Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmums Nr.271

Rīgā 2005.gada 23.novembrī (prot. Nr.49(258), 13.p.)

Par Noteikumiem par kārtību, kādā energoapgādes komersants nodrošina lietotājiem publisku pieeju komersanta finanšu informācijai

Ņemot vērā Administratīvā procesa likuma spēkā stāšanās likuma 17.panta pirmo daļu un pamatojoties uz likuma "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem" 9.panta otro daļu un Enerģētikas likuma 12.panta ceturto daļu un Elektroenerģijas tirgus likuma 39.panta otro daļu,

padome nolemj:

1. Apstiprināt Noteikumus par kārtību, kādā energoapgādes komersants nodrošina lietotājiem publisku pieeju komersanta finanšu informācijai (pielikumā).

2. Noteikt, ka šī lēmuma 1.punktā apstiprinātie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Lēmums stājas spēkā ar tā pieņemšanas brīdi.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes priekšsēdētāja p.i R. Jonītis

 

APSTIPRINĀTS

ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes

2005.gada 23.novembra lēmumu Nr.271 (protokols Nr.49 (258), 13.p.)

Noteikumi par kārtību, kādā energoapgādes komersants nodrošina lietotājiem publisku pieeju komersanta finanšu informācijai

Izdoti saskaņā ar Enerģētikas likuma 12.panta ceturto daļu un Elektroenerģijas tirgus likuma 39.panta otro daļu

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā energoapgādes komersants, sistēmas operators un publiskais tirgotājs nodrošina lietotājiem publisku pieeju Enerģētikas likuma 12.panta otrajā daļā un Elektroenerģijas tirgus likuma 38.pantā noteiktajā kārtībā par katru energoapgādes veidu sastādītajai bilancei, peļņas un zaudējumu aprēķinam, naudas plūsmas pārskatam un citai finanšu informācijai, kuru komersants saskaņā ar Komerclikumu nav klasificējis kā komercdarbības noslēpumu (turpmāk - publiski pieejama finanšu informācija).

2. Šie noteikumi attiecas uz energoapgādes komersantu, sistēmas operatoru un publisko tirgotāju (turpmāk saukti - energoapgādes komersants). Šie noteikumi neattiecas uz energoapgādes komersantu, ja energoapgādes komersants Enerģētikas likuma 12.panta otrajā daļā un Elektroenerģijas tirgus likuma 38.pantā noteiktajā kārtībā par katru energoapgādes veidu sastādīto publiski pieejamu finanšu informāciju ir publicējis laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

3. Energoapgādes komersants nodrošina, ka tā klientu apkalpošanas centrā lietotājam ir brīvi pieejams drukāts eksemplārs ar publiski pieejamu finanšu informāciju. Ja klientu apkalpošanas centrs nav izveidots, tad energoapgādes komersants šādu pieeju informācijai nodrošina juridiskajā adresē, kā arī faktiskajā adresē vai filiālē.

4. Energoapgādes komersanta pienākums ir noteikt personu, kura ir atbildīga par lietotāja iepazīstināšanu ar publiski pieejamu finanšu informāciju (turpmāk - atbildīgā persona).

5. Energoapgādes komersants nodrošina, ka 3.punktā noteiktā kārtībā redzamā vietā tiek izvietota norāde par atbildīgo personu un vietu, kur lietotājs var saņemt drukātu eksemplāru ar publiski pieejamu finanšu informāciju. Ja nepieciešams, atbildīgā persona informē lietotāju par laiku, kad var saņemt publiski pieejamu finanšu informāciju, vai nosūta to uz lietotāja norādīto adresi.

6. Publiski pieejamu finanšu informāciju energoapgādes komersants ievieto internetā savā mājas lapā, ja tāda komersantam ir izveidota.

7. Energoapgādes komersants nodrošina, ka lietotājs ar publiski pieejamu finanšu informāciju var iepazīties ne vēlāk kā vienu mēnesi pēc energoapgādes komersanta gada pārskata apstiprināšanas likuma "Par uzņēmumu gada pārskatiem" noteiktajā kārtībā.

8. Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija izskata lietotāju sūdzības, ja energoapgādes komersants nav nodrošinājis lietotājam šajos noteikumos minētajā kārtībā brīvu pieeju par katru energoapgādes veidu iekšējā grāmatvedībā sastādītajai publiski pieejamai finanšu informācijai.

9. Pēc lietotāja sūdzības saņemšanas vai pēc iestādes iniciatīvas Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija izvērtē energoapgādes komersanta darbību publiski pieejamas finanšu informācijas nodrošināšanā un lemj par tiesiskām sekām, ja minētā pieeja nav nodrošināta.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes priekšsēdētāja p.i. R.Jonītis

23.11.2005