Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Ministru kabineta noteikumi Nr. 481

Rīgā 2017. gada 16. augustā (prot. Nr. 39 34. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2010. gada 16. marta noteikumos Nr. 267 "Sugu un biotopu aizsardzības jomas ekspertu sertificēšanas un darbības uzraudzības kārtība"

Izdoti saskaņā ar Sugu un biotopu
aizsardzības likuma 4. panta 17. punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2010. gada 16. marta noteikumos Nr. 267 "Sugu un biotopu aizsardzības jomas ekspertu sertificēšanas un darbības uzraudzības kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2010, 50. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 2.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.2. atbilst vismaz vienam no šādiem kritērijiem:

2.2.1. pēdējo triju gadu laikā ir piedalījusies inventarizācijā vai monitoringā, izvērtējot noteiktu sugu grupu, sugu vai biotopu grupu, par kuru vēlas saņemt sertifikātu;

2.2.2. pēdējo triju gadu laikā vismaz viena sertificēta eksperta vadībā ir piedalījusies vismaz triju atzinumu sagatavošanā par noteiktu sugu grupu, sugu vai biotopu grupu, par kuru vēlas saņemt sertifikātu;

2.2.3. pēdējo triju gadu laikā ir veikusi pierādāmu zinātnisku darbu bioloģijas, ģeoloģijas, ģeogrāfijas, mežzinātnes vai vides zinātnes jomā saistībā ar noteiktu sugu grupu, sugu vai biotopu grupu, par kuru vēlas saņemt sertifikātu;".

2. Izteikt 4.4. un 4.5. apakšpunktu šādā redakcijā:

"4.4. eksperts viena mēneša laikā pēc atzinuma izsniegšanas iesniedz Dabas aizsardzības pārvaldē minētā atzinuma (atzinums ar kartoshēmu) kopiju elektroniski vai papīra formā;

4.5. eksperts nekavējoties rakstiski ziņo Dabas aizsardzības pārvaldei, ja ir mainījusies kontaktinformācija."

3. Izteikt 5. punktu šādā redakcijā:

"5. Sertifikātu par noteiktu sugu grupu, sugu vai biotopu grupu, par kuru eksperts ir tiesīgs sniegt atzinumu, Dabas aizsardzības pārvalde ekspertam piešķir uz trim gadiem."

4. Svītrot 6. punktu.

5. Svītrot 9. punkta ievaddaļā vārdus "un uzrāda pasi".

6. Papildināt noteikumus ar 9.5. apakšpunktu šādā redakcijā:

"9.5. līdzšinējās darbības izklāstu sugu un/vai biotopu aizsardzībā (brīvā formā)."

7. Izteikt 10.5. apakšpunktu šādā redakcijā:

"10.5. šo noteikumu 2.2.2. apakšpunktā minēto atzinumu (atzinumi ar kartoshēmu) kopijas."

8. Izteikt 14. punktu šādā redakcijā:

"14. Lēmumu par atteikumu izsniegt sertifikātu pretendentam izsniedz rakstiski piecu darbdienu laikā pēc attiecīgā lēmuma pieņemšanas."

9. Izteikt 16.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"16.2. sertifikāta derīguma termiņa laikā sniegti atzinumi par noteiktu sugu grupu, sugu vai biotopu grupu."

10. Aizstāt 17. punktā skaitļus un vārdus "2. un 4. punktā" ar skaitļiem un vārdiem "2.4. un 4.4. apakšpunktā".

11. Izteikt 18. punktu šādā redakcijā:

"18. Lai pagarinātu derīguma termiņu sertifikātam par noteiktu sugu grupu, sugu vai biotopu grupu, iesniegumam pievieno:

18.1. sertifikāta derīguma termiņa laikā sniegto atzinumu (atzinumi ar kartoshēmu) kopijas, izņemot gadījumu, ja tie iesniegti Dabas aizsardzības pārvaldē atbilstoši šo noteikumu 4.4. apakšpunktam;

18.2. informāciju par sertifikāta derīguma termiņa laikā veiktajiem darbiem saistībā ar sugu grupām, sugām vai biotopu grupām normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos (piemēram, ietekmes uz vidi novērtējums, dabas aizsardzības plāns, monitorings);

18.3. informāciju par zinātnisko darbību vai darbību dabas aizsardzības projektā (to apliecina zinātniska publikācija vai projekta vadītāja vai projekta vadošās institūcijas izsniegta izziņa)."

12. Izteikt 19.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"19.1. eksperta darbību, tajā skaitā sniegtos atzinumus, iepriekšējā sertifikāta derīguma termiņa laikā;".

13. Izteikt 20. punktu šādā redakcijā:

"20. Dabas aizsardzības pārvalde mēneša laikā pēc šo noteikumu 16. un 18. punktā minētā iesnieguma un informācijas saņemšanas pieņem attiecīgu lēmumu par sertifikāta derīguma termiņa pagarināšanu vai atteikumu to pagarināt (norādot atteikuma pamatojumu). Lēmumu par atteikumu pagarināt sertifikāta derīguma termiņu pretendentam izsniedz rakstiski piecu darbdienu laikā pēc attiecīgā lēmuma pieņemšanas."

14. Svītrot 22.9. apakšpunktu.

15. Svītrot 24. punktu.

16. Svītrot pielikumu.

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Vides aizsardzības un
reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards

19.08.2017