Tiesību akts: zaudējis spēku
Attēlotā redakcija: 21.07.2016. - 01.09.2022. / Vēsturiskā
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Jēkabpils novada domes 2022. gada 30. jūnija saistošos noteikumus Nr. 32 "Par augstas detalizācijas topogrāfiskās un citas ģeotelpiskās informācijas aprites kārtību Jēkabpils novadā".
Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.29

Jēkabpilī 2012.gada 25.oktobrī
Augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites kārtība Jēkabpils pilsētā
Apstiprināti ar Jēkabpils pilsētas domes
25.10.2012. lēmumu Nr.408 (prot. Nr.24, 20.§)

Izdoti saskaņā ar Ģeotelpiskās informācijas likuma
13.panta sesto daļu, Ministru kabineta 2012.gada 24.aprīļa
noteikumu Nr.281 "Augstas detalizācijas topogrāfiskās
informācijas un tās centrālās datubāzes noteikumi
" 69. un 79.punktu

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā Jēkabpils pilsētas administratīvajā teritorijā notiek augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas iesniegšana, pieņemšana un reģistrēšana datubāzē.

2. Noteikumi ir obligāti visām juridiskām un fiziskām personām, kas Jēkabpils pilsētas administratīvajā teritorijā veic topogrāfiskos un ģeodēziskos darbus, kā arī veic ēku un būvju projektēšanu, būvniecību un ekspluatāciju.

(Jēkabpils pilsētas domes 16.06.2016. saistošo noteikumu Nr. 20 redakcijā)

3. Pilsētas administratīvajā teritorijā topogrāfiskās informācijas pieņemšanu, pārbaudi un mērniecībai nepieciešamo datu izsniegšanu realizē un koordinē Jēkabpils pilsētas pašvaldības izvēlēta persona, ar kuru noslēgts attiecīgs līgums (turpmāk tekstā – Datubāzes turētājs).

4. Izveidotā datubāze pieder Jēkabpils pilsētas pašvaldībai.

5. Topogrāfisko plānu vai izpildmērījuma plānu mērogā 1:500 iesniedz Datubāzes turētājam pārbaudei un reģistrēšanai datubāzē digitālā vektordatu formā "Bentley Systems" datorizētās projektēšanas (DGN) datņu formātā vai "Autodesk" datorizētās projektēšanas (DWG) datņu formātā.

(Jēkabpils pilsētas domes 16.06.2016. saistošo noteikumu Nr. 20 redakcijā)

6. Datubāzes turētājs pārbauda iesniegto topogrāfisko informāciju, izvērtē tās atbilstību normatīvo aktu prasībām un datubāzē esošai informācijai, pārliecinās, vai ir nepieciešamie saskaņojumi ar uzmērāmajā teritorijā esošo inženierkomunikāciju dienestiem.

7. Topogrāfiskos plānus, kas izstrādāti attiecīgās pašvaldības teritorijā, nepieciešams saskaņot ar šādiem inženierkomunikāciju turētājiem:

7.1. SIA "Jēkabpils ūdens",

7.2. SIA "Lattelecom",

7.3. SIA "Aiviekstes energobūvnieks",

7.4. AS "Sadales tīkls",

7.5. AS "Latvijas gāze",

7.6. SIA "Jēkabpils siltums",

7.7. ja topogrāfisko plānu izstrādā Latvijas dzelzceļa teritorijā, tad saskaņot nepieciešams arī ar Valsts AS "Latvijas dzelzceļš".

8. Nepilnību gadījumā Datubāzes turētājs iesniegto topogrāfisko informāciju ar iebildēm atgriež iesniedzējam nepilnību novēršanai. Iesniedzēja pienākums ir tās novērst un izlaboto topogrāfisko plānu ar tā digitālo versiju un topogrāfisko plānu ar pārbaudes veicēja atzīmēm iesniegt atkārtotai pārbaudei un reģistrēšanai datubāzē.

9. Datubāzes turētājs informācijas pārbaudi un reģistrāciju datubāzē veic ne vēlāk kā 10 darba dienu laikā no topogrāfiskās informācijas saņemšanas dienas. Gadījumā, ja iesniegtajā topogrāfiskajā informācijā tiek konstatētas nepilnības, iesniegtā topogrāfiskā informācija tiek reģistrēta datubāzē ne vēlāk kā 10 darba dienu laikā no atkārtotās topogrāfiskās informācijas iesniegšanas dienas, kurā nav konstatēti trūkumi.

10. Jēkabpils pilsētas pašvaldības Būvvalde būvprojektu akceptē pēc topogrāfisko datu saskaņošanas ar Datubāzes turētāju un topogrāfiskās informācijas ievadīšanas datubāzē.

10.1 Objektus, kuriem būvprojekta izstrādes termiņš pārsniedz vienu gadu, topogrāfiskā plāna derīguma termiņš ir divi gadi.

(Jēkabpils pilsētas domes 16.06.2016. saistošo noteikumu Nr. 20 redakcijā)

11. Datubāzes turētājs nodrošina Jēkabpils pilsētas augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas datubāzes sadarbspēju ar Valsts zemes dienesta centrālo datubāzi un citām valsts un pašvaldības iestādēm.

12. (Svītrots ar Jēkabpils pilsētas domes 16.06.2016. saistošajiem noteikumiem Nr. 20)

13. Datubāzes datu rezerves kopēšanu un glabāšanu nodrošina Datubāzes turētājs.

14. Ja starp Datubāzes turētāju un iesniedzēju rodas strīds, tad veikto darbu pārbaudei un strīda atrisināšanai tiek pieaicināta cita, mērniecībā sertificēta vai licencēta persona. Kļūdas gadījumā darbus apmaksā vainīgā puse.

15. Ja starp Datubāzes turētāju un jebkuru citu personu rodas strīds, to risina pārrunu ceļā piesaistot Jēkabpils pilsētas pašvaldības pārstāvi.

16. Maksa par Datubāzes turētāja sniegtajiem pakalpojumiem tiek apstiprināta ar atsevišķu Jēkabpils pilsētas domes lēmumu.

17. Ar šo noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē 2008.gada 11.decembra Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.23 "Par topogrāfiskās informācijas aprites kārtību Jēkabpils pilsētas pašvaldībā".

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs L.Salcevičs
21.07.2016