Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2018. gada 4. septembra noteikumus Nr. 561 "Noteikumi par Valsts ieņēmumu dienesta ierēdņu formas tērpiem, dienesta pakāpju atšķirības zīmēm un žetoniem".
Ministru kabineta noteikumi Nr.705

Rīgā 2013.gada 3.septembrī (prot. Nr.47 45.§)
Noteikumi par Valsts ieņēmumu dienesta muitas iestāžu un finanšu policijas ierēdņu formas tērpiem, žetonu un dienesta pakāpju atšķirības zīmēm
Izdoti saskaņā ar likuma "Par Valsts ieņēmumu dienestu"
25.panta trešo un piekto daļu
I. Vispārīgais jautājums

1. Noteikumi nosaka Valsts ieņēmumu dienesta muitas iestāžu un finanšu policijas (turpmāk – iestādes) ierēdņu formas tērpu, žetona un dienesta pakāpēm atbilstošu atšķirības zīmju aprakstu un paraugus.

II. Iestāžu ierēdņu formas tērpa un žetona apraksts

2. Formas tērpa krāsas:

2.1. mētelis, lietusmētelis, virsjaka, īsā virsjaka, siltā jaka, puskombinezoni, kombinezons, siltā veste, darba bikses, vīriešu žakete, sieviešu žakete, bikses, sieviešu svārki, sieviešu veste, polo krekls, pulovers, cepures, šalle, vīriešu kaklasaite, sieviešu kakla lakats, uzpleču pārvalki – tumši zilā krāsā;

2.2. vīriešu krekls, sieviešu blūze (ar īsām un garām piedurknēm) – baltā un gaiši zilā krāsā;

2.3. jaka – pelēkā krāsā;

2.4. atstarojoša veste – elektrozaļā krāsā;

2.5. taktiskā veste, taktiskais kombinezons, krekls (T krekls) ar īsām piedurknēm, cepure/maska, siksna, cimdi, apavi – melnā krāsā;

2.6. pogas, vīriešu kaklasaites saspraude, sieviešu kakla lakata saspraude, zīmotne, kokarde – dzeltena metāla krāsā;

2.7. formas tērpu apdare – zilā krāsā.

3. Mētelis – taisna silueta mētelis no šineļa auduma ar vidukļa jostu, divām iegrieztām sānu kabatām ar līstīti, divām iegrieztām iekšējām krūšu kabatām, divrindu aizdare – piecas pogas (diametrs – 22 mm) katrā rindā. Mugurpusē – vīle, pretieloce un šķēlums ar četrām iekšējās aizdares pogām. Iešūtas divvīļu piedurknes, piedurkņu dūrgalos uzšūta aproces jostiņa ar pogu (diametrs – 12 mm). Uz labās piedurknes – uzšuve. Uz plecu vīlēm – uzpleči ar vienu pogu. Iešūta apkakle ar atlokiem. Apkakles stūros ar zelta krāsas diegiem izšūtas zīmotnes divu ozollapu veidā. Piepogājama karakulādas apkakle melnā krāsā. Pielāgojamās apkakles stūros ar zelta krāsas diegiem izšūtas zīmotnes divu ozollapu veidā. Iepogājama stepēta sintepona odere (1.pielikuma 1.attēls).

4. Lietusmētelis – brīva silueta ūdensnecaurlaidīga auduma mētelis ar piecu spiedpogu (diametrs – 15 mm) aizdari, divām uzšūtām sānu kabatām. Iešūtas vienvīles piedurknes un piešūta kapuce (1.pielikuma 2.attēls).

5. Virsjaka – pagarināta taisna silueta virsjaka ar siltinātu izņemamu oderi, divām uzšūtām krūšu kabatām ar rāvējslēdzēja aizdari, divām iegrieztām sānu kabatām un divām iekškabatām. Virsjakai aizdare ar rāvējslēdzēju un piecām spiedpogām (diametrs – 15 mm). Iešūta apkakle un noņemama kapuce ar oderi. Iešūtas divvīļu piedurknes. Uz labās piedurknes – uzšuve. Uz plecu vīlēm – uzpleči ar vienu pogu (diametrs – 12 mm). Uz muguras plecu līmenī – atstarojošs uzraksts "MUITA" (1.pielikuma 3.attēls) vai "FINANŠU POLICIJA" (1.pielikuma 4.attēls) baltā krāsā.

