Tiesību akts: spēkā esošs
Ministru kabineta noteikumi Nr. 231

Rīgā 2017. gada 3. maijā (prot. Nr. 22 17. §)
Noteikumi par aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centra un patvēruma meklētāju izmitināšanas telpu iekārtošanu un aprīkošanu
Izdoti saskaņā ar Patvēruma likuma
21. panta pirmo daļu un
Imigrācijas likuma 59. panta otro daļu

1. Noteikumi nosaka Valsts robežsardzes (turpmāk – robežsardze) aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centra (turpmāk – centrs) un patvēruma meklētāju izmitināšanas telpu (turpmāk – izmitināšanas telpas) iekārtošanas un aprīkošanas prasības.

2. Centrā iekārto:

2.1. ārzemniekam paredzētās dzīvojamās telpas;

2.2. ārzemniekam paredzētās koplietošanas telpas;

2.3. palīgtelpas un saimniecības telpas;

2.4. pastaigu laukumu;

2.5. šādas speciāli aprīkotas telpas:

2.5.1. medicīnas izolatoru;

2.5.2. īpaša apsardzības režīma telpas (tai skaitā iekšējās kārtības pārkāpēju telpu).

3. Izmitināšanas telpās iekārto:

3.1. patvēruma meklētājam paredzētās dzīvojamās telpas;

3.2. patvēruma meklētājam paredzētās koplietošanas telpas;

3.3. palīgtelpas un saimniecības telpas;

3.4. pastaigu laukumu, ja izmitināšanas telpas atrodas ārpus centra;

3.5. speciāli aprīkotas īpaša apsardzības režīma telpas (tai skaitā iekšējās kārtības pārkāpēju telpu).

4. Dzīvojamās telpas iekārto, vienai personai paredzot minimālo platību ne mazāk par 4 m2. Personai ar kustību traucējumiem paredz minimālo platību ne mazāk par 6 m2. Dažādu dzimumu personas izvieto atsevišķās dzīvojamās telpās, izņemot gadījumus, ja personas ir vienas ģimenes locekļi. Centrā dzīvojamās telpas dažādu dzimumu personām iekārto savstarpēji nodalītos telpu blokos. Ievērojot dzimumu, nepilngadīgas personas bez pavadības izmitina dzīvojamās telpās, kas iekārtotas sieviešu vai ģimeņu izmitināšanai paredzētajās telpās. Centrā šīs telpas iekārto sieviešu vai ģimeņu izmitināšanai paredzētajā telpu blokā.

5. Koplietošanas telpas ir mācību telpa, bērnu rotaļu telpa, tikšanās telpa, trenažieru telpa, reliģisko rituālu telpa, atpūtas telpa, ēdamtelpa ar virtuvi, veļas mazgātava un smēķētava. Iekārtojot centru un izmitināšanas telpas centrā, attiecīgo kategoriju personu izmitināšanas blokā iekārto bērnu rotaļu telpu (sieviešu vai ģimeņu izmitināšanai paredzētajā telpu blokā), atpūtas telpu, ēdamtelpu ar virtuvi, veļas mazgātavu un smēķētavu.

6. Palīgtelpas un saimniecības telpas ir Robežsardzes amatpersonām un apkalpojošam personālam nepieciešamās telpas, apskates telpa, intervijas telpa, fotografēšanas un daktiloskopijas telpa, procedūru kabinets, internista kabinets, psihologa kabinets, uzkopšanas inventāra noliktava, tualete, virtuve centralizētai ēdiena gatavošanai, ēdamzāle centralizētai ēdināšanai, saimniecības preču noliktava, pārtikas preču noliktava, personu mantu noliktava, tīrās veļas noliktava, netīrās veļas noliktava, veļas mazgātava, apmeklētāju uzgaidāmā telpa, telpa apmeklētāju mantu glabāšanai, caurlaižu režīma nodrošināšanas telpa.

