Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.13

Rēzeknē 2006.gada 12. maijā (prot. Nr.17, 22.§)

Par papildus sociālo palīdzību Rēzeknes pilsētas pašvaldībā

 

1. Vispārīgie noteikumi

1.1. Noteikumos lietotie termini: 

klients - persona, kas saņem sociālos pakalpojumus vai sociālo palīdzību; 

sociālais darbinieks - persona, kurai ir noteikta izglītība un kura veic profesionālos pienākumus.

1.2. Šie noteikumi nosaka Rēzeknes pilsētas pašvaldības papildus sociālās palīdzības veidus, to apmēru, saņemšanas kārtību, kādā piešķirams un izmaksājams pabalsts, pieņemto lēmumu apstrīdēšanas kārtību un to personu loku, kurām ir tiesības saņemt šajos noteikumos paredzētos pabalstus.

1.3. Tiesības saņemt pašvaldības papildus sociālo palīdzību ir ģimenēm vai atsevišķi dzīvojošām personām, pensionāriem un invalīdiem, neizvērtējot ienākumus (turpmāk tekstā - klientiem), ja viņu dzīvesvieta ir deklarēta Rēzeknes pilsētas paš­valdībā.

1.4. Lēmums par sociālo palīdzību tiek noformēts ar Sociālās aprūpes pārvaldes priekšnieka vai priekšnieka vietnieka rīkojumu. Rīkojums ir administratīvais akts un to var apstrīdēt Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

2. Papildus sociālās palīdzības veidi

2.1. pabalsts pirts apmeklēšanai;

2.2. pabalsts svētkos (Ziemassvētki, dzimšanas dienas, jubilejas);

2.3. ikmēneša pabalsts pilnvērtīgam uzturam un ceļa izdevumu segšanai, kuras ambulatori veic uzraugāmu terapiju Tuberkulozes un plaušu slimību valsts aģentūras Rēzeknes filiālē (turpmāk tekstā - pabalsts ārstēšanai);

2.4. apbedīšanas pabalsts.

 

3. Pašvaldības sociālās palīdzības veidi un saņemšanas kārtība

3.1. Pabalsts pirts apmeklēšanai tiek piešķirts, pamatojoties uz līgumu ar pakalpojumu sniedzēju. Pabalsts - kompensācija par pirts apmeklēšanu vienam klientam ir daļēja biļetes cenas apmaksa, ievērojot līguma nosacījumus par pakalpojuma saņemšanu. Pirts apmeklētājs, iegādājoties biļeti pirts kasē, uzrāda izziņu par trūcīgas ģimenes/personas statusa piešķiršanu, pensionāra vai invalīda apliecību, un parakstās par saņemto pakalpojumu.

3.2. Dāvanu Ziemassvētkos piešķir I gr. invalīdiem un Aprūpes mājās sektora klientiem vērtībā līdz LVL 10.00 (invalīdiem dāvanu izsniedz, uzrādot invalīda apliecību).

3.3. Dāvanu dzimšanas dienā piešķir Aprūpes mājās sektora klientiem, dāvanas vērtība ir līdz LVL 5.00.

3.4. Pabalstu 90 un 95 gadu jubilejā piešķir LVL 50.00 apmērā, pamatojoties uz klienta iesniegumu.

3.5. pabalstu 100 gadu jubilejā piešķir LVL 100.00 apmērā, pamatojoties uz klienta iesniegumu.

3.6. ikmēneša pabalsts pilnvērtīgam uzturam un ceļa izdevumu segšanai, kuras ambulatori veic uzraugāmu terapiju Tuberkulozes un plaušu slimību valsts aģentūras Rēzeknes filiālē LVL 20 apmērā tiek piešķirts, ja klients iesniedz Sociālās aprūpes pārvaldē pamatotu iesniegumu, izziņu par dzīves vietas deklarāciju Rēzeknes pilsētas pašvaldībā, pases kopiju, ģimenes ārsta izrakstu no ambulatorā slimnieka medicīniskās kartes (veidlapa Nr.027/u) par terapijas nepieciešamību un ārstēšanās periodu.

Klients katru mēnesi iesniedz Sociālās aprūpes pārvaldē izziņu no Tuberkulozes un plaušu slimību valsts aģentūras Rēzeknes filiāles ārsta par uzraugāmu terapijas apmeklējumu skaitu mēnesī. Pabalsts ārstēšanai tiek piešķirts uz 6 mēnešiem. Ja personai ārstēšanās periods ilgāks par 6 mēnešiem, tad jāiesniedz izziņa par ārstēšanās turpinājumu.

