Tiesību akts: zaudējis spēku
Ministru kabineta noteikumi Nr. 386

Rīgā 2017. gada 4. jūlijā (prot. Nr. 33 1. §)
Kārtība, kādā izveido komisiju, lai izvērtētu iemeslus Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka atbrīvošanai no amata

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā izveido komisiju, lai izvērtētu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likuma (turpmāk – likums) 4. panta devītās daļas 1., 2., 3. un 4. punktā minētos iemeslus Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (turpmāk – birojs) priekšnieka atbrīvošanai no amata (turpmāk – komisija).

2. Komisiju saskaņā ar likuma 4. panta desmito daļu izveido Ministru kabinets, pamatojoties uz ģenerālprokurora vai Ministru prezidenta sniegto informāciju, kurā norādīti viens vai vairāki likuma 4. panta devītās daļas 1., 2., 3. un 4. punktā minētie iemesli biroja priekšnieka atbrīvošanai no amata.

3. Par komisijas izveidi tās vadītājs informē biroja Sabiedriski konsultatīvo padomi un lūdz tai deleģēt ne vairāk kā trīs pārstāvjus dalībai komisijas darbā ar padomdevēja tiesībām.

4. Komisijas locekļa pienākums ir piedalīties komisijas sēdēs, kā arī tās lēmumu sagatavošanā un pieņemšanā. Komisijas uzaicinātā Sabiedriski konsultatīvās padomes pārstāvja pienākums ir piedalīties attiecīgajā komisijas sēdē.

5. Komisija uz sēdi var uzaicināt speciālistus korupcijas novēršanas un apkarošanas jomā. Uzaicināto speciālistu sniegtajam viedoklim ir ieteikuma raksturs.

6. Komisija ir tiesīga pieprasīt no valsts pārvaldes institūcijām un biroja priekšnieka jebkādu informāciju, kas nepieciešama likuma 4. panta devītās daļas 1., 2., 3. un 4. punktā minēto iemeslu izvērtēšanai.

7. Komisijas sēdes ir slēgtas. Komisijas sēde ir atklāta, ja komisija par to pieņēmusi attiecīgu lēmumu un tiek nodrošināta normatīvajos aktos noteikto prasību izpilde attiecībā uz fizisko personu datu un valsts noslēpuma aizsardzību.

8. Komisijas sēdes tiek protokolētas. Protokolu paraksta attiecīgās sēdes vadītājs, komisijas locekļi un protokolētājs.

9. Komisijas sekretariāta funkcijas nodrošina Ģenerālprokuratūra.

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs
07.07.2017