7. Centru un izmitināšanas telpas centrā iekārto un veido kā vienotu kompleksu. Koplietošanas telpas, kas nav iekārtotas attiecīgajā blokā, un palīgtelpas ar saimniecības telpām izmanto gan aizturēto ārzemnieku, gan patvēruma meklētāju izmitināšanas nodrošināšanai. Ja izmitināšanas telpas iekārto citā robežsardzes struktūrvienībā, šo noteikumu 5. un 6. punktā minētās telpas iekārto atbilstoši robežsardzes struktūrvienības tehniskajām iespējām un normatīvo aktu prasībām starptautiskās aizsardzības un pamattiesību jomā.

8. Lai personām nodrošinātu uzturēšanos un pastaigas svaigā gaisā, noteiktā centra vai izmitināšanas telpu teritorijā iekārto ne mazāk kā divus pastaigu laukumus vismaz 25 m2 platībā.

9. Centru vai izmitināšanas telpas iekārto atbilstoši Latvijas būvnormatīvu prasībām tiktāl, cik tas nav pretrunā ar centra vai izmitināšanas telpu drošības prasībām, un paredz:

9.1. elektroapgādi:

9.1.1. apsardzes un ugunsdzēsības signalizācijas sistēmas, novērošanas un telefonizācijas sistēmas pieslēgumu avārijas apgaismošanas sadalei;

9.1.2. teritorijas un žoga apgaismojumu;

9.1.3. pilnu aprīkojumu potenciālu izlīdzināšanai;

9.1.4. zibensaizsardzības sistēmu un pārsprieguma aizsardzību ēkām, elektrotīkliem, videonovērošanas sistēmai, vājstrāvu tīkliem saskaņā ar zibensaizsardzības normatīviem un elektronisko sakaru sistēmu un to zibensaizsardzības shēmām;

9.1.5. aparatūras elektrobarošanas aizsardzību ar pārsprieguma novadītājiem (trīspakāpju B, C, D);

9.1.6. rezerves strāvas avotu (dīzeļģeneratoru) ar atbilstošu jaudu;

9.2. šādas elektronisko sakaru sistēmas (strukturizētās kabeļu sistēmas):

9.2.1. nodrošinājumu ar tālruņa, telefaksa un datoru sakaru tīkliem (ekrānus zemējot);

9.2.2. datoru tīklu ar apmaiņas ātrumu ne mazāk kā 100 MB/s, kā arī atsevišķās zonās bezvadu internetu;

9.2.3. tālruņu un datoru tīkla vadu ievilkšanu telpās, izmantojot kabeļu kanālus;

9.2.4. tālruņu un datoru tīklu veido, izmantojot piektās vai augstākas kategorijas ekranēto vītā pāra kabeli;

9.2.5. datoru uzstādīšanas vietās paredz uzstādīt nepārtrauktās barošanas blokus;

9.2.6. datoru tīkla aparatūrai izmanto vismaz 3COM firmas tipa koncentratorus (switch) un tīkla kartes;

9.2.7. kā nepārtrauktās barošanas avotus izmanto UPS;

9.3. šādas signalizācijas sistēmas:

9.3.1. teritorijas, personu koplietošanas telpas, medicīnas izolatoru, īpaša apsardzības režīma telpas, pastaigu laukumu aprīko ar videokamerām, kas nodrošina informāciju ciparu ierakstā un iespēju pārraidīt attēlu, izmantojot TCP/IP;

9.3.2. atsevišķās zonās un ārdurvīs – kodētas atslēgas ar pielaidi un atslēgu lietošanas sarakstu datora atmiņā;

9.3.3. automatizēto CCTV ciparu ierakstu sistēmu ar signālu Delta kompresijas metodi un fotoprinteri;

9.3.4. profesionālu ugunsdzēsības signalizāciju saskaņā ar "adrešu" sistēmu;

9.3.5. dzīvojamo un koplietošanas telpu logu apsardzi no ēkas ārpuses ar kustību sensoriem, kas savienoti ar videonovērošanas iekārtām, kā arī dzīvojamo un koplietošanas telpu logu aprīkošanu ar agrīnās brīdināšanas sistēmu pret nesankcionētu logu atvēršanu vai stiklojuma bojāšanu. Ja kāda no šīm apsardzības sistēmām netiek uzstādīta, attiecīgie logi tiek aprīkoti ar ārējo restojumu;

