Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Ministru kabineta rīkojums Nr.500

Rīgā 2014.gada 16.septembrī (prot. Nr.49 3.§)

Par Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē koordinācijas padomi

1. Lai nodrošinātu Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē (turpmāk - prezidentūra) sagatavošanas un norises procesa pārraudzību, izveidot prezidentūras koordinācijas padomi (turpmāk - padome). Padomi vada Ministru prezidents (padomes priekšsēdētājs). Padomes sastāvā ir ārlietu ministrs (padomes priekšsēdētāja vietnieks), aizsardzības ministrs, ekonomikas ministrs, finanšu ministrs, iekšlietu ministrs, izglītības un zinātnes ministrs, kultūras ministrs, labklājības ministrs, satiksmes ministrs, tieslietu ministrs, veselības ministrs, vides aizsardzības un reģionālās aizsardzības ministrs un zemkopības ministrs.

2. Padomes sēdes tiek sasauktas pēc nepieciešamības.

3. Padomes priekšsēdētājs nosaka padomes sēdes dalībnieku sastāvu atkarībā no darba kārtības jautājuma. Sanāksmes priekšsēdētājs var uzaicināt padomes sēdē piedalīties Saeimas un Valsts prezidenta kancelejas pārstāvjus, citu valsts un pašvaldību institūciju pārstāvjus, nevalstisko organizāciju un sociālo partneru pārstāvjus un citus ekspertus, kā arī pieprasīt no citām institūcijām darbam nepieciešamo informāciju.

4. Atzīt par spēku zaudējušu Ministru kabineta 2013. gada 26. aprīļa rīkojumu Nr. 171 "Par Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē koordinācijas padomi" (Latvijas Vēstnesis, 2013, 83. nr.; 2014, 37. nr.).

Ministru prezidente Laimdota Straujuma

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs

16.09.2014