Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs
Ministru kabineta noteikumi Nr.406

Rīgā 2007.gada 19.jūnijā (prot. Nr.36 38.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2002.gada 19.marta noteikumos Nr.127 "Epizootiju uzliesmojuma likvidēšanas un draudu novēršanas kārtība"
Izdoti saskaņā ar Veterinārmedicīnas likuma 26.panta pirmo daļu un 27.panta trešo daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2002.gada 19.marta noteikumos Nr.127 "Epizootiju uzliesmojuma likvidēšanas un draudu novēršanas kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2002, 47.nr.; 2004, 27., 193.nr.; 2005, 130.nr.) šādus grozījumus:

1. Svītrot noteikumu tekstā vārdu "(uzņēmējsabiedrība)" (attiecīgā locījumā).

2. Aizstāt noteikumu tekstā vārdus "seroloģiskie izmeklējumi" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "laboratoriskie izmeklējumi" (attiecīgā locījumā).

3. Aizstāt 2.punktā vārdus "Valsts veterinārmedicīnas diagnostikas centrā" ar vārdiem "Pārtikas un veterinārā dienesta Nacionālajā diagnostikas centrā".

4. Aizstāt 2.punktā vārdus "Krīzes vadības padomes sekretariātu" ar vārdiem "Krīzes vadības padomi".

5. Aizstāt 4.3.apakšpunktā vārdus "piedalās šo noteikumu 14.punktā minētās ekspertu grupas izveidošanā" ar vārdiem "izveido ekspertu grupu".

6. Aizstāt 4.4.apakšpunktā vārdus "Krīzes vadības padomes sekreta­riātam" ar vārdiem "Krīzes vadības padomei".

7. Izteikt 11.punktu šādā redakcijā:

"11. Lai efektīvi apkarotu slimības, Pārtikas un veterinārais dienests izstrādā un apstiprina rīcības plānu. Rīcības plānā:

11.1. paredz darbības, kas nepieciešamas, lai nodrošinātu kārtību atbilstoši normatīvajiem aktiem par dzīvnieku izcelsmes atkritumproduktu savākšanu un iznīcināšanu, dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktu un dzīvnieku barības iegūšanu un izplatīšanu, tirdzniecību ar dzīviem dzīvniekiem, dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktiem un dzīvnieku barību, kā arī lai nodrošinātu ātru un efektīvu slimību apkarošanu;

11.2. nosaka kompensācijas administrēšanas kārtību Lauku atbalsta dienestā, kā arī paredz finansējumu slimību apkarošanas pasākumu pilnīgai izpildei;

11.3. izstrādā detalizētu pakļautības ķēdi, lai nodrošinātu ātru lēmumu pieņemšanas un īstenošanas procedūru. Pakļautības ķēdē paredz sadarbību starp Pārtikas un veterināro dienestu, Krīzes vadības padomi un valsts un pašvaldību iestādēm, kas iesaistītas Valsts civilās aizsardzības plānā iekļauto preventīvo, reaģēšanas, seku likvidēšanas un neatliekamo pasākumu veikšanā;

11.4. paredz pasākumus, kas nepieciešami, lai nodrošinātu nepieciešamo resursu, tai skaitā finanšu resursu (Zemkopības ministrijai kārtējam gadam piešķirtie valsts budžeta līdzekļi, līdzekļi neparedzētiem gadījumiem, Eiropas Savienības budžeta līdzekļi slimības kontroles un apkarošanas pasākumos radušos zaudējumu atmaksai Eiropas Savienības dalībvalstīm), pieejamību ātrai un efektīvai slimību apkarošanai, piemēram, nodrošinājumu ar laboratorijas personālu, ekipējumu un infrastruktūru;

11.5. paredz instrukcijas izstrādi, lai noteiktu praktisko darbību īstenošanas kārtību visos slimību apkarošanas posmos, kā arī mazgāšanas, dezinfekcijas un dezinsekcijas kārtību;

11.6. iekļauj detalizētu neatliekamās vakcinācijas plānu;

11.7. paredz slimību apkarošanas pasākumos iesaistīto personu izglītoša­nu par slimību klīniskajām pazīmēm, epizootoloģisko uzraudzību un kontroli un slimību apkarošanu."

8. Aizstāt 14.punkta ievaddaļas pirmajā teikumā vārdus "organizē ekspertu grupu" ar vārdiem "piedalās ekspertu grupas veidošanā".

9. Svītrot 15.11.apakšpunktu.

10. Svītrot 22.1.apakšpunktā vārdus "putnu gripa".

11. Svītrot 23.2.apakšpunktā vārdus "vai putnu gripas".

12. Svītrot 23.4.apakšpunktā vārdus "un putnu gripas".

13. Svītrot 23.5.apakšpunktu.

14. Svītrot 24.1.apakšpunktā vārdus "un putnu gripas".

15. Svītrot 27.2.apakšpunktā vārdus "vai putnu gripas".

16. Svītrot 28.4.apakšpunktā vārdus "un putnu gripas".

17. Svītrot 33.punktā vārdus "putnu gripas".

18. Aizstāt 42.3.apakšpunktā vārdus "Valsts veterinārmedicīnas diagnos­tikas centrā" ar vārdiem "Pārtikas un veterinārā dienesta Nacionālajā diagnos­tikas centrā vai citas Eiropas Savienības dalībvalsts laboratorijā, kurai piešķirtas references laboratorijas tiesības slimību diagnostikas jomā".

19. Svītrot 48.punkta ievaddaļā vārdus "un putnu gripas".

20. Aizstāt 55.punkta otrajā teikumā vārdus "sniedz priekšlikumus ārkārtējo situāciju valsts operatīvajai komisijai par inficētās teritorijas noteikšanu vietā, kur tika atrasts slimais dzīvnieks" ar vārdiem "informē Krīzes vadības padomi par noteikto inficēto teritoriju vietā, kurā tika atrasts slimais dzīvnieks".

21. Svītrot 64.punkta ievaddaļā vārdus "vai putnu gripas".

22. Svītrot 65.punkta ievaddaļā vārdus "vai putnu gripas".

23. Svītrot 65.3.apakšpunktā vārdus "vai putnu gripas".

24. Svītrot informatīvās atsauces uz Eiropas Savienības direktīvām 2.punktu.

25. Svītrot pielikuma 13.punktu.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Zemkopības ministrs M.Roze
23.06.2007