9.4. paaugstinātu zibens un pārsprieguma aizsardzību:

9.4.1. trīspakāpju elektrobarošanas aizsardzību;

9.4.2. metāla mastus, uz kuriem uzstādītās videokameras sazemē un aprīko ar zibens aizsargiem;

9.4.3. aizsardzību pret augsta potenciāla iekļuvi ēkās caur pazemes un virszemes metāla konstrukcijām un komunikācijām;

9.4.4. sakaru, videonovērošanas un datoru aparatūras aizsardzībai paredz pārsprieguma aizsardzības ierīces, kuras uzstāda pēc iespējas tuvāk aizsargājamai aparatūrai un pievieno ekvipotenciāla kopnēm pa īsāko ceļu;

9.4.5. galveno (ievada) ekvipotenciāla kopni, kā arī atsevišķas ekvipotenciāla kopnes aprīko ar aizsargājamo aparatūru (piemēram, serveru telpā, dežūrtelpā);

9.5. pašplūsmas un piespiedu vēdināšanas sistēmas saskaņā ar normatīviem;

9.6. centralizētu, atsevišķi katrā telpā regulējamu gaisa kondicionēšanas sistēmu;

9.7. atsevišķās telpās (piemēram, serveru telpā, dežūrtelpā) individuālas gaisa kondicionēšanas iekārtas;

9.8. ugunsdzēsības hidrantu sistēmas saskaņā ar normatīviem;

9.9. centra teritorijas iežogojumu (3 m augsts, necaurredzams žogs no triecienizturīga materiāla (piemēram, betona, ķieģeļiem) ar dzeloņstiepļu pinumu, aprīkots ar kustību sensoriem un videonovērošanas iekārtu, kas savstarpēji savienoti);

9.10. automatizētu vārtu atvēršanu un aizvēršanu;

9.11. pastaigu laukuma iežogojumu (3 m augsts, triecienizturīga materiāla žogs ar dzeloņstiepļu pinumu, aprīkots ar kustību sensoriem un videonovērošanas iekārtu, kas savstarpēji savienoti).

10. Labiekārtojot centru vai izmitināšanas telpas, paredz:

10.1. teritoriju ar cieto segumu (piemēram, asfaltbetons, bruģis), izņemot bērnu rotaļu laukumu;

10.2. atsevišķu vietu ar nojumi (lapeni) pastaigu laukumā;

10.3. atsevišķu vietu bērnu rotaļu laukumam sieviešu vai ģimeņu pastaigu laukumā;

10.4. novietni atkritumu tvertnēm;

10.5. trīs karogu mastus.

11. Dzīvojamo un koplietošanas telpu, kā arī medicīnas izolatora sienas un logi ir no triecienizturīgiem materiāliem, lai nepieļautu iespēju personām patvaļīgi atstāt centru vai izmitināšanas telpas, bojāt dzīvojamo un koplietošanas telpu sienas, logus un durvis, kā arī nodarīt kaitējumu citām personām.

12. Iekārtojot īpaša apsardzības režīma telpas (tai skaitā iekšējās kārtības pārkāpēju telpas), ievēro, ka minimālā platība uz vienu personu nedrīkst būt mazāka par 4 m2 (neskaitot tualetes telpas), attālums starp dzīvojamās telpas sienām ir vismaz 2 m, griestu augstums – vismaz 2,5 m, bet logi nav mazāki par 0,5 x 0,5 m. Sienas, logi un durvis ir no triecienizturīgiem materiāliem, lai nepieļautu iespēju personām patvaļīgi atstāt centru vai izmitināšanas telpas, bojāt telpu sienas, logus un durvis, kā arī nodarīt kaitējumu citām personām. Logi no ārpuses ir restoti.

