Krišjāņa Valdemāra iela 143 k-5 101844752 Vesetas iela 28 01000240355
          01000240355001
3.2.83. Krišjāņa Valdemāra iela 145 k-2 101844777 Zirņu iela 8 01000242080
          01000242080001
3.2.84. Krišjāņa Valdemāra iela 145 k-3 102648187 Zirņu iela 6 01000240353
          01000240353001
3.2.85. Krišjāņa Valdemāra iela 145 k-4 101844785 Zirņu iela 4 01000240352
          01000240352001
3.2.86. Krišjāņa Valdemāra iela 145 k-5 101844793 Vesetas iela 30 01000240351
          01000240351001
3.2.87. Krišjāņa Valdemāra iela 151 101132824 Zirņu iela 5 01000250022
          01000250181003
3.2.88. Krišjāņa Valdemāra iela 151 101132824 Zirņu iela 5 k-1 01000250181002
3.2.89. Krišjāņa Valdemāra iela 151 101132824 Zirņu iela 5 k-2 01000250181001
3.2.90. Krišjāņa Valdemāra iela 153 k-1 101916931 Vesetas iela 32 01000242020
          01000242020001
3.2.91. Krišjāņa Valdemāra iela 153 k-2 101844824 Vesetas iela 34 01000242019
          01000242019001
3.2.92. Kvēles iela 15 k-12 101847284 Juglas iela 23 01001242007
          01001242007001
3.2.93. Kvēles iela 15 k-13 102645776 Juglas iela 21 01001242006
          01001242006001
3.2.94. Kvēles iela 15 k-16 103444417 Juglas iela 21A 01001240307
          01001240307001
3.2.95. Lāču iela 3 102614284 Ieroču iela 11 01000250056001
3.2.96. Lubānas iela 119 101933482 Jukuma Vācieša iela 2C 01001212346001
3.2.97. Lubānas iela 121 101933521 Jukuma Vācieša iela 2G 01001212346003
3.2.98. Lubānas iela 129 k-2 105593548 Tīnūžu iela 17 01001214038002
3.2.99. Lubānas iela 137 101933650 Jukuma Vācieša iela 14 01001211289009
3.2.100. Lugažu iela 16 102644235 Katrīnas dambis 26 k-3 01000120099010
3.2.101. Ozolu iela 2 101959948 Mazā Ozolu iela 2 01000170082
          01000170082001
3.2.102. Palmu iela 4 101961413 Piebalgas iela 10B 01000860013001
3.2.103. Ropažu iela 18 101979326 Lēdmanes iela 1A 01000862069
          01000862069001
3.2.104. Ropažu iela 30 102616456 Bērzpils iela 7 01000862037
          01000862037001
3.2.105. Sarkandaugavas iela 26 k-5 101985346 Limbažu iela 11 01000152011
          01000152011001
3.2.106. Sarkandaugavas iela 26 k-8 102635781 Limbažu iela 9 01000152007
          01000152007001
3.2.107. Sergeja Eizenšteina iela 21 102676431 Druvienas iela 15A 01001222072
          01001220007001
3.2.108. Sniega iela 2 k-1 101994933 Staru iela 21 01001112043001
3.2.109. Stiebru iela 5 101998643 Vijolīšu iela 6 01001110771
      Vijolīšu iela 6 01001110690001
3.2.110. Stiebru iela 5 101998643 Vijolīšu iela 6A 01001110690
3.2.111. Tapešu iela 45A 102004697 Jaunsaules iela 5C 01000652009
          01000652009002
3.2.112. Tilta iela 11 k-4 102007364 Ceļinieku iela 18 01000160067
          01000160067001
3.2.113. Tilta iela 11 k-5 102007372 Ceļinieku iela 8 01000160065
          01000160065001
3.2.114. Valguma iela 26 101137167 Trijādības iela 4A 01000490027
          01000490027001
3.2.115. Vecmīlgrāvja 1. līnija 33 102019186 Skuju iela 5 01001110003
          01001110003001
3.2.116. Ziemeļblāzmas iela 53 102030632 Ledus iela 2 01001110151
          01001110151001
3.2.117. Eksporta iela 1A 101829426 Andrejostas iela 3 01000102007002
3.2.118. Pāles iela 27 106670716 Braila iela 1 01000920110001
3.2.119. Pāles iela 12 101961085 Braila iela 2 01000920039001
          01000920039
3.2.120. Pāles iela 12A 106673256 Braila iela 2A 01000920039008
3.2.121. Pāles iela 12B 106673264 Braila iela 2B 01000920039007
3.2.122. Biķernieku iela 2C 106690256 Viļa Ģelbes iela 4 01000892010001
          01000892010
3.2.123. Biķernieku iela 2B 106690248 Viļa Ģelbes iela 3 01000892022037
3.2.124. Kokneses prospekts 1 k-24 106528670 Jaunā Mežaparka iela 2 01000900193
3.2.125. Kokneses prospekts 1 k-35 106680011 Jaunā Mežaparka iela 4 01000900192
3.2.126. Kokneses prospekts 1 k-36 106680028 Jaunā Mežaparka iela 4A 01000900194
3.2.127. Kokneses prospekts 1 k-37 106680036 Jaunā Mežaparka iela 6 01000900191
3.2.128. Kokneses prospekts 1 k-38 106680044 Jaunā Mežaparka iela 8 01000900190
3.2.129. Kokneses prospekts 1 k-39 106680052 Jaunā Mežaparka iela 10 01000900189
3.2.130. Kokneses prospekts 1 k-40 106680060 Jaunā Mežaparka iela 12 01000900187
