Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Ministru kabineta rīkojums Nr.762

Rīgā 2009.gada 9.novembrī (prot. Nr.73 7.§)

Par valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Latvijas proves birojs" dibināšanu

1. Saskaņā ar likuma "Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām" 24.pantu un Valsts pārvaldes iekārtas likuma 15.panta ceturtās daļas 4.punktu un 88.panta pirmās daļas 1.punktu dibināt valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Latvijas proves birojs" (turpmāk - birojs).

2. Biroja dibināšanas mērķis ir nodrošināt valsts proves uzraudzību saskaņā ar likuma "Par valsts proves uzraudzību" 5.pantu.

3. Noteikt, ka birojs veic šādus pārvaldes uzdevumus:

3.1. nosaka dārgmetālu, dārgakmeņu un to izstrādājumu proves, zīmogo, veic sastāva analīzi, ekspertīzi, kontrolanalīzi un novērtēšanu, izsniedz kvalitātes apliecības;

3.2. zīmogo ar biroja un proves zīmogu un veic valsts garantijas zīmju un proves zīmogu ekspertīzi;

3.3. veic dārgakmeņu un citu juvelierizstrādājumos izmantojamo vērtīgo akmeņu ekspertīzi un novērtēšanu, izsniedz kvalitātes apliecības;

3.4. reģistrē vietas, kur tiek veikta saimnieciskā darbība ar dārgmetāliem, dārgakmeņiem un to izstrādājumiem, un dārgmetālu izstrādājumu izgatavotāju personiskos zīmogus;

3.5. pārbauda vietas, kur tiek veikta saimnieciskā darbība ar dārgmetāliem, dārgakmeņiem un to izstrādājumiem, un sastāda administratīvā pārkāpuma protokolu par konstatētajiem pārkāpumiem dārgmetālu, dārgakmeņu un to izstrādājumu marķēšanas, obligātās provēšanas, uzglabāšanas un preču drošuma prasību ievērošanā;

3.6. novērtē, vai dārgmetālu un dārgakmeņu izstrādājumu kausējuma sastāvs atbilst preču drošuma prasībām.

4. Biroja pamatkapitāls ir 372 800 latu (mantiskais ieguldījums - 327 800 latu apmērā un naudā apmaksātais pamatkapitāls - 45 000 latu apmērā).

5. Biroja valsts kapitāla daļu turētāja ir Finanšu ministrija.

6. Finanšu ministrijai līdz 2009.gada 30.novembrim nodrošināt pieteikuma iesniegšanu biroja ierakstīšanai komercreģistrā.

7. Šā rīkojuma 3.4., 3.5. un 3.6.apakšpunktā minēto biroja uzdevumu veikšanai piešķir valsts budžeta dotāciju no vispārējiem ieņēmumiem.

8. Biroja dibināšanas pamatkapitāla maksu un dibināšanas izdevumus segt no likumā "Par valsts budžetu 2009.gadam" Finanšu ministrijas valsts budžeta apakšprogrammai 39.01.00 "Dārgmetālu proves uzraudzība" paredzētajiem līdzekļiem, pārdalot apropriāciju no izdevumiem atlīdzībai - 1 000 latu, precēm un pakalpojumiem - 4 805 latus un kapitālajiem izdevumiem - 39 195 latus uz kodu "Subsīdijas un dotācijas".

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Finanšu ministrs E.Repše

09.11.2009