13. Dzīvojamo un koplietošanas telpu, medicīnas izolatora un īpaša apsardzības režīma telpas (tai skaitā iekšējās kārtības pārkāpēju telpas) komunikācijas (vadus, kabeļus, caurules) izvieto tā, lai personām nebūtu iespējas tām brīvi piekļūt. Dzīvojamo un koplietošanas telpu, medicīnas izolatora, procedūru kabineta, internista kabineta, apskates telpas un īpaša apsardzības režīma telpu (tai skaitā iekšējās kārtības pārkāpēju telpas) apdarei izmanto viegli tīrāmus un dezinficējamus materiālus.

14. Centru un izmitināšanas telpas aprīko atbilstoši šo noteikumu pielikumam.

15. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2008. gada 17. jūnija noteikumus Nr. 435 "Noteikumi par izmitināšanas centra iekārtošanas un aprīkošanas prasībām" (Latvijas Vēstnesis, 2008, 96. nr.; 2015, 134. nr.).

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis
Pielikums
Ministru kabineta
2017. gada  3. maija
noteikumiem Nr. 231
Centra un izmitināšanas telpu aprīkojums
Nr. p. k.TelpaAprīkojums
1.Personu dzīvojamā telpa ar tualeti un dušu (tai skaitā personām ar invaliditāti)
  Metāla gulta ar piederumiem (matraci, segu, spilvenu, palagu, spilvendrānu, segas pārvalku, frotē dvieli, virtuves dvieli)1
  Nakts skapītis1
  Galds
  Krēsls1
  Drēbju skapis (metāla)1
  Nakts lampa1
  Ledusskapis
  Vannas istabas spoguļa komplekts
  Atkritumu grozs
  Tualetes papīra turētājs
  Gumijas kājslauķis
  Dušas kabīne
  Izlietne
  Bērnu gulta2
  Bērnu sēdpods2
  Žalūzijas katram logam
2.Personām paredzētās koplietošanas telpas
2.1.Mācību telpa
  Galdi
  Krēsli
  Tāfele
  Plaukts–skapis
  Atkritumu grozs
  Žalūzijas katram logam
  Sienas pulkstenis
2.2.Bērnu rotaļu telpa
  Plaukts–skapis
  Bērnu krēsli
  Bērnu galds
  Mīkstais grīdas segums (paklājs) pa visu telpu
  Rotaļlietas
  Bērnu tāfele
  Žalūzijas katram logam
  Sols
  "Zviedru siena"
2.3.Tikšanās telpa
  Galds
  Krēsli
  Atpūtas krēsls
  Salvešu turētājs
  Atkritumu grozs
  Žalūzijas katram logam
  Sienas pulkstenis
  Paklājs
  Drēbju pakaramais
2.4.Trenažieru telpa
  Svaru trenažieri
  Velotrenažieri
  Skriešanas trenažieris (skrejceļš)
  Vingrošanas sols
  Žalūzijas katram logam
  Atkritumu grozs
  Sienas pulkstenis
  Specializētie paklāji
2.5.Reliģisko rituālu telpa
  Žurnālu galds
  Sols
  Žalūzijas katram logam
  Paklājs
2.6.Atpūtas telpa
  Žurnālu galds
  Televizors (stiprināms pie sienas)
  Atpūtas krēsls (dīvāns)
  Paklājs
  Atkritumu grozs (metāla)
  Žalūzijas katram logam
  Sienas pulkstenis
2.7.Ēdamtelpa ar virtuvi
  Elektriskās plīts virsma ar četriem riņķiem3
  Tvaika nosūcējs virs katras plīts
  Skapis ar atsevišķiem plauktiem katram ārzemniekam individuālai lietošanai
  Katls, panna, zupas bļoda vai šķīvis, šķīvis (seklais), krūze, ēdamkarote, dakšiņa, tējkarote4
  Virtuves galds4
  Taburete5
