Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr. 109

Rīgā 2016. gada 23. februārī (prot. Nr. 9 3. §)
Kārtība, kādā valsts un pašvaldību iestādes iegādājas un realizē ieročus, munīciju un speciālos līdzekļus
Izdoti saskaņā ar Ieroču un
speciālo līdzekļu aprites likuma

25. panta otro daļu un 26. panta astoto daļu

1. Noteikumi nosaka:

1.1. kārtību, kādā Iekšlietu ministrijas sistēmas iestādes, valsts drošības iestādes, Nacionālie bruņotie spēki, Jaunsardzes un informācijas centrs, Latvijas Bankas Aizsardzības pārvalde, Valsts ieņēmumu dienests, Ieslodzījuma vietu pārvalde, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, ostas policija un pašvaldības policija iegādājas un realizē ieročus, munīciju un speciālos līdzekļus;

1.2. kārtību, kādā iegādājas apbalvošanai paredzētos šaujamieročus un lielas enerģijas pneimatiskos ieročus.

2. Ieročus, munīciju un speciālos līdzekļus iegādājas un realizē:

2.1. Nodrošinājuma valsts aģentūra – Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu vajadzībām;

2.2. Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs vai Nacionālo bruņoto spēku Nodrošinājuma pavēlniecība – Nacionālo bruņoto spēku, Jaunsardzes un informācijas centra vajadzībām, kā arī Valsts robežsardzes vajadzībām tās pārapbruņošanai paredzētā finansējuma ietvaros;

2.3. Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs – Jaunsardzes un informācijas centra vajadzībām;

2.4. Latvijas Banka – Latvijas Bankas Aizsardzības pārvaldes vajadzībām;

2.5. Ostas pārvalde – ostas policijas vajadzībām;

2.6. attiecīgā pašvaldība – pašvaldības policijas vajadzībām;

2.7. valsts drošības iestāde (izņemot Drošības policiju), Valsts ieņēmumu dienests, Ieslodzījuma vietu pārvalde un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs – attiecīgās iestādes funkciju īstenošanai.

3. Šo noteikumu 2. punktā minētās iestādes (turpmāk – iestāde) ieroču, munīcijas un speciālo līdzekļu iegādi organizē saskaņā ar normatīvajiem aktiem publisko iepirkumu jomā.

4. Ja ieroču, munīcijas un speciālo līdzekļu iegādi Valsts robežsardzes vajadzībām veic Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs vai Nacionālo bruņoto spēku Nodrošinājuma pavēlniecība, ieročus, munīciju un speciālos līdzekļus Valsts robežsardzei nodod ar aizsardzības ministra pavēli un nodošanas pieņemšanas aktu.

5. Iestādes ieročus, munīciju un speciālos līdzekļus reģistrē iestādes vadītāja noteiktajā kārtībā.

6. Ieroču, munīcijas un speciālo līdzekļu realizēšanu iestādes vadītājs organizē saskaņā ar Publiskas personas mantas atsavināšanas likumu.

7. Iestāde ieročus, munīciju un speciālos līdzekļus var realizēt komersantam, kas saņēmis speciālo atļauju (licenci) attiecīgu ieroču, munīcijas un speciālo līdzekļu realizēšanai, vai citai iestādei.

8. Nodrošinājuma valsts aģentūra pēc Valsts prezidenta kancelejas vai Valsts kancelejas priekšlikuma saņemšanas organizē B, C vai D kategorijas šaujamieroča vai lielas enerģijas pneimatiskā ieroča iegādi, ja Valsts prezidents vai Ministru prezidents paredzējis personu par īpašiem nopelniem Latvijas Republikas labā apbalvot ar personisko apbalvojuma ieroci.

9. Apbalvošanai paredzēto B, C vai D kategorijas šaujamieroci vai lielas enerģijas pneimatisko ieroci Nodrošinājuma valsts aģentūra iegādājas šo noteikumu 3. un 5. punktā minētajā kārtībā no Nodrošinājuma valsts aģentūrai apbalvošanai paredzēto ieroču iegādei piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem.

10. Aizsardzības ministrija, Iekšlietu ministrija, Tieslietu ministrija, Finanšu ministrija un Satversmes aizsardzības birojs apbalvošanai paredzētos B, C vai D kategorijas šaujamieročus vai lielas enerģijas pneimatiskos ieročus iegādājas attiecīgi šo noteikumu 2., 3. un 5. punktā minētajā kārtībā no attiecīgās ministrijas vai iestādes budžeta līdzekļiem.

11. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2012. gada 24. aprīļa noteikumus Nr. 294 "Kārtība, kādā valsts un pašvaldību iestādes iegādājas un realizē ieročus un speciālos līdzekļus" (Latvijas Vēstnesis 2012, 68. nr.; 2015, 119. nr.).

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis
26.02.2016