6. Vīriešu žakete – puspieguloša silueta žakete ar divām iegrieztām krūšu kabatām ar vienu pogu (diametrs – 12 mm) katrā pārlokā, divām iegrieztām sānu kabatām ar pārloku un divām iekškabatām. Priekšpuse ar vienrindas četru pogu (diametrs – 22 mm) aizdari. Mugurpusē – vīle un šķēlums. Iešūta apkakle ar atlokiem. Apkakles atloku stūros zīmotnes – burti "LV". Iešūtas divvīļu piedurknes ar trim apdares pogām (diametrs – 12 mm). Uz labās piedurknes – uzšuve. Uz plecu vīlēm – uzpleči ar vienu pogu (diametrs – 12 mm) (1.pielikuma 5.attēls). Muitas un finanšu policijas ģenerāļa žaketei piedurknes galā divas apdares no zelta krāsas diegiem, uz plecu vīlēm – no zelta krāsas diegu auklām pīti uzpleči, apkakles atloku stūros ar zelta krāsas diegiem izšūtas zīmotnes divu ozollapu veidā (1.pielikuma 6.attēls).

7. Bikses – ar rāvējslēdzēja aizdari priekšpusē vidus vīlē. Uz jostas vismaz sešas cilpas. Priekšpuse ar divām ielocēm katrā pusē un ar divām iegrieztām kabatām. Mugurpuse ar divām iešuvēm un ar vienu iegrieztu kabatu ar pārloku (1.pielikuma 7.attēls). Muitas un finanšu policijas ģenerāļa biksēm sānu vīlē uzšūtas divas apdares (1.pielikuma 8.attēls).

8. Vīriešu krekls – taisna silueta krekls ar sešu pogu (diametrs – 11 mm) aizdari pa aizdarsloksni un vienu pogu uz apkakles stāvdaļas, divām uzšūtām krūšu kabatām ar vienu pogu katrā pārlokā. Uz plecu vīlēm – uzpleči ar vienu pogu. Mugurpuse ar piešūtu atdaļu. Iešūta apkakle ar atsevišķi piegrieztu stāvdaļu. Uz labās piedurknes – uzšuve. Iešūtas īsās (1.pielikuma 9.attēls) un garās piedurknes (1.pielikuma 10.attēls). Kreklam ar garām piedurknēm – aproce ar vienas pogas aizdari.

9. Sieviešu žakete – pieguloša silueta žakete ar divām iegrieztām krūšu kabatām ar vienu pogu (diametrs – 12 mm) katrā pārlokā un divām iegrieztām sānu kabatām ar vienu pogu (diametrs – 12 mm) katrā pārlokā. Priekšpuse ar vienrindas četru pogu (diametrs – 22 mm) aizdari. Mugurpusē – vīle un šķēlums. Iešūta apkakle ar atlokiem. Apkakles atloku stūros zīmotnes – burti "LV". Iešūtas divvīļu piedurknes ar trim apdares pogām (diametrs – 12 mm). Uz labās piedurknes – uzšuve. Uz plecu vīlēm – uzpleči ar vienu pogu (diametrs – 12 mm) (1.pielikuma 11.attēls).

10. Svārki – taisna silueta svārki ar oderi, vidukļa līnijā piešūtu jostu un rāvējslēdzēja aizdari, mugurpuses vīlē uz jostas – vienas pogas (diametrs – 14 mm) aizdare. Priekšpuse ar divām iešuvēm. Mugurpuse ar divām iešuvēm, vīli un šķēlumu (1.pielikuma 12.attēls).

11. Sieviešu bikses – bikses ar rāvējslēdzēja aizdari priekšpusē vidus vīlē vai kreisajā pusē sānu vīlē. Uz jostas sešas cilpas. Priekšpuse ar divām iešuvēm un mugurpuse ar divām iešuvēm (1.pielikuma 13.attēls).