  Bērna barošanas krēsls (sieviešu un ģimeņu blokā)
  Virtuves nažu komplekts6
  Virtuves kausu komplekts
  Virtuves dēlīšu komplekts
  Virtuves skapītis
  Virtuves sienas skapītis
  Šķidro ziepju turētājs
  Salvešu turētājs
  Atkritumu grozs
2.8.Veļas mazgātava
  Veļas mazgājamā mašīna7
  Veļas žāvējamā mašīna7
  Veļas žāvētājs (statīvs)7
  Žalūzijas katram logam
2.9.Smēķētava
  Metāla sols
  Metāla pelnu trauks
  Žalūzijas katram logam (ja tādi ir)
3.Palīgtelpas un saimniecības telpas
3.1.Centra personāla darba telpas un palīgtelpas
3.1.1.Centra priekšnieka darba telpa
  Datora galds
  Apspriežu galds8
  Atvilktņu komplekts
  Plaukts–skapis8
  Drēbju skapis
  Krēsls8
  Datora komplekts
  Skeneris8
  Seifs
  Lāzerprinteris8
  Galda lampa
  Biroja krēsls
  Drēbju pakaramais
  Žalūzijas katram logam
  Atkritumu grozs
  Sienas pulkstenis
  Spogulis
  Stacionārais tālrunis
3.1.2.Centra priekšnieka vietnieka darba telpa
  Datora galds
  Apspriežu galds8
  Atvilktņu komplekts
  Plaukts–skapis8
  Drēbju skapis
  Krēsls8
  Datora komplekts
  Skeneris8
  Seifs
  Lāzerprinteris8
  Galda lampa
  Biroja krēsls
  Drēbju pakaramais
  Žalūzijas katram logam
  Atkritumu grozs
  Sienas pulkstenis
  Spogulis
  Stacionārais tālrunis
3.1.3.Lietvedība
  Datora galds8
  Atvilktņu komplekts8
  Biroja krēsls8
  Plaukts–skapis8
  Drēbju skapis
  Krēsls8
  Datora komplekts
  Skeneris8
  Metāla skapis8
  Kserokss (kopētājs)8
  Lāzerfakss
  Lāzerprinteris (krāsainais)8
  Galda lampa8
  Dokumentu iznīcinātājs8
  Žalūzijas katram logam
  Atkritumu grozs8
  Sienas pulkstenis
  Spogulis
  Stacionārais tālrunis8
3.1.4.Galveno inspektoru darba telpa
  Datora galds8
  Atvilktņu komplekts8
  Drēbju skapis8
  Krēsls8
  Biroja krēsls8
  Datora komplekts8
  Metāla skapis8
  Lāzerprinteris
  Galda lampa8
  Plaukts–skapis8
  Spogulis
  Žalūzijas katram logam
  Atkritumu grozs8
  Sienas pulkstenis
  Stacionārais tālrunis8
3.1.5.Personāla ģērbtuve ar tualeti un dušu
  Drēbju skapis (metāla)8
  Garderobes sols ar pakaramo8
  Drēbju pakaramais
  Vannas istabas spoguļa komplekts
  Tualetes šķidro ziepju turētājs
  Tualetes papīra turētājs
  Tualetes salvešu turētājs
  Spogulis
  Atkritumu grozs
  Gumijas kājslauķis8
  Žalūzijas katram logam
3.1.6.Dežūrnodaļa
  Ofisa galds8
  Atvilktņu komplekts8
  Biroja krēsls8
  Krēsls8
  Plaukts–skapis8
  Datora komplekts8
  Skeneris
  Lāzerfakss
  Seifs8
  Lāzerprinteris
  Galda lampa8
  Datora galds8
  Žalūzijas katram logam
  Atkritumu grozs
  Gaisa kondicionieris
  Sienas pulkstenis
  Tāfele (balta), stiprināma pie sienas
  Monitori apsardzības signalizācijām un videonovērošanai8
  Stacionārais tālrunis8
  Namrunis
3.1.7.Seifu telpa
  Metāla skapis ieročiem
  Metāla skapis speclīdzekļiem
3.1.8.Personāla atpūtas telpa
  Atpūtas stūrītis (komplekts)
