Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.762

Rīgā 2006.gada 12.septembrī (prot. Nr.47 28.§)
Kārtība, kādā veicami iepirkumi, kuru paredzamā līgumcena ir lielāka par 1000 latu, bet mazāka par 10000 latu
Izdoti saskaņā ar Publisko iepirkumu likuma 8.panta desmito daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā veicami iepirkumi, kuru paredzamā līgumcena ir lielāka par 1000 latu, bet mazāka par 10000 latu.

2. Ja pasūtītājs pirms iepirkuma veikšanas publicē informatīvo paziņojumu savā mājas lapā internetā, publikācija mājas lapā internetā ir vismaz piecas dienas.

3. Iepirkuma veikšanai atkarībā no iepirkuma apjoma un sarežģītības pasūtītājs pilnvaro vienu vai vairākas personas (turpmāk - pilnvarotā persona), kuras ir kompetentas tā iepirkuma jomā, par kuru paredzēts slēgt līgumu.

4. Izvēloties atbilstošāko piegādātāju, ar kuru tiks slēgts līgums, pasūtītājs izvērtē piegādātāja spēju nodrošināt konkrētā līguma izpildi.

5. Vērtējot piegādātāja piedāvājumu, pasūtītājs ņem vērā šādus kritērijus:

5.1. tehniskais piedāvājums un tā atbilstība pasūtītāja vajadzībām;

5.2. piedāvātā cena (bez pievienotās vērtības nodokļa) un, ja tas nepieciešams konkrētā līguma izpildei, arī iepirkuma priekšmeta piegādes un uzstādīšanas izmaksas un izmaksas, kas saistītas ar iepirkuma priekšmeta lietošanu visā tā darbības laikā.

6. Pilnvarotā persona, pieņemot lēmumu par uzvarētāju, to noformē rakstiski, pamatojot piegādātāja (vai vairāku piegādātāju, ja iepirkums ir sadalīts daļās) izvēli saskaņā ar kritērijiem, kas noteikti šo noteikumu 4. un 5.punktā.

7. Ja pasūtītājs objektīvu iemeslu dēļ nevar noslēgt līgumu, tas pieņem lēmumu par iepirkuma pārtraukšanu un pieņemto lēmumu publicē savā mājas lapā internetā, bet, ja tādas nav, - vietējā laikrakstā.

8. Ja pasūtītājs paziņojumu par pieņemto lēmumu publicē savā mājas lapā internetā, publikācija mājas lapā internetā ir vismaz piecas dienas.

9. Pasūtītājs līgumu ar izvēlēto piegādātāju slēdz rakstiski.

10. Vispārpieejama ir šāda līgumā ietvertā informācija:

10.1. pasūtītāja nosaukums;

10.2. piegādātāja nosaukums;

10.3. iepirkuma priekšmets, tā apjoms un cena;

10.4. līguma izpildes vieta un termiņš.

11. Lēmumu par iepirkuma rezultātiem, piegādātāju piedāvājumus un citus ar iepirkumu saistītos dokumentus pasūtītājs glabā vismaz divus gadus pēc līguma noslēgšanas.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Finanšu ministrs O.Spurdziņš
16.09.2006