12. Sieviešu blūze – pieguloša silueta blūze ar četru pogu (diametrs – 11 mm) aizdari. Angļu tipa apkakle. Uz plecu vīlēm – uzpleči ar vienu pogu un dienesta pakāpes zīmēm. Uz labās piedurknes – uzšuve. Iešūtas vienvīles īsās (1.pielikuma 14.attēls) un garās piedurknes (1.pielikuma 15.attēls). Blūzei ar garām piedurknēm – aproce ar vienas pogas aizdari.

13. Sieviešu veste – puspieguloša silueta veste ar reljefa griezumu priekšpusē, ar vienrindas piecu pogu (diametrs – 12 mm) aizdari. V veida kakla izgriezums. Divas iegrieztas sānu kabatas ar līstīti. Priekšpuse – slīpa griezuma ar šķēlumu. Mugurpuse – taisna griezuma. Mugurpusē – savelkoša josta ar metālisku sprādzi (1.pielikuma 16.attēls).

14. Pulovers – adīts pulovers. Uz pleciem un piedurknēm – putekļauduma uzšuves. Uz plecu vīlēm – uzpleči ar vienu pogu (diametrs – 12 mm). Uz labās piedurknes – uzšuve (1.pielikuma 17.attēls).

15. Polo krekls – polo tipa krekls ar triju pogu (diametrs – 11 mm) aizdari un īsām piedurknēm. Iešūta apkakle (1.pielikuma 18.attēls).

16. T krekls – krekls ar īsām piedurknēm. Priekšpusē krūšu daļā kreisajā pusē un uz labās piedurknes – uzšuve. Uz muguras – uzraksts "MUITAS KRIMINĀLPĀRVALDE" divās rindās (1.pielikuma 19.attēls).

17. Darba bikses – brīvas formas bikses ar rāvējslēdzēja aizdari. Divas iegrieztas sānu kabatas un divas uz sānu vīlēm uzšūtas portfeļkabatas ar pārloku. Jostā iestrādātas septiņas cilpas jostai (1.pielikuma 20.attēls).

18. Jaka – brīvas formas, taisna silueta jaka ar stāvapkakli. Priekšpusē iegrieztas divas sānu kabatas. Priekšpusē krūšu daļā kreisajā pusē atstarojošs uzraksts "MUITA" baltā krāsā. Jakai iešūtas vienvīles piedurknes ar galos iestrādātu gumiju. Jakas apakšmalā iestrādāta gumija platuma regulēšanai, un tā fiksējas katrā sānā ar fiksatoru (1.pielikuma 21.attēls).

19. Siltā jaka – pagarināta taisna silueta jaka ar siltinātu izņemamu oderi. Priekšpusē divas iegrieztas krūšu kabatas ar rāvējslēdzēja aizdari, zemāk divas iegrieztas sānu kabatas un divas iekškabatas. Priekšpuses lejas daļā uzšūtas divas portfeļkabatas ar pārloku. Mugurpuses lejas daļā pa vidu nošūta kabata ar divām slīpām atverēm. Jakai aizdare ar rāvējslēdzēju un piecām spiedpogām (diametrs – 15 mm). Iešūta apkakle un noņemama kapuce ar oderi. Iešūtas vienvīles piedurknes. Uz labās piedurknes – uzšuve. Uz plecu vīlēm – uzpleči ar spiedpogu (diametrs – 15 mm). Uz muguras plecu līmenī un priekšpusē virs kreisās krūšu kabatas – atstarojošs uzraksts "MUITA" baltā krāsā (1.pielikuma 22.attēls).