  Žurnālu galds
  Televizors
  Elektriskās plīts virsma ar četriem riņķiem
  Tvaika nosūcējs
  Ledusskapis
  Virtuves galds
  Krēsls8
  Virtuves skapītis8
  Virtuves sienas skapītis8
  Mikroviļņu krāsns
  Žalūzijas katram logam
  Šķidro ziepju, ziepju turētājs
  Salvešu turētājs
  Atkritumu grozs
  Sienas pulkstenis
  Tējkanna
  Kafijas automāts
  Dzeramā ūdens automāts
3.1.9.Personāla mācību telpa
  Krēsli8
  Galdi8
  Videoprojektors
  Portatīvais dators
  Mikrofons8
  Pastiprinātājs
  Skandas
  Plaukts–skapis
  Ekrāns
  Žalūzijas katram logam
  Atkritumu grozs
  Sienas pulkstenis
  Interaktīvā tāfele
  Videokonference
  Dzeramā ūdens automāts
  Gaisa kondicionieris
3.1.10.Operatīvo darbinieku darba telpa8
  Datora galds
  Atvilktņu komplekts
  Drēbju skapis
  Plaukts–skapis
  Biroja krēsls
  Krēsli8
  Datora komplekts
  Lāzerprinteris8
  Seifs
  Dokumentu iznīcinātājs
  Atkritumu grozs
  Žalūzijas katram logam
3.2.Apskates telpa ar tualeti un dušu
  Galds (ar speciālo virsmu)
  Drēbju pakaramais
  Krēsls
  Vannas istabas spoguļa komplekts
  Šķidro ziepju turētājs
  Tualetes papīra turētājs
  Atkritumu grozs
  Gumijas kājslauķis
  Dušas kabīne
  Matu griežamā mašīna
  Kaste dezinfekcijai paredzētajai veļai
  Žalūzijas katram logam
3.3.Intervijas telpa
  Galds
  Datora komplekts
  Skeneris8
  Printeris8
  Krēsli (trīs)
  Biroja krēsls
  Atkritumu grozs
  Sienas pulkstenis
  Žalūzijas katram logam
  Digitālais diktofons
  Videokamera uz statīva
  Videokonferences iekārta8
  Stacionārais tālrunis
  Dzeramā ūdens automāts
3.4.Pārrunu telpa
  Galds
  Krēsls8
  Atkritumu grozs
  Žalūzijas katram logam
3.5.Fotografēšanas, daktiloskopijas telpa
  Datora galds
  Atvilktņu komplekts
  Biroja krēsls
  Krēsli (trīs)
  Datora komplekts
  Skeneris8
  Printeris digitālo fotoattēlu izdrukai
  Seifs
  Digitālais fotoaparāts (spoguļkamera)
  Foto apgaismojuma lampa
  Baltais ekrāns
  Žalūzijas katram logam
  Galds
  Galds daktiloskopēšanai
  Daktokar pirkstu nospiedumu noņemšanas komplekts (mehāniskais)
  Atkritumu grozs
  AFIS, EURODAC iekārtu komplekti
  Stacionārais tālrunis
3.6.Procedūru kabinets
  Kušete
  Medicīnas galdiņš
  Drēbju pakaramais (statīvs)
  Krēsli (trīs)
  Medicīnas skapis
  Aizslietnis
  Atkritumu grozs ar vāku
  Ledusskapis
  Baktericīdā lampa (pārvietojamā)
  Žalūzijas katram logam vai stikli ar speciālo pārklājumu
  Šķidro ziepju turētājs
  Salvešu turētājs
  Skapis (metāla)
  Kvarca lampa
  Galda lampa
  Infūzijas statīvs
3.7.Internista kabinets
  Galds
  Atvilktņu komplekts
  Biroja krēsls
  Krēsls
  Drēbju skapis
  Atkritumu grozs ar vāku
  Aizslietnis
  Žalūzijas katram logam vai stikli ar speciālo pārklājumu
  Ambu maiss
  Kušete
  Medicīnas skapis
  Galda lampa
  Plaukts–skapis
  Sienas pulkstenis
  Ventilators
  Nestuves
