Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2023. gada 7. novembra noteikumus Nr. 630 "Centrālās finanšu un līgumu aģentūras atbalsta sniegšanas un deleģētās sadarbības īstenošanas kārtība attīstības sadarbības projektos".
Ministru kabineta noteikumi Nr.433

Rīgā 2009.gada 12.maijā (prot. Nr.31 19.§)
Deleģētās sadarbības īstenošanas kārtība
Izdoti saskaņā ar Starptautiskās palīdzības likuma 11.panta otro daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā īsteno deleģēto sadarbību attīstības sadarbības ietvaros.

2. Ārlietu ministrija, īstenojot deleģēto sadarbību, saņem līdzfinansējumu no viena vai vairākiem ārvalsts starptautiskās palīdzības finansētājiem (turp­māk – ārvalsts finansētājs) vai piešķir līdzfinansējumu ārvalsts finansētājam.

3. Ārlietu ministrija izsaka piedāvājumu ārvalsts finansētājam vai saņem piedāvājumu no ārvalsts finansētāja par deleģētās sadarbības īstenošanu.

4. Ārlietu ministrija slēdz vienošanos ar ārvalsts finansētāju par līdz­finansējuma saņemšanu attīstības sadarbības projekta vai aktivitāšu programmas īstenošanai.

5. Ārlietu ministrija saņem finanšu līdzekļus no ārvalsts finansētāja saskaņā ar šo noteikumu 4.punktā minētās vienošanās nosacījumiem.

6. Saņemtos finanšu līdzekļus Ārlietu ministrija izlieto saskaņā ar normatīvajiem aktiem, kas regulē publisko iepirkumu, granta projektu konkursu īstenošanu un attīstības sadarbības politikas plānā attiecīgajam gadam noteikto kārtību, un atbilstoši vienošanās nosacījumiem.

7. Ārlietu ministrija sniedz pārskatu ārvalsts finansētājam par attīstības sadarbības projekta vai aktivitāšu programmas īstenošanas gaitu un finanšu līdzekļu izlietojumu atbilstoši šo noteikumu 4.punktā minētās vienošanās nosa­cījumos paredzētajai kārtībai un termiņam.

8. Ārlietu ministrija slēdz vienošanos ar ārvalsts finansētāju par līdzfinansējuma piešķiršanu noteikta attīstības sadarbības projekta vai aktivitāšu programmas īstenošanai vai noteikta attīstības sadarbības mērķa sasniegšanai, ja tas ir paredzēts attīstības sadarbības politikas plānā attiecīgajam gadam.

9. Ārlietu ministrija pārskaita finanšu līdzekļus ārvalsts finansētājam saskaņā ar šo noteikumu 8.punktā minētās vienošanās nosacījumiem.

10. Ārlietu ministrija saņem no ārvalsts finansētāja pārskatu par attīstības sadarbības projekta vai aktivitāšu programmas īstenošanas vai noteikta attīstības sadarbības mērķa sasniegšanas gaitu un finanšu līdzekļu izlietojumu atbilstoši šo noteikumu 8.punktā minētās vienošanās nosacījumos paredzētajai kārtībai un termiņam.

Ministru prezidents, bērnu, ģimenes un sabiedrības integrācijas lietu ministrs V.Dombrovskis

Ārlietu ministra vietā – iekšlietu ministre L.Mūrniece
21.05.2009