20. Īsā virsjaka – virsjaka ar siltinātu iepogājamu oderi, divām iešūtām krūšu kabatām ar rāvējslēdzēja aizdari, divām iegrieztām sānu kabatām, divām iekškabatām. Aizdare ar rāvējslēdzēju un četrām spiedpogām (diametrs – 15 mm). Apakšmala ar jostu, kuras sānu daļā iestrādāta gumija. Iešūta apkakle un noņemama kapuce ar oderi. Iešūtas divvīļu piedurknes ar galos iestrādātu gumiju. Uz labās piedurknes – uzšuve. Uz muguras plecu līmenī – atstarojošs uzraksts "MUITA" baltā krāsā (1.pielikuma 23.attēls).

21. Ziemas puskombinezons – brīvas formas puskombinezons ar siltinātu oderi. Priekšpuse ar rāvējslēdzēja un spiedpogu aizdari. Paralēli rāvējslēdzēja aizdarei krūšu kreisajā pusē – iegriezta kabata ar rāvējslēdzēja aizdari. Divas iegrieztas sānu kabatas, divas uzšūtas krūšu kabatas un divas uz sānu vīlēm uzšūtas portfeļkabatas ar pārloku. Mugurdaļā – divas uzšūtas kabatas ar pārloku. Mugurdaļu ar krūšu daļu savieno lences, kas priekšpusē piestiprināmas ar plastmasas karabīni. Bikšu staru galos iešūti rāvējslēdzēji (1.pielikuma 24.attēls).

22. Puskombinezons – brīvas formas bikses ar rāvējslēdzēja aizdari, no jostas paaugstināta muguras daļa savienojas ar lencēm. Priekšpusē lences piestiprināmas ar plastmasas karabīnēm. Divas iegrieztas sānu kabatas un divas uz sānu vīlēm uzšūtas portfeļkabatas. Bikšu staru galos iešūti rāvējslēdzēji (1.pielikuma 25.attēls).

23. Kombinezons – kombinezons ar rāvējslēdzēja un triju spiedpogu (diametrs – 15 mm) aizdari, viduklī mugurpusē iestrādāta gumija. Priekšpusē uzšūtas divas krūšu kabatas ar pārloku. Divas iegrieztas sānu kabatas un divas uz sānu vīlēm uzšūtas portfeļkabatas ar pārloku. Priekšpusē virs kreisās krūšu kabatas un uz muguras plecu līmenī – atstarojošs uzraksts "MUITA" baltā krāsā. Bikšu staru galos iešūti rāvējslēdzēji un horizontāla atstarojoša līnija baltā krāsā (1.pielikuma 26.attēls).

24. Taktiskais kombinezons – kombinezons ar rāvējslēdzēja un līpslēdzēja aizdari, viduklī iestrādātas četras cilpas platai jostai. Priekšpusē uzšūtas divas krūšu kabatas ar pārloku, uz kreisās piedurknes – kabata ar līpslēdzēju. Divas iegrieztas sānu kabatas un divas uz sānu vīlēm uzšūtas kabatas ar pārloku. Ventilācijas atveres padušu un cirkšņa rajonā. Kombinezona aizmugurē sēžas rajonā horizontāli, puslokā iešūts rāvējslēdzējs ar pāršūtu maliņu. Uz labās piedurknes – uzšuve (1.pielikuma 27.attēls).

25. Atstarojoša veste – veste ar līpslēdzēja aizdari. Priekšā un uz muguras – divas horizontālas atstarojošas līnijas sudraba krāsā. Starp līnijām – atstarojošs uzraksts "MUITA" (1.pielikuma 28.attēls) vai "MUITAS KRIMINĀLPĀRVALDE" (1.pielikuma 29.attēls), vai "FINANŠU POLICIJA" (1.pielikuma 30.attēls) sudraba krāsā.

26. Siltā veste – pagarināta taisna silueta veste ar siltinātu oderi. Priekšpusē – divas iegrieztas krūšu kabatas ar rāvējslēdzēja aizdari, divas iegrieztas sānu kabatas, divas iekškabatas un divas uzšūtas portfeļkabatas ar pārloku. Portfeļkabatām uzšūta kabata ar slīpu kabatas ieeju. Vestes mugurpuses lejas daļā pa vidu nošūta kabata ar divām slīpām atverēm. Vestei aizdare ar rāvējslēdzēju un piecām spiedpogām (diametrs – 15 mm). Uz plecu vīlēm – uzpleči ar vienu spiedpogu (diametrs – 15 mm). Virs kreisās krūšu kabatas un uz muguras – atstarojošs uzraksts "MUITA" baltā krāsā (1.pielikuma 31.attēls).

