Tiesību akts: spēkā esošs
Attēlotā redakcija: 13.02.2010. - ... / Spēkā esošā
Ministru kabineta noteikumi Nr.657

Rīgā 2006.gada 15.augustā (prot. Nr.42 15.§)
Gaisa kuģu lidojumiem nepieciešamās meteoroloģiskās informācijas sniegšanas kārtība
Izdoti saskaņā ar likuma "Par aviāciju" 55.pantu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā meteoroloģisko pakalpojumu sniedzējs nodrošina ieinteresētās personas ar gaisa kuģu lidojumiem nepieciešamo meteoroloģisko informāciju par maksu vai bez maksas.

2. Aviācijas meteoroloģisko informāciju (meteoroloģiskais ziņojums, analīze, prognoze un jebkurš cits ziņojums, kas saistīts ar faktiskajiem vai gaidāmajiem meteoroloģiskajiem apstākļiem un kas nepieciešama gaisa kuģu lidojumiem) aviācijas meteoroloģiskās informācijas lietotājam (persona, kura saistīta ar gaisa kuģa vadīšanu tā lidojuma laikā, nolaišanās un pacelšanās laikā, ieskaitot aviosabiedrības un lidostas), kas izmanto Latvijas Republikas gaisa telpu, sniedz:

2.1. Latvijas Republikas gaisa telpas izmantošanas un gaisa satiksmes organizēšanas valsts komercsabiedrība - par faktiskajiem apstākļiem;

2.2. valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs".

(Grozīts ar MK 09.02.2010. noteikumiem Nr.122)

3. Aviācijas meteoroloģiskās informācijas sniedzējs aviācijas meteoroloģisko informāciju sagatavo un izplata aviācijas meteoroloģiskās informācijas lietotājiem, ievērojot 1944.gada 7.decembra Konvencijas par starptautisko civilo aviāciju 3. un 11.pielikuma obligātās prasības.

4. Aviācijas meteoroloģisko informāciju aviācijas meteoroloģiskās informācijas lietotājiem sniedz par maksu uz savstarpējā līguma pamata.

5. No maksas par aviācijas meteoroloģiskās informācijas saņemšanu ir atbrīvots aviācijas meteoroloģiskās informācijas lietotājs, kas:

5.1. veic meklēšanas un glābšanas darbus pēc Aviācijas meklēšanas un glābšanas koordinācijas centra vai Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centra rīkojuma;

5.2. piedalās aviācijas nelaimes gadījuma vai incidenta izmeklēšanā;

5.3. piedalās humānās palīdzības vai neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanā;

5.4. piedalās dabas stihiju vai katastrofu seku likvidēšanā;

5.5. veic publiskas funkcijas Latvijas valsts interesēs.

Ministru prezidenta vietā - aizsardzības ministrs A.Slakteris

Satiksmes ministrs K.Peters
13.02.2010