Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Talsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 18

Talsos 2013. gada 16. maijā (prot. Nr. 12, 3. p., lēmums Nr. 288)

Par grozījumiem 11.02.2010. saistošajos noteikumos Nr. 6 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanu Talsu novadā"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli"
5. panta 3. daļu

1. Papildināt Talsu novada domes 11.02.2010. saistošos noteikumus Nr. 6 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanu Talsu novadā" ar 1.4. punktu šādā redakcijā:

"1.4. Ja nodokļu maksātājam ir tiesības saņemt atvieglojumus saskaņā ar likumu "Par nekustamā īpašuma nodokli" un Talsu novada domes 11.02.2010. saistošajiem noteikumiem Nr. 6 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanu Talsu novadā" uz vairākiem nosacījumiem, atvieglojumu piešķir atbilstoši vienam - personai vislabvēlīgākajam nosacījumam."

2. Izteikt saistošo noteikumu Nr. 6 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanu Talsu novadā" 2.5. punktu šādā redakcijā:

"2.5. Par ēkām (telpu grupām), kuru galvenais lietošanas veids saskaņā ar nekustamā īpašuma valsts kadastra reģistra datiem ir "Rūpnieciskās ražošanas ēkas" (kods 1251), ja iestājušies zemāk minētie nosacījumi - 50 % no nekustamā īpašuma nodokļa summas:

2.5.1. Talsu novadā reģistrētiem komersantiem, kuru darbības veids saskaņā ar Eiropas Savienības saimniecisko darbību statistiskās klasifikācijas NACE 2. redakciju ir "Apstrādes rūpniecība" (C sadaļa);

2.5.2. iepriekšējā taksācijas gadā vidēji ir nodarbināti 15 darbinieki, no kuriem 80 % deklarētā dzīvesvieta ir Talsu novadā;

2.5.3. iepriekšējā taksācijas gadā darba ņēmējiem mēneša vidējie ienākumi nav mazāki par 70 % no darba ņēmēju vidējiem darba ienākumiem Latvijā, kurā nodokļu maksātājs reģistrēts attiecīgajā nozarē atbilstoši NACE 2 redakcijas klasifikācijas divu zīmju līmenim."

3. Papildināt saistošo noteikumu Nr. 6 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanu Talsu novadā" 2.8. punktu šādā redakcijā:

"2.8. Par ēkām (telpu grupām), kuru galvenais lietošanas veids saskaņā ar nekustamā īpašuma valsts kadastra reģistra datiem ir "Viesnīcu ēkas vai viesnīcu telpu grupa" (kods 1211), ja iestājušies zemāk minētie nosacījumi - 25 % no nekustamā īpašuma nodokļa summas:

2.8.1. Talsu novadā reģistrētiem komersantiem, kuru darbības veids saskaņā ar Eiropas Savienības saimniecisko darbību statistiskās klasifikācijas NACE 2. redakciju ir "Izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojumi" (I sadaļa, NACE red. kods 55 "Izmitināšana");

2.8.2. iepriekšējā taksācijas gadā 80 % darbinieku deklarētā dzīves vieta ir Talsu novadā;

2.8.3. iepriekšējā taksācijas gadā darba ņēmējiem mēneša vidējie ienākumi nav mazāki par 70 % no darba ņēmēju vidējiem darba ienākumiem Latvijā, kurā nodokļu maksātājs reģistrēts attiecīgajā nozarē atbilstoši NACE 2 red. klasifikācijas divu zīmju līmenim;

2.8.4. iepriekšējā taksācijas gadā vidējais numuru noslogojums ir ne mazāk kā 20 %."