27. Taktiskā veste – vestei ar rāvējslēdzēja aizdari apakšdaļā piestiprināta josta ar plastmasas karabīni. Priekšpusē piestiprināta ieroču maksts ar ieroča pretizkrišanas aizdari, uzšūts rācijas nodalījums ar spiedpogu aizdari, roku dzelžu nodalījums ar līpslēdzēja aizdari, izvelkama steka nodalījums ar spiedpogu aizdari, divi horizontāli naža un gāzes baloniņa nodalījumi ar līpslēdzēja aizdari, patronu aptveres nodalījums ar līpslēdzēja aizdari, mobilā tālruņa nodalījums ar līpslēdzēja aizdari. Muguras daļā uzšūts atstarojošs uzraksts "MUITAS KRIMINĀLPĀRVALDE" (1.pielikuma 32.attēls) vai "FINANŠU POLICIJA" (1.pielikuma 33.attēls) baltā krāsā.

28. Kaklasaite – kaklasaite ar vienkāršoto muitas emblēmu – ar zelta krāsas diegiem izšūti divi diagonāli krustoti Merkura zižļi (1.pielikuma 34.attēls) – vai kaklasaite bez vienkāršotās muitas emblēmas (1.pielikuma 35.attēls).

29. Sieviešu kakla lakats – kvadrātveida lakats ar divos pretējos stūros ar zelta krāsas diegiem izšūtu muitas emblēmu – divi diagonāli krustoti Merkura zižļi (1.pielikuma 36.attēls) – vai lakats bez vienkāršotās muitas emblēmas (1.pielikuma 37.attēls).

30. Šalle – auduma šalle. Platums – 20 cm, garums – 100 cm.

31. Vīriešu ziemas cepure – mākslīgās kažokādas ausaine. Priekšpuses vidū – kokarde. Muitas un finanšu policijas ģenerālim cepure ar karakulādas apdari (1.pielikuma 38.attēls).

32. Ziemas cepure – adīta vilnas cepure ar atloku (1.pielikuma 39.attēls).

33. Sieviešu ziemas cepure – vilnas auduma berete ar ādas maliņu. Priekšpuses vidū – kokarde (1.pielikuma 40.attēls).

34. Vīriešu vasaras cepure – angļu tipa cepure ar melnu nagu. Augšējās daļas stiprinājuma vieta apstrādāta ar apmalojumu. Pamatnes priekšpusē ar divām pogām (diametrs – 12 mm) sānos piestiprināta pīta dekoratīva aukliņa zelta krāsā. Pamatnes priekšpuses vidū – kokarde (1.pielikuma 41.attēls). Muitas un finanšu policijas ģenerāļa cepurei nags apšūts ar ozollapu dekoru zelta krāsā (1.pielikuma 42.attēls).

35. Sieviešu vasaras cepure – panamas tipa cepure ar dubulti stiprinātu uzlocītu apmali. Priekšpuses vidū – kokarde. Apkārt cepurei – lentīte, kas apstrādāta ar apmalojumu (1.pielikuma 43.attēls).

36. Vasaras cepure – kokvilnas auduma žokejcepure ar pagarinātu nagu. Priekšpuses vidū – kokarde (1.pielikuma 44.attēls).

37. Cepure/maska – elpojoša, plāna, elastīga, nodilumizturīga materiāla cepure, kas nosedz galvu (seju) un kaklu pilnībā, acu rajonā lieli izgriezumi (1.pielikuma 45.attēls).

38. Cimdi – ādas cimdi ar mākslīgās ādas oderi (1.pielikuma 46.attēls).

39. Darba cimdi – cimdi no silta, elpojoša, mitrumizturīga materiāla, plaukstas daļā – nodilumizturīgs silikona pārklājums. Plaukstas locītavas daļā noslēdzas ar līpslēdzēju (1.pielikuma 47.attēls).

