Tiesību akts: zaudējis spēku
Ministru kabineta noteikumi Nr.806

Rīgā 2010.gada 24.augustā (prot. Nr.43 40.§)
Kārtība, kādā valsts finansē pamatizglītības un vidējās izglītības programmas, kuras īsteno privātās izglītības iestādes
Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma 14.panta 3.punktu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā valsts finansē pamatizglītības un vidējās izglītības programmas, kuras īsteno privātās izglītības iestādes.

2. Šo noteikumu 1.punktā minētajām izglītības iestādēm, kas īsteno akreditētas pamatizglītības un vidējās izglītības programmas, piešķir valsts finansējumu pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām valsts budžetā no šim mērķim paredzētajiem līdzekļiem.

3. Izglītības iestāde, kas īsteno profesionālās pamatizglītības un profesionālās vidējās izglītības programmas, var saņemt valsts budžeta dotāciju nākamajā budžeta gadā pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām, ja Izglītības un zinātnes ministrija (vai citas nozares ministrija) līdz kārtējā gada 15.septembrim ar to ir noslēgusi līgumu par valsts noteikto finansēto vietu skaitu.

4. Izglītības un zinātnes ministrs (vai citas nozares ministrs), pamatojoties uz izglītojamo skaitu attiecīgajā izglītības programmā, nosaka valsts budžeta dotācijas apmēru konkrētai profesionālās izglītības iestādei atbilstoši normatīvajiem aktiem par profesionālās izglītības programmu īstenošanas izmaksu minimumu uz vienu izglītojamo.

5. Vispārējās izglītības iestāde saņem valsts budžeta dotāciju nākamajā budžeta gadā, ja tā līdz kārtējā gada 15.septembrim ir iesniegusi Izglītības un zinātnes ministrijā pieteikumu ar informāciju par izglītojamo skaitu katrā klasē un izglītības programmā kārtējā gada 1.septembrī.

6. Izglītības un zinātnes ministrs, pamatojoties uz izglītojamo skaitu attiecīgajā izglītības programmā, nosaka valsts budžeta dotācijas apmēru konkrētai vispārējās izglītības iestādei atbilstoši normatīvajiem aktiem par kārtību, kādā aprēķina un sadala valsts budžeta mērķdotāciju pašvaldību vispārējās izglītības iestādēm.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Izglītības un zinātnes ministre T.Koķe
01.09.2010