Tiesību akts: spēkā esošs
Ministru kabineta noteikumi Nr.568

Rīgā 2006.gada 11.jūlijā (prot. Nr.37 13.§)
Rektoru padomes nolikums

1. Rektoru padome (turpmāk - padome) ir koleģiāla konsultatīva insti­tūcija, kas koordinē augstskolu sadarbību un organizē nepieciešamos kopē­jos pasākumus.

2. Padome veic Augstskolu likumā noteiktās funkcijas un uzdevumus.

3. Padomei ir šādas tiesības:

3.1. atbilstoši kompetencei sadarboties ar valsts institūcijām, juridiskajām un fiziskajām personām, kā arī ar ārvalstu institūcijām;

3.2. pieprasīt un bez maksas saņemt no valsts institūcijām padomes uzde­vumu izpildei nepieciešamo informāciju;

3.3. uzaicināt piedalīties padomes sēdēs ar padomdevēja tiesībām valsts institūciju, kā arī nevalstisko organizāciju pārstāvjus, ekspertus un speciālistus;

3.4. piedalīties starptautisko organizāciju darbā.

4. Padomes priekšsēdētāju no augstskolu rektoru vidus aizklātā balsojumā ar vienkāršu balsu vairākumu ievēlē padome uz diviem gadiem. Padomes priekšsēdētāju var ievēlēt atkārtoti.

5. Padomes priekšsēdētājs:

5.1. sasauc padomes sēdes;

5.2. vada un organizē padomes darbu un ir personīgi atbildīgs par pado­mes uzdevumu izpildi;

5.3. nosaka padomes locekļu pienākumus un kontrolē to izpildi;

5.4. pārstāv padomi vai pilnvaro citus padomes locekļus to pārstāvēt dažādās institūcijās jautājumos, kas saistīti ar padomes uzdevumu veikšanu.

6. Padomes kārtējās sēdes notiek ne retāk kā reizi divos mēnešos. Pa­domes ārkārtas sēdes sasauc, ja to pieprasa padomes priekšsēdētājs vai ne mazāk kā pieci padomes locekļi. Jautājumus izskatīšanai padomes sēdē ir tiesīgs ierosināt jebkurš padomes loceklis.

7. Padomes darbības nodrošināšanai augstskolas izveido padomes sekre­tariātu.

8. Padomes sekretariāts sagatavo un, izmantojot elektronisko pastu, nosūta padomes locekļiem padomes sēdes darba kārtības projektu, sagatavo sēdē izska­tāmo dokumentu projektus un nodrošina to pieejamību padomes locekļiem. Sē­des darba kārtību nosaka padome.

9. Ja padomes loceklis nevar piedalīties padomes sēdē, viņš savas balss­tiesī­bas ar balsošanas uzdevumu ir tiesīgs nodot citam tās pašas institūcijas pārstāvim.

10. Padome ir tiesīga pieņemt lēmumus, ja sēdē piedalās vismaz divas trešdaļas no balsstiesīgiem padomes locekļiem.

11. Padome lēmumus pieņem, atklāti balsojot, ar klātesošo padomes locekļu vienkāršu balsu vairākumu. Ja balsu skaits sadalās vienādi, izšķirošā ir padomes priekšsēdētāja balss.

12. Atklātā balsojumā padome var lemt par aizklāta balsojuma sarīkošanu. Balsojot aizklāti, padome lēmumus pieņem ar klātesošo padomes locekļu vien­kāršu balsu vairākumu.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Izglītības un zinātnes ministra vietā - tieslietu ministrs G.Grīnvalds
15.07.2006