40. Pārbaužu cimdi – ādas cimdi ar rokas virskārtas aizsardzību, lai nepieļautu rokas traumas. Plaukstas locītavas daļā noslēdzas ar līpslēdzēju (1.pielikuma 48.attēls).

41. Ieroču cimdi – cimdi ar atkailinātiem pirkstu galiem. Plaukstas locītavas daļā noslēdzas ar līpslēdzēju (1.pielikuma 49.attēls).

42. Vīriešu kurpes – melnas klasiska stila dabīgās ādas kurpes ar ielīmētu dabīgās ādas saistzoli. Ādas vai cita materiāla zole. Zems papēdis un šņorējama aizdare.

43. Vīriešu zābaki – klasiska stila dabīgās ādas puszābaki ar dabīgās kažokādas oderi. Nošūts purngals, šņorējama aizdare. Ādas vai cita materiāla zole. Zems papēdis.

44. Sieviešu kurpes – klasiska stila dabīgās ādas kurpes ar ielīmētu dabīgās ādas saistzoli. Ādas vai cita materiāla zole. 5 cm augsts papēdis.

45. Sieviešu zābaki – dabīgās ādas zābaki ar gariem stulmiem (līdz celim) ar rāvējslēdzēju un puszābaki (virs potītes) ar rāvējslēdzēju. Ādas vai cita materiāla zole. 5 cm augsts papēdis. Dabīgās kažokādas odere.

46. Darba apavi – ādas puszābaki un kurpes, apstrādātas pret mitrumu, ar antistatisku, eļļas un benzīna izturīgu, neslīdošu zoli un purngala aizsardzību. Ielīmēta iekšējā zolīte. Grūdienu absorbējošs papēdis un šņorējama aizdare.

47. Taktiskie zābaki – potīti nosedzoši, atvieglota svara zābaki no īpaši nodilumizturīga membrānas tipa, ūdens necaurlaidīga un aukstumnoturīga materiāla, kas iztvaiko mitrumu no iekšpuses. Zābaki apstrādāti ar antibakteriālu slāni. Zābakiem ir karstumu izturošas šuves, ortopēdiska iekšpēda, neslīdoša zole un šņorējama aizdare.

48. Siksna – ādas siksna ar metāla sprādzi. Platums – 50 mm.

49. Sieviešu kakla lakata saspraude – dzeltena metāla gredzenveida saspraude (platums – 5 mm, diametrs – 18 mm) ar uzrakstu "LATVIJAS MUITA" (1.pielikuma 50.attēls) vai "FINANŠU POLICIJA" (1.pielikuma 51.attēls).

50. Kaklasaites saspraude – dzeltena metāla saspraude (garums – 60 mm, platums – 5 mm) ar uzrakstu "LATVIJAS MUITA" (1.pielikuma 52.attēls) vai "FINANŠU POLICIJA" (1.pielikuma 53.attēls).

51. Pogas – dzeltena metāla pogas (diametrs – 22 mm un 12 mm). Uz pogas – reljefs ar mazā valsts ģerboņa attēlu un 1 mm platu apmali (1.pielikuma 54.attēls).

52. Uzpleču pārvalki – auduma uzpleču pārvalki (garums – 110 mm, platums šaurākajā galā – 45 mm, platākajā galā – 55 mm).

53. Zīmotnes – dzeltena metāla burti "LV" (augstums – 12 mm, platums – 10 mm, biezums – 3 mm), kas apakšējā daļā savienoti (1.pielikuma 55.attēls). Muitas un finanšu policijas ģenerāļa zīmotnei ar dzeltenas krāsas diegiem izšūtas divas apakšējā daļā savienotas atšķirīga izmēra ozollapas (1.pielikuma 56.attēls).

54. Kokarde – mazliet izliekta dzeltena metāla kokarde (augstums – 45 mm, platums – 40 mm) ar papildinātā mazā valsts ģerboņa attēlu (1.pielikuma 57.attēls).