3.2.131. Kokneses prospekts 1 k-41 106680077 Jaunā Mežaparka iela 14 01000900188
3.2.132. Kokneses prospekts 1 k-42 106680085 Jaunā Mežaparka iela 16 01000900186
3.2.133. Kokneses prospekts 1 k-43 106680093 Jaunā Mežaparka iela 18 01000900185
3.2.134. Kokneses prospekts 1 k-44 106680108 Jaunā Mežaparka iela 20 01000900183
3.2.135. Kokneses prospekts 1 k-45 106680116 Jaunā Mežaparka iela 22 01000900184
3.2.136. Kokneses prospekts 1 k-46 106680124 Jaunā Mežaparka iela 24 01000900182
3.2.137. Kokneses prospekts 1 k-47 106680132 Jaunā Mežaparka iela 26 01000900181
3.2.138. Kokneses prospekts 1 k-48 106680140 Jaunā Mežaparka iela 28 01000900179
3.2.139. Kokneses prospekts 1 k-49 106680157 Jaunā Mežaparka iela 30 01000900180
3.2.140. Kokneses prospekts 1 k-23 106528687 Jaunā Mežaparka iela 3 01000900157
3.2.141. Kokneses prospekts 1 k-25 106582161 Jaunā Mežaparka iela 5 01000900158
3.2.142. Kokneses prospekts 1 k-26 106582178 Jaunā Mežaparka iela 7 01000900159
3.2.143. Kokneses prospekts 1 k-27 106582186 Jaunā Mežaparka iela 9 01000900160
3.2.144. Kokneses prospekts 1 k-28 106582194 Jaunā Mežaparka iela 11 01000900161
3.2.145. Kokneses prospekts 1 k-29 106582200 Jaunā Mežaparka iela 13 01000900162
3.2.146. Kokneses prospekts 1 k-30 106582217 Jaunā Mežaparka iela 15 01000900163
3.2.147. Kokneses prospekts 1 k-31 106582225 Jaunā Mežaparka iela 17 01000900164
3.2.148. Kokneses prospekts 1 k-32 106582233 Jaunā Mežaparka iela 19 01000900165
3.2.149. Kokneses prospekts 1 k-33 106582241 Jaunā Mežaparka iela 21 01000900166
3.2.150. Kokneses prospekts 1 k-21 106528701 Georga Kūfalta iela 2 01000900091
3.2.151. Kokneses prospekts 1 k-20 106528718 Georga Kūfalta iela 4 01000900092
3.2.152. Kokneses prospekts 1 k-19 106528726 Georga Kūfalta iela 6 01000900094
3.2.153. Kokneses prospekts 1 k-18 106528734 Georga Kūfalta iela 8 01000900095
3.2.154. Kokneses prospekts 1 k-17 106528244 Georga Kūfalta iela 10 01000900096
3.2.155. Kokneses prospekts 1 k-16 106528252 Georga Kūfalta iela 12 01000900097
3.2.156. Kokneses prospekts 1 k-12 106528324 Georga Kūfalta iela 1 01000900104
3.2.157. Kokneses prospekts 1 k-13 106528308 Georga Kūfalta iela 3 01000900102
3.2.158. Kokneses prospekts 1 k-14 106528285 Georga Kūfalta iela 5 01000900100
3.2.159. Kokneses prospekts 1 k-15 106528260 Georga Kūfalta iela 7 01000900098
          01000900098001
3.2.160. Kokneses prospekts 1 k-22 106528695 Ķelnes iela 4 01000900090
3.2.161. Kokneses prospekts 1 k-11 106528316 Ķelnes iela 8 01000900103
3.2.162. Kokneses prospekts 1 k-10 106528293 Ķelnes iela 10 01000900101
3.2.163. Kokneses prospekts 1 k-9 106528277 Ķelnes iela 12 01000900099
3.2.164. Kokneses prospekts 1 k-34 106582258 Ķelnes iela 14 01000900167
3.2.165. Kokneses prospekts 1 k-3 106528373 Ķelnes iela 1 01000900178
          01000900178001
3.2.166. Kokneses prospekts 1 k-8 106528662 Ķelnes iela 3 01000900087
3.2.167. Maskavas iela 4 k-1 104577923 Ģenerāļa Radziņa krastmala 3 01000040064002
          01000040064
3.2.168. Maskavas iela 6 k-1 104577931 Ģenerāļa Radziņa krastmala 5 01000040065001
          01000040065
3.2.169. Maskavas iela 12 k-4 103409544 Ģenerāļa Radziņa krastmala 9 01000040051001
          01000040051
3.2.170. Turgeņeva iela 1/3 102009608 Ģenerāļa Radziņa krastmala 13 01000410100002
3.2.171. Krasta iela 3A 104960471 Ģenerāļa Radziņa krastmala 15 01000410102001
          01000410102
3.2.172. Puškina iela 1A 101971377 Ģenerāļa Radziņa krastmala 17 01000410103003
3.2.173. Puškina iela 2 101971385 Ģenerāļa Radziņa krastmala 19 01000410105003
3.2.174. Krasta iela 5 101915632 Ģenerāļa Radziņa krastmala 21 01000410106001
          01000410106
3.2.175. Krasta iela 5 101915632 Ģenerāļa Radziņa krastmala 23 01000410106002
3.2.176. Krasta iela 7 102674821 Ģenerāļa Radziņa krastmala 25 01000410107003
          01000410107
3.2.177. Krasta iela 9 101915712 Ģenerāļa Radziņa krastmala 27 01000410160001
          01000410160
3.2.178. Krasta iela 11/13 101915536 Ģenerāļa Radziņa krastmala 29 01000410119001
          01000410119
3.2.179. Sniega iela 2 k-1 101994933 Staru iela 21A 01001112043