4. Izteikt saistošo noteikumu Nr. 6 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanu Talsu novadā" 4.4. punktu šādā redakcijā:

"4.4. Punktā 2.5. minēto personu iesniegumam pievienojami šādi dokumenti:

4.4.1. izziņa, ko ne agrāk kā vienu mēnesi pirms iesnieguma iesniegšanas izdevis Valsts ieņēmumu dienests, kurā ietverta informācija par komersanta darba ņēmēju mēneša vidējiem darba ienākumiem pirmajos trijos gada ceturkšņos pēdējo četru gada ceturkšņu periodā līdz iesnieguma iesniegšanas dienai, un norāda nozari, kurā šī persona klasificēta atbilstoši NACE 2. red. klasifikācijas divu zīmju līmenim, un izziņa par nodokļu nomaksu uz iesnieguma iesniegšanas brīdi;

4.4.2. komersanta izziņa par strādājošo skaitu uzņēmumā un par Talsu novadā deklarēto darbinieku skaitu."

5. Papildināt saistošos noteikumus Nr. 6 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanu Talsu novadā" ar 4.8. apakšpunktu šādā redakcijā:

"4.8. Punktā 2.8. minēto personu iesniegumam pievienojami šādi dokumenti:

4.8.1. izziņa, ko ne agrāk kā vienu mēnesi pirms iesnieguma iesniegšanas izdevis Valsts ieņēmumu dienests, kurā ietverta informācija par komersanta darba ņēmēju mēneša vidējiem darba ienākumiem pirmajos trijos gada ceturkšņos pēdējo četru gada ceturkšņu periodā līdz iesnieguma iesniegšanas dienai, un norāda nozari, kurā šī persona klasificēta atbilstoši NACE 2. red. klasifikācijas divu zīmju līmenim, un izziņa par nodokļu nomaksu uz iesnieguma iesniegšanas brīdi;

4.8.2. komersanta izziņa par strādājošo skaitu uzņēmumā un par Talsu novadā deklarēto darbinieku skaitu;

4.8.3. komersanta apliecinājums - aprēķins par vidējo numuru noslogojumu. Pēc Centrālās statistikas pārvaldes noteiktās definīcijas numuru noslogojumu aprēķina pēc formulas - numuru bruto noslogojuma koeficientu par vienu mēnesi iegūst, kopējo nakšu skaitu (izdotie numuri diennaktī), kas pavadītas vienā iestāžu grupā, dalot ar reizinājumu, ko iegūst, numuru summu reizinot ar dienu skaitu attiecīgajā mēnesī, dalījumu reizinot ar 100, lai iznākumu izteiktu procentu mērvienībā."

6. Saistošie noteikumi stājas spēkā 2014. gada 1. janvārī.

Talsu novada domes priekšsēdētāja D. Feldmane

 

16.05.2013. saistošo noteikumu Nr. 18 "Par grozījumiem 11.02.2010. saistošajos noteikumos Nr. 6 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanu Talsu novadā""
paskaidrojuma raksts

Sadaļas nosaukums

Sadaļas paskaidrojums

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" 5. panta 3. daļa paredz, ka pašvaldības var izdot saistošos noteikumus, kuros paredzēti atvieglojumi atsevišķām nekustamā īpašuma nodokļa maksātāju kategorijām. Talsu novada pašvaldība ir izvērtējusi, ka nepieciešams papildināt šo nodokļu maksātāju loku.
2. Īss projekta satura izklāsts Noteikumu sagatavošanas mērķis ir grozīt esošos noteikumus, mainot atvieglojumu piešķiršanas kritērijus un to saņemšanai nepieciešamos dokumentus. Tiek noteikts jauns personu loks, kuri varēs pretendēt uz nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumiem.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu īstenošana samazinās pašvaldības budžeta ienākumus no 10000 līdz 15000 latu gadā.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Saistošo neteikumu projekts stimulēs ilgtspējīgu uzņēmējdarbības attīstību novadā, mazinās ēnu ekonomikas īpatsvaru.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Tiek grozīti saistošo noteikumu punkti, kuros noteikts pieprasāmo dokumentu veids un apjoms. Tiek precizēts iesniedzamo izziņu veids.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav attiecināms.

Talsu novada domes priekšsēdētāja D. Feldmane

01.01.2014