55. Muitas uzšuve – vairoga formas uzšuve, uz kuras attēlota Valsts ieņēmumu dienesta muitas iestāžu emblēma, kas atbilst Muitas likuma 5.panta pirmajā daļā sniegtajam aprakstam, ar uzrakstu "LATVIJAS MUITA" virs emblēmas attēla (1.pielikuma 58.attēls).

56. Finanšu policijas uzšuve – vairoga formas uzšuve uz gaiši pelēka fona ar centrā attēlotu papildināto mazo valsts ģerboni, kas sānos apņemts ar diviem zaļiem ozola zariem, kuri krustojas zem vairoga, atbilstoši likumā "Par Latvijas valsts ģerboni" sniegtajam aprakstam un attēlam. Virs papildinātā mazā valsts ģerboņa uz tumši pelēka fona augšā – uzraksts "FINANŠU", zem attēla uz tumši pelēka fona – uzraksts "POLICIJA" (1.pielikuma 59.attēls).

57. Muitas iestāžu žetons – vairoga formas žetons ar uzrakstu "LATVIJAS MUITA" (augšdaļā), muitas emblēmas attēlu (centrā) un muitas iestāžu žetona numuru (apakšdaļā) uz zila fona. Platums šaurākajā galā – 35 mm, platākajā galā – 40 mm, augstums – 50 mm (1.pielikuma 60.attēls).

58. Finanšu policijas žetons – vairoga formas žetons uz gaiši pelēka fona ar centrā attēlotu papildināto mazo valsts ģerboni, kas sānos apņemts ar diviem zaļiem ozola zariem, kuri krustojas zem vairoga, atbilstoši likumā "Par Latvijas valsts ģerboni" sniegtajam aprakstam un attēlam. Virs papildinātā mazā valsts ģerboņa attēla uz tumši pelēka fona – uzraksts "FINANŠU", zem attēla uz tumši pelēka fona – uzraksts "POLICIJA". Zem uzraksta – žetona numurs melnā krāsā. Žetona platums – 50 mm, augstums – 60 mm (1.pielikuma 61.attēls).

III. Iestāžu ierēdņu dienesta pakāpju atšķirības zīmes

59. Iestāžu ierēdņiem uz uzplečiem ir šādas dienesta pakāpju atšķirības zīmes:

59.1. muitas un finanšu policijas leitnantam – 5 mm attālumā no uzpleča apakšējās daļas pa vertikāli divas 3 mm augstas dzeltena metāla zīmotnes nošķeltas četrstūra piramīdas veidā. Katras sānu plaknes vidējā trešdaļa – ar trim šķēlumiem, pārējās virsmas – ar rievotu faktūru. Malu garums – 12 mm. Uz augšējās šķēluma plaknes – apaļš vainadziņš ar gludu izcilni vidū (2.pielikuma 1.attēls);

59.2. muitas un finanšu policijas virsleitnantam – 5 mm attālumā no uzpleča apakšējās daļas pa vertikāli trīs 3 mm augstas dzeltena metāla zīmotnes nošķeltas četrstūra piramīdas veidā. Katras sānu plaknes vidējā trešdaļa – ar trim šķēlumiem, pārējās virsmas – ar rievotu faktūru. Malu garums – 12 mm. Uz augšējās šķēluma plaknes – apaļš vainadziņš ar gludu izcilni vidū (2.pielikuma 2.attēls);

59.3. muitas un finanšu policijas kapteinim – 5 mm attālumā no uzpleča apakšējās daļas pa vertikāli četras 3 mm augstas dzeltena metāla zīmotnes nošķeltas četrstūra piramīdas veidā. Katras sānu plaknes vidējā trešdaļa – ar trim šķēlumiem, pārējās virsmas – ar rievotu faktūru. Malu garums – 12 mm. Uz augšējās šķēluma plaknes – apaļš vainadziņš ar gludu izcilni vidū (2.pielikuma 3.attēls);