  Invalīdu ratiņi (divi)
  Kruķi (divi pāri)
  Gaisa šinas rokai un kājai (divas rokai un divas kājai)
  Kakla bandāža (divas)
  Kartotēka
  Kvarca lampa
  Medicīnas galdiņš
  Skapis (metāla)
  Spogulis
  Fonendoskops
  Ierīce netiešai arteriālā asinsspiediena mērīšanai
  Medicīniskais termometrs
  Špāteles
  Auguma mērītājs pieaugušajiem un bērniem
  Medicīniskie svari (pieaugušo)
  Medicīniskie svari (bērnu)
  Mērlente
  Izelpas maksimumplūsmas mērītājs
  Refleksu āmuriņš
  Diagnostiskās teststrēmeles urīna analīzes noteikšanai (ja iestādei nav pieejami medicīnas laboratorijas pakalpojumi)
  Glikometrs ar diagnostiskajām teststrēmelēm glikozes līmeņa noteikšanai asinīs (ja iestādei nav pieejami medicīnas laboratorijas pakalpojumi)
  Elektrokardiogrāfs (ja iestādei nav pieejams elektrokardiogrāfijas kabinets)
  Stacionārais tālrunis
  Dzeramā ūdens automāts
3.8.Psihologa kabinets
  Datora galds
  Atpūtas stūrītis
  Printeris8
  Drēbju skapis
  Biroja krēsls
  Krēsls
  Atvilktņu komplekts
  Galda lampa
  Datora komplekts
  Atkritumu grozs
  Žalūzijas katram logam
  Plaukts–skapis
  Sienas pulkstenis
  Dzeramā ūdens automāts
3.9.Uzkopšanas inventāra noliktava
  Drēbju skapis (metāla)
  Šķidro ziepju turētājs
  Salvešu turētājs
  Spogulis
  Putekļu sūcējs
  Uzkopšanas inventārs
  Metāla plaukts
  Žalūzijas katram logam
  Atkritumu grozs
  Izlietne (zemā)
3.10.Tualete
  Šķidro ziepju turētājs
  Salvešu turētājs
  Tualetes papīra turētājs
  Atkritumu grozs
3.11.Virtuve centralizētai ēdiena gatavošanai
  Elektriskā plīts (profesionālā)4
  Tvaika nosūcējs virs plīts9
  Ledusskapis9
  Virtuves galds9
  Krēsls8
  Virtuves sienas skapītis9
  Virtuves skapītis9
  Virtuves piederumi ēdiena pagatavošanai un pasniegšanai4
  Atkritumu grozs
  Šķidro ziepju turētājs
  Papīra dvieļu turētājs
  Salvešu turētājs
  Siltā ēdiena sadales vitrīna
  Trauku mazgājamā mašīna (profesionālā)
  Žalūzijas katram logam
3.12.Ēdamzāle centralizētai ēdināšanai
  Galdi4
  Krēsli4
  Bērna barošanas krēsls (divi gab.)
  Šķidro ziepju turētājs
  Papīra dvieļu turētājs
  Žalūzijas katram logam
3.13.Saimniecības preču noliktava8
  Metāla plaukts8
  Galds8
  Krēsls8
  Metāla skapis8
  Atkritumu grozs
  Žalūzijas katram logam
3.14.Pārtikas preču noliktava9
  Metāla plaukts ar koka kastēm
  Galds
  Krēsls
  Galds ar metāla virsmu
  Svari – no 1 g līdz 3 kg
  Svari – līdz 5 kg
  Svari – līdz 100 kg
  Ledusskapis
  Saldējamā kamera
  Atkritumu grozs
  Šķidro ziepju, ziepju turētājs
  Salvešu turētājs
  Žalūzijas katram logam
  Izlietnes
3.15.Personu mantu noliktava
  Metāla plaukts4
  Drēbju skapis (metāla)4
  Galds
  Krēsls
  Žalūzijas katram logam
  Atkritumu grozs
3.16.Tīrās veļas noliktava
  Metāla plaukts (veramais)4
  Galds
  Krēsls
  Atkritumu grozs
  Žalūzijas katram logam
3.17.Netīrās veļas noliktava
