Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.14

Rēzeknē 2014.gada 25.aprīlī (prot. Nr.29, 4.p.)

Grozījumi 2012.gada 25.maija Rēzeknes pilsētas domes saistošajos noteikumos Nr.12 "Par pašvaldības atļaujas izsniegšanu tirdzniecībai publiskās vietās"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43.panta pirmās daļas 3.punktu,
Alkoholisko dzērienu aprites likuma 8.panta pirmo daļu un
Ministru kabineta 2010.gada 12.maija noteikumu Nr.440
"Noteikumi par tirdzniecības veidiem, kas saskaņojami
ar pašvaldību, un tirdzniecības organizēšanas kārtību"
8. un 9.punktu

1. Izdarīt 2012.gada 25.maija Rēzeknes pilsētas domes saistošajos noteikumos Nr.12 "Par pašvaldības atļaujas izsniegšanu tirdzniecībai publiskās vietās" šādus grozījumus:

1.1. izteikt 36.punktu šādā redakcijā:

"36. Šo noteikumu ievērošanas uzraudzību un kontroli savas kompetences ietvaros un atļaujā minēto nosacījumu izpildi veic Rēzeknes pilsētas domes Attīstības pārvalde un Pilsētas saimniecības pārvalde. Par šo noteikumu pārkāpšanu administratīvā pārkāpuma protokolus ir tiesīgas sastādīt Rēzeknes pilsētas domes Attīstības pārvaldes un Pilsētas saimniecības pārvaldes amatpersonas."

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs A.Bartaševičs

 

 

Paskaidrojuma raksts
Rēzeknes pilsētas domes saistošajiem noteikumiem Nr.14 "Grozījumi 2012.gada 25.maija Rēzeknes pilsētas domes saistošajos noteikumos Nr.12 "Par pašvaldības atļaujas izsniegšanu tirdzniecībai publiskās vietās""

Pašreizējās situācijas raksturojums 2012.gada 25.maija Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.12 "Par pašvaldības atļaujas izsniegšanu tirdzniecībai publiskās vietās" nosaka kārtību, kādā tirdzniecības dalībnieks vai tirdzniecības organizators saskaņo ielu tirdzniecību, tirgus statusa piešķiršana kārtību Rēzeknes pilsētā, kā arī ir noteikta saistošo noteikumu kontrole un uzraudzība.
Saistošo noteikumu nepieciešamības raksturojums, dokumenta būtība Rēzeknes pilsētas dome 28.03.2014. pieņēma lēmumu Nr.496 "Par Rēzeknes pilsētas domes pašvaldības policijas pārvaldes likvidāciju", no 31.05.2014. likvidēt Rēzeknes pilsētas domes pašvaldības policijas pārvaldi. Lai nodrošinātu Rēzeknes pašvaldības saistošo noteikumu kontroles izpildi, saistošajos noteikumos ir jāveic izmaiņas, nosakot domes pilnvaroto institūciju (amatpersonu), kas veiks kontroles funkcijas.
Īss Saistošo noteikumu satura izklāsts Nodrošināt Rēzeknes pašvaldības saistošo noteikumu kontroles izpildi.
Saistošo noteikumu iespējamā ietekme uz pašvaldības budžetu Nav ietekmes.
Saistošo noteikumu iespējamā ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav.
Saistošo noteikumu iespējamā ietekme uz administratīvajām procedūrām Nav.
Normatīvie akti, saskaņā ar kuriem Saistošie noteikumi sagatavoti Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 211.2 panta pirmā daļa, 247.pants, likuma "Par pašvaldībām" 43.panta pirmās daļas 3.punkts, Alkoholisko dzērienu aprites likuma 8.panta pirmā daļa un Ministru kabineta 2010.gada 12.maija noteikumu Nr.440 "Noteikumi par tirdzniecības veidiem, kas saskaņojami ar pašvaldību, un tirdzniecības organizēšanas kārtību" 8. un 9.punkts.
Informācija par konsultācijām ar privātpersonām saistībā ar Saistošiem noteikumiem Saistošie noteikumi un paskaidrojuma raksts ievietots www.rezekne.lv Rēzeknes pašvaldības sadaļā "Saistošo noteikumu projekti", pieejams domes Iedzīvotāju apkalpošanas centrā (Atbrīvošanas alejā 93, Rēzeknē).

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs A.Bartaševičs

05.06.2014