59.4. muitas un finanšu policijas majoram – viena 5 mm augsta dzeltena metāla zīmotne astoņstaru zvaigznes veidā (zīmotnes vidus – 55 mm attālumā no uzpleča apakšējās daļas). Šķautnes – ar rievotu faktūru. Uz augšējās šķēluma plaknes – vainadziņš (diametrs – 4 mm) ar gludu izcilni vidū (2.pielikuma 4.attēls);

59.5. muitas un finanšu policijas pulkvežleitnantam – divas 5 mm augstas dzeltena metāla zīmotnes astoņstaru zvaigznes veidā (pirmās zīmotnes vidus – 25 mm attālumā no uzpleča apakšējās daļas, attālums starp zīmotnēm – 5 mm). Šķautnes – ar rievotu faktūru. Uz augšējās šķēluma plaknes – vainadziņš (diametrs – 4 mm) ar gludu izcilni vidū (2.pielikuma 5.attēls);

59.6. muitas un finanšu policijas pulkvedim – trīs 5 mm augstas dzeltena metāla zīmotnes astoņstaru zvaigznes veidā (pirmās zīmotnes vidus – 25 mm attālumā no uzpleča apakšējās daļas, attālums starp zīmotnēm – 5 mm). Šķautnes – ar rievotu faktūru. Uz augšējās šķēluma plaknes – vainadziņš (diametrs – 4 mm) ar gludu izcilni vidū (2.pielikuma 6.attēls);

59.7. muitas un finanšu policijas ģenerālim – pīne no četrām dzeltenas krāsas auklām (2.pielikuma 7.attēls).

IV. Noslēguma jautājumi

60. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2002.gada 8.oktobra noteikumus Nr.449 "Noteikumi par muitas iestāžu ierēdņu formas tērpiem, žetonu un dienesta pakāpju atšķirības zīmēm" (Latvijas Vēstnesis, 2002, 147.nr.; 2004, 8., 210.nr.; 2005, 210.nr.).

61. Noteikumu II nodaļā noteiktos formas tērpus ievieš līdz 2015.gada 1.jūlijam. Līdz pilnīgai formas tērpu ieviešanai iestāžu ierēdņi ir tiesīgi nēsāt formas tērpus, kuru paraugi apstiprināti ar Ministru kabineta 2002.gada 8.oktobra noteikumiem Nr.449 "Noteikumi par muitas iestāžu ierēdņu formas tērpiem, žetonu un dienesta pakāpju atšķirības zīmēm".

Ministru prezidenta vietā – labklājības ministre Ilze Viņķele

Finanšu ministrs Andris Vilks
1.pielikums
Ministru kabineta
2013.gada 3.septembra noteikumiem Nr.705
Valsts ieņēmumu dienesta muitas iestāžu un finanšu policijas ierēdņu formas tērpu un žetona paraugi

1.attēls

2.attēls

3.attēls

4.attēls

5.attēls

6.attēls

7.attēls

8.attēls

9.attēls

10.attēls

11.attēls

12.attēls

13.attēls

14.attēls

15.attēls

16.attēls

17.attēls

18.attēls

19.attēls

20.attēls

21.attēls

22.attēls

23.attēls

24.attēls

25.attēls

26.attēls

27.attēls

28.attēls

29.attēls

30.attēls

31.attēls

32.attēls

33.attēls

34.attēls

35.attēls

36.attēls

37.attēls

38.attēls

39.attēls

40.attēls

41.attēls

42.attēls

43.attēls

44.attēls

45.attēls

46.attēls

47.attēls

48.attēls

49.attēls

50.attēls

51.attēls

52.attēls

53.attēls

54.attēls

55.attēls

56.attēls

57.attēls

58.attēls

59.attēls

60.attēls

61.attēls

Finanšu ministrs Andris Vilks
2.pielikums
Ministru kabineta
2013.gada 3.septembra noteikumiem Nr.705
Valsts ieņēmumu dienesta muitas iestāžu un finanšu policijas ierēdņu dienesta pakāpju atšķirības zīmju paraugi

1.attēls

2.attēls

3.attēls

4.attēls

5.attēls

6.attēls

7.attēls

Finanšu ministrs Andris Vilks
06.09.2013