[3.3.] piešķirt adresācijas objektiem šādas adreses saskaņā ar Adresācijas noteikumu 2.8. un 2.9. apakšpunktu, 9. un 14. punktu:

Nr.p.k.

Piešķiramā adrese

Kadastra apzīmējums

3.3.1. Bākas iela 19 01001201501
3.3.2. Bākas iela 21 01001200619
3.3.3. Čiekurkalna 8. šķērslīnija 1B 01000882037
3.3.4. Melīdas iela 11 01001120133
3.3.5. Melīdas iela 11A 01001120131
3.3.6. Staru iela 21 01001110054
3.3.7. Tirzas iela 1A 01000910166
3.3.8. Vecā Biķernieku iela 1 01001222047
3.3.9. Vēžu iela 9 01000120012
3.3.10. Ģenerāļa Radziņa krastmala 25A 01000410118

[3.4.] precizēt mainīto ēku telpu grupu adrešu pierakstu atbilstoši mainītajai ēkas adresei, saglabājot uz lēmuma pieņemšanas brīdi Valsts adrešu reģistra informācijas sistēmā reģistrēto telpu grupas adreses numuru.

Atbilstoši Administratīvā procesa likuma 70. panta pirmajai daļai šis administratīvais akts stājas spēkā ar tā paziņošanas brīdi adresātam. Ar paziņošanu Latvijas Republikas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" uzskatāms, ka vispārīgais administratīvais akts ir kļuvis zināms administratīvā akta adresātiem. Ar šādu paziņošanu netiek pārkāptas ieinteresēto tiesības uzzināt administratīvo aktu, un šāda paziņošana lielā ieinteresēto personu skaita dēļ ir uzskatāma par saprātīgu.

Saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 77. pantu un 79. panta pirmo daļu šo administratīvo aktu var apstrīdēt Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā Amatu ielā 4, Rīgā viena mēneša laikā no tā spēkā stāšanās dienas, iesniedzot attiecīgu iesniegumu Būvvaldē Amatu ielā 4, Rīgā.

Būvvalde informē, ka ēkas numerācijas zīme jāuzstāda atbilstoši Rīgas domes 22.10.2013. saistošajiem noteikumiem Nr. 62 "Par ielu un laukumu nosaukuma zīmju, ēku, telpu grupu numura zīmju un virziena rādītāju uz infrastruktūras, kultūras vai tūrisma objektiem izvietošanas kārtību Rīgas pilsētā".

Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs I. Vircavs

06.11.2017