  Metāla plaukts (veramais)4
  Galds
  Krēsls
  Veļas kaste (slēgta)4
  Atkritumu grozs
  Žalūzijas katram logam
3.18.Veļas mazgātava
  Profesionālā veļas mazgājamā mašīna
  Profesionālā veļas žāvējamā mašīna
  Profesionālā veļas gludināmā iekārta
  Veļas dezinfekcijas kamera
  Galds
  Krēsls
  Atkritumu grozs
  Žalūzijas katram logam
  Šķidro ziepju, dezinfekcijas līdzekļa turētājs
  Salvešu turētājs
  Izlietne
3.19.Apmeklētāju uzgaidāmā telpa
  Žurnālu galds
  Krēsls
  Drēbju pakaramais
  Atpūtas stūrītis (komplekts)
  Žalūzijas katram logam
  Spogulis
  Atkritumu grozs
  Sienas pulkstenis
3.20.Telpa apmeklētāju mantu glabāšanai
  Skapīši ar atsevišķi slēdzamiem plauktiem
3.21.Caurlaižu režīma nodrošināšanas telpa
  Metāla meklētājs – stacionārais detektors
  Metāla meklētājs – pārnēsājamais detektors
3.22.Serveru telpa
  Serveri
  Gaisa kondicionieris
4.Speciāli aprīkotas telpas
4.1.Medicīnas izolators ar tualeti un dušu (tai skaitā personām ar invaliditāti8)
  Drēbju pakaramais (statīvs)
  Vannas istabas spoguļa komplekts
  Šķidro ziepju turētājs
  Tualetes papīra turētājs
  Salvešu turētājs
  Metāla gulta ar matraci, kuram ir ūdensnecaurlaidīga materiāla pārvalks1
  Spilvens ar ūdensnecaurlaidīga materiāla pārvalku1
  Nakts skapītis1
  Taburete1
  Žalūzijas katram logam
  Gumijas kājslauķis
  Sienas pulkstenis
  Atkritumu grozs ar vāku
  Dušas kabīne
  Izlietne
  Namrunis
4.2.Īpaša apsardzības režīma telpa (tai skaitā iekšējās kārtības pārkāpēju telpa) ar tualeti
  Metāla gulta ar matraci (piestiprināta pie grīdas)
  Nakts skapītis (piestiprināts pie grīdas)
  Galds (piestiprināts pie grīdas)
  Krēsls (piestiprināts pie grīdas)
  Tualetes papīra turētājs
  Atkritumu grozs (piestiprināts pie grīdas)
  Namrunis
5.Pastaigu laukums
5.1.Pastaigu laukums
  Soli
  Metāla atkritumu urnas
  Nojume (lapene)
  Basketbola grozs ar vairogu
5.2.Bērnu rotaļu laukums10
  Bērnu rotaļu laukuma aprīkojuma komplekts (piemēram, pārklājama smilšu kaste, kāpšanas atrakcijas un cits aprīkojums)
Piezīmes.

1 Aprīkojums paredzēts katrai personai.

2 Aprīko telpu, kurā dzīvo bērns līdz četru gadu vecumam (ieskaitot).

3 Aprīko ar aprēķinu, ka uz divām pieaugušām personām ir viens plīts riņķis.

4 Daudzums atkarīgs no maksimāli paredzētā personu skaita.

5 Uz divām personām viena.

6 Tiek izsniegts pēc pieprasījuma.

7 Uz 10 personām viena.

8 Daudzumu un izvietojumu nosaka Valsts robežsardze (tai skaitā nosakot personām ar invaliditāti paredzēto tualešu un dušu skaitu un izvietojumu šā pielikuma 1. punktā minētajās personu dzīvojamās telpās).

9 Daudzums un aprīkojuma specifika atkarīga no sanitārajām prasībām.

10 Izveido atsevišķi vai sievietēm, ģimenēm paredzētajā pastaigu laukumā.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis
10.05.2017