Gadījumā, ja persona nepiedalās terapijā, tad, pamatojoties uz ārsta izziņu, pabalsta izmaksa tiek pārtraukta.

 

4. Apbedīšanas pabalsta piešķiršanas kārtība un apmērs

4.1. Sociālās aprūpes pārvalde piešķir apbedīšanas pabalstu, ja nav tiesību uz citu valstī noteikto apbedīšanas pabalstu.

4.2. Apbedīšanas pabalstu piešķir personas apbedīšanai, kuras dzīvesvieta bija deklarēta Rēzeknes pilsētas pašvaldībā.

4.3. Apbedīšanas pabalsta piešķiršanas pamats ir miršanas apliecība un izziņa par dzīvesvietas deklarāciju.

4.4. Apbedīšanas pabalsta apmērs nosakāms atbilstoši minimālajiem apbedīšanas izdevumiem un tam jāsedz šādu pakalpojumu izmaksas: zārka iegāde, pakalpojumi kapos, transporta pakalpojumi. Apbedīšanas pabalsts Rēzeknes pilsētas pašvaldībā ir LVL 80.00.

4.5. Ja ir tiesības uz Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras Rēzeknes nodaļas izmaksājamo apbedīšanas pabalstu, Sociālās aprūpes pārvalde apbedīšanas pabalstu neizmaksā.

4.6. Ja mirusī persona dzīvesvietu bijusi deklarējusi Rēzeknes pilsētas pašvaldībā un mirušajam nav Rēzeknes pilsētas pašvaldībā pastāvīgi pierakstītu pirmās pakāpes radinieku vai laulātā, pabalstu piešķir personai, kura savu dzīvesvietu deklarējusi citā pašvaldībā un uzņēmusies apbedīšanu.

4.7. Ja mirušajam nav pirmās pakāpes radinieku, laulātā vai viņi ir atteikušies apbedīt mirušo, apbedīšanas pabalsts - LVL 80.00 - tiek pārskaitīts uzņēmumam, ar kuru ir noslēgts līgums par apbedīšanas pakalpojumiem.

 

5. Lēmuma pieņemšanas un apstrīdēšanas kārtība

5.1.Sagatavot lēmuma (rīkojuma) projektu atbilstoši šiem noteikumiem ir pilnvaroti Aprūpes mājās sektora vadītājs, Aprūpes mājās sektora vadītāja vietnieks, Sociālās aprūpes pārvaldes pabalstu nodaļas vadītājs un sociālie darbinieki.

5.2.Lēmumu (rīkojumu) par sociālās palīdzības pabalsta piešķiršanu vai atteikumu Aprūpes mājās sektora vadītājs, Aprūpes mājās sektora vadītāja vietnieks, pabalstu nodaļas vadītājs vai sociālais darbinieks, pieņem ne vēlāk kā desmit darba dienu laikā no dienas, kad saņemts klienta iesniegums.

5.3. Lēmums (rīkojums) par pabalsta piešķiršanu stājas spēkā ar tā paziņošanas dienu.

5.4. Lēmumu (rīkojumu) Sociālās aprūpes pārvalde izsniedz klientam personīgi pret parakstu vai izsūta pa pastu.

5.5. Klients ir tiesīgs apstrīdēt lēmumu (rīkojumu) par sociālo palīdzību Administratīvā procesa likuma noteiktajā kārtībā viena mēneša laikā no spēkā stāšanās dienas, iesniedzot rakstisku iesniegumu Rēzeknes pilsētas domei, Atbrīvošanas alejā 93, Rēzeknē, LV- 4600.

6. Noteikumu izpildi kontrolē Rēzeknes pilsētas dome.

 

7. Noslēguma jautājums

7.1. Ar šo noteikumu stāšanos spēkā, spēku zaudē 2005.gada 10. marta Rēzeknes pilsētas domes Saistošie noteikumi Nr. 2 "Par sociālās palīdzības pabalstiem Rēzeknes pašvaldībā", 2005. gada 10. marta Rēzeknes pilsētas domes Saistošie noteikumi Nr. 3. "Par sociālās palīdzības pabalstiem nestrādājošiem pensionāriem un invalīdiem Rēzeknes pašvaldībā".

Noteikumi stājas spēkā ar 2006.gada 1.jūniju.

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs J.G.Vjakse

01.06.2006