Tiesību akts: spēkā esošs
Attēlotā redakcija: 16.03.2018. - ... / Spēkā esošā
Ministru kabineta noteikumi Nr.72

Rīgā 2007.gada 23.janvārī (prot. Nr.6 19.§)
Dabas parka "Pape" konsultatīvās padomes nolikums
Izdoti saskaņā ar likuma "Par īpaši aizsargājamām dabas teritorijām" 25. panta piekto daļu
(MK 13.03.2018. noteikumiem Nr. 156 redakcijā)

1. Dabas parka "Pape" (turpmāk - dabas parks) konsultatīvā padome (turpmāk - padome) ir koleģiāla konsultatīva institūcija, kuras mērķis ir veicināt dabas parka - starptautiskas nozīmes mitrāju kompleksa - dabas aizsardzības un saimniecisko interešu saskaņošanu.

2. Padomes funkcijas ir veicināt un atbalstīt sadarbību starp valsts un pašvaldību iestādēm, biedrībām, nodibinājumiem, ārvalstu un starptautiskajām institūcijām, kā arī citām personām, lai īstenotu dabas parka izveidošanas un aizsardzības mērķus un nodrošinātu teritorijas ilgtspējīgu attīstību.

3. Padomei ir šādi uzdevumi:

3.1. sniegt ieteikumus valsts un pašvaldību iestādēm, biedrībām un nodibinājumiem, kā arī citām juridiskajām un fiziskajām personām to darba pilnveidošanai atbilstoši dabas parka izveidošanas un aizsardzības mērķiem;

3.2. piedalīties dabas parka individuālo aizsardzības un izmantošanas noteikumu un dabas aizsardzības plāna īstenošanā.

4. Padomei ir šādas tiesības:

4.1. pieaicināt padomes darbā nozaru speciālistus un ekspertus, kā arī citu valsts un pašvaldību iestāžu pārstāvjus;

4.2. izskatīt dabas parka dabas aizsardzības plānu un ar dabas parku saistītos teritorijas plānojumus, kā arī būvprojektus, infrastruktūras attīstības projektus un koncepcijas, kas var būtiski ietekmēt ekosistēmas, un izvērtēt to atbilstību dabas parka izveidošanas un aizsardzības mērķiem.

5. Padomē ir pa vienam pārstāvim no Rucavas novada domes, Nīcas novada domes, Latvijas kūdras asociācijas, Valsts meža dienesta, biedrības "Rucavas tradīciju klubs", Pasaules Dabas fonda, Valsts vides dienesta Liepājas reģionālās vides pārvaldes, Dabas aizsardzības pārvaldes, valsts akciju sabiedrības "Latvijas valsts meži", Latvijas Universitātes aģentūras "Latvijas Universitātes Bioloģijas institūts", valsts zinātniskā institūta "Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts "BIOR"", Latvijas Ornitoloģijas biedrības, Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas un Dienvidkurzemes reģionālās lauksaimniecības pārvaldes.

(MK 13.03.2018. noteikumu Nr. 156 redakcijā)

6. (Svītrots ar MK 13.03.2018. noteikumiem Nr. 156)

7. Padome no padomes locekļu vidus ar vienkāršu balsu vairākumu uz diviem gadiem ievēlē padomes priekšsēdētāju un padomes priekšsēdētāja vietnieku. Padomes priekšsēdētāju un padomes priekšsēdētāja vietnieku var ievēlēt atkārtoti.

8. Padomes priekšsēdētāja prombūtnes laikā viņa pienākumus veic padomes priekšsēdētāja vietnieks.

9. Padomes priekšsēdētājs plāno un organizē padomes darbu, apstiprina padomes sēžu darba kārtību un pārstāv padomi.

10. Padomes sēdes sasauc pēc padomes priekšsēdētāja ierosinājuma vai ja to pieprasa vairāk nekā puse no padomes locekļiem.

11. Pirmo padomes sēdi sasauc Dabas aizsardzības pārvalde.

12. Par padomes sēdes sasaukšanu padomes locekļus trīs nedēļas pirms paredzētās padomes sēdes informē Dabas aizsardzības pārvalde.

13. Padomes sēdes ir atklātas, un tās notiek ne retāk kā reizi pusgadā.

14. Padome ir lemttiesīga, ja tās sēdē piedalās vairāk nekā puse no padomes locekļiem.

15. Padomes sēdē lēmumus pieņem ar vienkāršu balsu vairākumu, atklāti balsojot. Ja balsis sadalās vienādi, izšķirošā ir padomes priekšsēdētāja balss.

16. Padomes sēdes protokolē, un padomes lēmumus ieraksta protokolā. Ja kāds padomes loceklis nepiekrīt pieņemtajam lēmumam, attiecīgā padomes locekļa viedokli pēc viņa pieprasījuma ieraksta protokolā. Protokolu paraksta padomes priekšsēdētājs un sēdes protokolētājs.

17. Padomes lēmumus nosūta ieinteresētajām valsts un pašvaldības iestādēm, kā arī ieinteresētajām privātpersonām. Padomes lēmumiem ir ieteikuma raksturs.

18. Padomes darbu materiāltehniski nodrošina un tās lietvedību kārto Dabas aizsardzības pārvalde.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Vides ministrs R.Vējonis
16.03.2018